breaking news

ΟΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ (ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

Ιανουάριος 19th, 2018 | by rodopinews
ΟΙ ΥΠΟΔΙΚΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ (ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)
ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
0

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τον νεολογισμό «αυτοφωράκιας» από τη χρήση του σε ποινικές υποθέσεις της νύχτας. Ο όρος περιγράφει το άτομο που παρουσιάζεται ως δήθεν υπεύθυνος νυχτερινού κέντρου ώστε σε περιπτώσεις αυτόφωρης δίωξης να κλειστεί προσωρινά στο κρατητήριο, αντί του πραγματικού υπευθύνου.

Και νά τώρα που μαθαίνουμε ότι υπάρχει ολόκληρο «κόμμα» το οποίο λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται βέβαια για τη Χρυσή Αυγή, της οποίας η ηγεσία δηλώνει παντελώς άσχετη με την επίσημη ιστοσελίδα της και υποδεικνύει ένα κατώτερο στέλεχος ως ιδιοκτήτη και υπεύθυνο για το περιεχόμενό της!

Επάνω: Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης αρνούνται την ευθύνη για την ιστοσελίδα και την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής.

Στο εδώλιο για συκοφαντική δυσφήμηση

Οι εξωφρενικοί αυτοί ισχυρισμοί αναμένεται να αναπτυχθούν μεθαύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, από τον Ν. Μιχαλολιάκο και τον Ηλ. Κασιδιάρη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου θα εκδικαστεί η μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμηση το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Σταύρου.

Ο δικηγόρος Ηλίας Σταύρου υπήρξε μέλος της οργάνωσης από το 2005 μέχρι και το 2013. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Ημαθία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε από τον Μιχαλολιάκο στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης του. Από τη θέση αυτή αποχώρησε τον Δεκέμβριο του 2013 για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, από το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου είχε διαπιστώσει την εγκληματική δράση της οργάνωσης και είχε προσπαθήσει να απεμπλακεί.

Μάλιστα τον Ιούνιο του 2014 είχε καταθέσει στις ανακρίτριες που ερευνούσαν την υπόθεση όσα στοιχεία διέθετε για την «εγκληματική συμμορία», όπως την αποκάλεσε.

Η οργάνωση απάντησε με δύο διαδοχικά ανυπόγραφα κείμενα στις 18 και στις 19.6.2014, στα οποία αποδίδονται στον Σταύρου εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμοί για την προσωπικότητά του, την ηθική του υπόσταση και κυρίως για την ψυχική του υγεία.

Ο πρώην χρυσαυγίτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αγωγή και μήνυση εναντίον του κόμματος Χρυσή Αυγή, του αρχηγού Μιχαλολιάκου και του υπεύθυνου Τύπου Κασιδιάρη.

Για να αποφύγει την καταδίκη, η Χρυσή Αυγή ως κόμμα και τα δυο ηγετικά της στελέχη κατέφυγαν σ’ αυτό που κάνουν πάντα: είπαν ότι ούτε το «κόμμα» ούτε οι δυο τους έχουν σχέση με την ιστοσελίδα.

Επάνω: Ο γραμματέας της οργάνωσης Καβάλας, Δ. Βογιατζής, τον οποίο υποδεικνύει ως υπεύθυνο για την ιστοσελίδα της οργάνωσης ο Μιχαλολιάκος.

Παραθέτουμε το απόσπασμα από το επίσημο κείμενο που κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών:

«Ο ενάγων ισχυρίζεται (παραβιάζοντας παγκοσμίως γνωστά θέματα αναφορικά με τις ιστοσελίδες και τη διαχείρισή τους) ότι η ιστοσελίδα αποτελεί ιδιοκτησία της Χρυσής Αυγής και ότι κύριοι υπεύθυνοι για τις θέσεις του εν λόγω κόμματος αλλά και για τη δημοσιοποίηση των θέσεων στο κοινό είναι αφενός ο γεν. γραμματέας της Νικόλαος Μιχαλολιάκος και αφετέρου ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης.

