breaking news

ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», ΤΟ «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ», ΤΑ «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ» ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΜΠΟ

Ιανουάριος 28th, 2018 | by rodopinews
ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», ΤΟ «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ», ΤΑ «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ» ΚΑΙ ΟΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ» ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΜΠΟ
ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ
0

Οποιος θέλει να είναι δίκαιος στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής πρώην γιουγκοσλαβικής χώρας οφείλει μετά από αυτά που είπε ο στρατηγός Φράγκος στην Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες, να λαμβάνει υπόψιν και το γεγονός πως το Ελληνικό Κράτος και συνεπώς ο ελληνικός λαός αναγνωρίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες:

α) «μακεδονική» κρατική οντότητα και συνεπώς «μακεδονικό» λαό πάνω από τα βόρεια σύνορα και

β) επίσης «μακεδονική» κοινότητα Ελλήνων πολιτών κάτω από τα βόρεια σύνορα, εντός της ελληνικής επικράτειας, μάλιστα με κρατικά ελληνικά βιβλία για την «μακεδονική» γλώσσα που χρησιμοποιούν.

Είναι στάση δειλών και υποκριτών να λένε κάποιοι πως το θέμα δημιουργήθηκε από το ΚΚΕ, από τους ναζί, από τον Τίτο, από την Μόσχα κλπ. Το θέμα ήταν υπαρκτό και πλήρως αποδεκτό ΚΑΙ από την ελληνική πλευρά, κράτους και λαού εδώ και πολλές δεκαετίες.

Δεν υποστηρίζω πως δεχόμαστε τις εθνικιστικές σαβούρες και εθνικισμούς της άλλης πλευράς, όπως όμως δεν δέχομαι και τις ανάλογες σαβούρες και εθνικισμούς από την δική μας πλευρά.

Οσο για ορισμένους συντηρητικούς, από την δεξιά ως την ακροδεξιά πολιτική και ιδεολογική πτέρυγα, να τους θυμίσω πως όλες οι δεξιές κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεχόταν αδιαμαρτύρητα την ύπαρξη «μακεδονικής» κρατικής οντότητας και «μακεδονικού» λαού έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως και την Ν.Δ. του Σαμαρά.

Και ο στρατηγός Φράγκος ας μη ξεχνάει πως μετά τις εκλογές του 2004 προήχθη σε υποστράτηγο, μετά τις εκλογές του 2007 σε αντιστράτηγο και πριν τις εκλογές του 2009 ανέλαβε τις θέσεις του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού (Ιανουάριος) και Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (το καλοκαίρι).

Ο στρατηγός Φράγκος που μπήκε πρώτος, όπως και ο ίδιος καυχιέται στην Σχολή Ευελπίδων το 1970 και αποφοίτησε το 1973, ο στρατηγός Φράγκος που με δικές του «ενέργειες» συνέβαλε στο να δοθεί ως «δώρο» ένα ολόκληρο ακριτικό στρατόπεδο σε χρυσαυγίτικη «συλλογικότητα», από το οποίο στρατόπεδο η χρυσαυγίτικη «συλλογικότητα» (στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο βουλευτής του κόμματος των νεοναζί Γιάννης Λαγός) έχει βάλει στα ταμεία της εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η ίδια χρυσαυγίτικη «συλλογικότητα» είναι που έχει το «προνόμιο» να επισκέπτεται τον σημερινό υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο στο γραφείο του στο ΓΕΣ ώστε, όπως καταγγέλθηκε, να «παζαρεύεται» η συμμετοχή ανθρώπων της «συλλογικότητας» στα ψηφοδέλτια του κόμματός του, των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Ο Πάνος Καμμένος που μπήκε συνεταίρος στην σημερινή κυβέρνηση, χάρη στις παρεμβάσεις του πρώην αρχηγού του στην Ν.Δ. Κώστα Καραμανλή. Ο ίδιος Κώστας Καραμανλής που αμέσως μετά τις εκλογές του 2004 υπέγραψε την αναβάθμιση του Φράγκου σε υποστράτηγο. Ο ίδιος Κώστας Καραμανλής επί διακυβέρνησης του οποίου ήρθε για πρώτη φορά στην Θράκη η εν λόγω «συλλογικότητα» ώστε να «παλέψει ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό» και έγινε γνωστή πανελληνίως από εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα.

Ο ίδιος Κώστας Καραμανλής που «έβγαλε από τον πάγ(κ)ο τον Αντώνη Σαμαρά, έτσι ώστε όταν ο δεύτερος έγινε με την σειρά του πρωθυπουργός, το 2012 ξαφνικά επανήλθε στην Θράκη η εν λόγω «συλλογικότητα» την οποία είχε εκδιώξει το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Ο οποίος Γιώργος Παπανδρέου είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας σε «πραξικόπημα» που η σχεδίασή του αποδιδόταν «φωτογραφικά» στον στρατηγό Φράγκο.

Στον ίδιο στρατηγό Φράγκο η κόρη του οποίου ήταν καλοπληρωμένη συνεργάτιδα της ΕΡΤ. Της ΕΡΤ την οποία ο Φράγκος και οι λοιποί κατηγόρησαν διότι σύμφωνα με τους ίδιους δεν μετέδωσε το «συλλαλητήριο» της Θεσσαλονίκης όπως οι ίδιοι θα ήθελαν, ζητώντας μάλιστα ορισμένα από αυτά τα παπαγαλάκια να ξανακλείσει η ΕΡΤ όπως επί Σαμαρά.

Του γνωστού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος φέρεται να είχε κάνει αποδεκτή την ονομασία της γειτονικής κρατικής οντότητας ως «Μακεδονία» όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εξωτερικών στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Του Μητσοτάκη του οποίου ο γιος σήμερα που «κληρονόμησε» το κόμμα δεν ξέρει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τους άλλους ή ακόμη και με τον εαυτό του και αποτελεί πρόεδρο σε ένα κόμμα το οποίο, ορισμένοι λένε, πως ακόμη το διοικεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος οφείλει την σημερινή του παρουσία στην πολιτική σκηνή χάρη σε ένα παλαιότερο «συλλαλητήριο». Συλλαλλητήριο σαν το πρόσφατο το οποίο κάποια κωμική ηθοποιός παρομοίασε με τα καρναβάλια.

Και κατά τα άλλα τους έθιξε η καρναβαλική διαφήμιση του Ζορό – Ψωμιάδη στα Τζάμπο…

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.