»Οι παραπάνω ισχυρισμοί είναι πλήρως ψευδείς και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι η ιστοσελίδα με στοιχεία “xrysaygh.com”, η οποία λειτουργεί μέσω server στο εξωτερικό (προκειμένου να αποφεύγει τις συχνές “κυβερνοεπιθέσεις” που την καθιστούσαν στο παρελθόν ανενεργή), έχει ως ιδιοκτήτη τον Δημήτριο Βογιατζή, ο οποίος διαθέτει εταιρία ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Καβάλα και συνεργάζεται με το κόμμα.

»Δηλαδή η ιδιοκτησία της σελίδας δεν ανήκει στον πολιτικό σχηματισμό, αλλά στον ανωτέρω επαγγελματία, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η εβδομαδιαία εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”, που ασφαλώς εκφράζει και αυτή τις θέσεις του κινήματος, εκδίδεται όχι από το κόμμα αλλά από συγκεκριμένο εκδότη. Με άλλα λόγια, ο ενάγων, προκειμένου να είναι νομιμοποιημένη παθητικά η αγωγή του, θα έπρεπε να τη στρέψει όχι κατά του κόμματος που δεν έχει την ιδιοκτησία, αλλά κατά του ιστοτόπου με στοιχεία “xrysaygh.com”, αναζητώντας από τον server τις σχετικές πληροφορίες, που άλλωστε αναγράφονται ευκρινώς στη βάση της ιστοσελίδας».

Για όλα φταίει ο… τεχνικός

Δεν ξέρει τι να πρωτοθαυμάσει κανείς σ’ αυτό το επίσημο κείμενο της ναζιστικής οργάνωσης. Την ευκολία με την οποία ο «Φίρερ» Μιχαλολιάκος απαρνείται την ιστοσελίδα της οργάνωσής του, αλλά και την ίδια την εφημερίδα της, ή την άνεση με την οποία υποδεικνύει στη Δικαιοσύνη ως υπεύθυνο για τις ελεγχόμενες πράξεις έναν χαμηλόβαθμο «συναγωνιστή» του;

Επάνω: Η ταυτότητα της ιστοσελίδας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Ιδιοκτήτης και υπεύθυνος είναι η ίδια η Χρυσή Αυγή, ενώ ο Βογιατζής απλώς τη σχεδιάζει ως προγραμματιστής Η/Υ.

Γεγονός είναι ότι ο υποδεικνυόμενος ως υπεύθυνος Δημήτριος Βογιατζής έχει σχέση με την ιστοσελίδα της οργάνωσης, αλλά όπως ρητά αναφέρεται σ’ αυτήν ως «σχεδιαστής» της.

Αλίμονο αν την ευθύνη για το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας φέρει ο τεχνικός (ο προγραμματιστής) ή για το περιεχόμενο μιας εφημερίδας ο υπεύθυνος του ατελιέ της. Ο Βογιατζής δεν είναι απλώς ένας «επαγγελματίας», ο οποίος «συνεργάζεται» με την οργάνωση.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, γραμματέας της οργάνωσης στην Καβάλα και υποψήφιος βουλευτής της. Σε ομιλίες του δεν παραλείπει να καταγγείλει τα «κόκκινα σκυλιά» που προδίδουν το έθνος, από τον «συμμοριτοπόλεμο» μέχρι το «Πολυτεχνείο».

Επάνω: Η ταυτότητα της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» με εκδότη τον Μιχαλολιάκο (έως 2.12.2014)…

Αλλά η ιστοσελίδα δεν είναι δική του. Οπως αναφέρει και η ίδια η ιστοσελίδα ( xrysaygh .com ), πρόκειται για την «επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, του μοναδικού εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα».

Η διατύπωση αυτή βρίσκεται στον κεντρικό κώδικα της ιστοσελίδας (meta name=«description» content) και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Στον ίδιο κώδικα αναφέρεται ως σχεδιαστής-διαχειριστής ο Βογιατζής με τα αρχικά του (Website design / code / admin from D.V.).

Στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου εξάλλου υπάρχουν το όνομα και το λογότυπο της οργάνωσης, ενώ δίπλα αναφέρεται και «Χρυσή Αυγή © 2012-2018».

Επάνω: …και στη συνέχεια τον Βλαχόπουλο και τον… «Κορογόνα» (από 3.12.2014).

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάμπολλα παραδείγματα με τα οποία πιστοποιείται ότι ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας είναι η Χρυσή Αυγή και ο Αρχηγός της και όχι βέβαια ο… Βογιατζής, ο οποίος απλώς διεκπεραιώνει την τεχνική δουλειά και τώρα πάνε, καθώς φαίνεται, να του φορτώσουν και τις ποινικές ευθύνες.

Οσο για την υπόδειξη της Χρυσής Αυγής να αναζητηθεί ο… server που βρίσκεται στο εξωτερικό ως υπεύθυνος για τυχόν αδικήματα που διαπράττονται μέσω της ιστοσελίδας της, δηλαδή η επιχείρηση που απλώς νοικιάζει χώρο στην οργάνωση, αυτή μόνο ως κακόγουστη και προκλητική προσπάθεια παραπλάνησης της Δικαιοσύνης μπορεί να εκληφθεί. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, αρχικά ο στόχος της Χρυσής Αυγής πέτυχε.

Το αστικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του Σταύρου, με την αιτιολογία ότι αυτός στράφηκε κατά του κόμματος «Χρυσή Αυγή» και κατά του Αρχηγού Μιχαλολιάκου και του υπεύθυνου Τύπου Κασιδιάρη και όχι, όπως θα έπρεπε, «κατά της ιστοσελίδας με τα στοιχεία xrysaygh. com, όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται» (απόφαση 1641/2016).

Γνωστή τακτική

Καλείται τώρα το ποινικό δικαστήριο να δώσει τη δική του ετυμηγορία. Αλλά όποια κι αν είναι αυτή, με την επιλογή του Μιχαλολιάκου να απαρνηθεί ακόμα και τα επίσημα «δημοσιογραφικά» όργανα του «κόμματός» του, αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά το πάγιο σχέδιο της ηγεσίας των ναζιστών να διασώζεται η ίδια σε βάρος κατώτερων στελεχών, όπως είδαμε στην περίπτωση του Ρουπακιά ή του Ζέρβα, αλλά ακόμα και υπαρχηγών του «Φίρερ», όπως συνέβη παλιότερα με τον Ανδρουτσόπουλο.

Το πρώτο που έκανε ο Μιχαλολιάκος μετά την αγωγή και τη μήνυση του Ηλία Σταύρου ήταν να σβήσει από τον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής τα δύο επίμαχα δημοσιεύματα της 18ης και της 19.6.2014.

Μόνο που τα ίδια δημοσιεύματα παραμένουν μέχρι σήμερα αναρτημένα στα δύο μπλογκ της Χρυσής Αυγής (xryshaygh.blogspot.gr και koinonikosethnikismos.wordpress.com), εξακολουθώντας να περνούν το δηλητηριώδες μήνυμά τους. Αλλά υπάρχει και χειρότερο.

Μέχρι και τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές υπάρχει αναρτημένο στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης «μήνυμα» του Μιχαλολιάκου από τη φυλακή με ημερομηνία 19.6.2014, το οποίο επικυρώνει τα συκοφαντικά άρθρα (εφόσον παραπέμπει ευθέως σ’ αυτά!) και έτσι αποδεικνύεται ότι είναι εντελώς ψευδής ο ισχυρισμός του ότι «δεν έχει καμιά δυνατότητα ηλεκτρονικής ή άλλης επικοινωνίας με τον έξω κόσμο» ή ότι «εξάλλου ουδέποτε ασχολήθηκα με το περιεχόμενο της σελίδας».

Υποκριτικά το μήνυμα αυτό του Μιχαλολιάκου δεν αναπαράγει τη συκοφαντία, λέγοντας ότι πρόκειται για «ζητήματα προσωπικών δεδομένων», αλλά φροντίζει να παραπέμπει με σύνδεσμο (link) στα επίμαχα κείμενα.

Υπάρχει βέβαια τώρα το ενδεχόμενο να σβηστεί και αυτό το μήνυμα του Μιχαλολιάκου, αλλά τώρα είναι αργά. Η πρακτική του σβησίματος ενοχοποιητικών αναρτήσεων έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς, αλλά είναι ατελέσφορη, εφόσον όλα έχουν ήδη αποθηκευτεί («Η Χρυσή Αυγή σβήνει τα ίχνη της», «Εφ.Συν.», 21.2.2014).

Στην ίδια γραμμή με τον Μιχαλολιάκο, ο Κασιδιάρης αρνείται ότι έχει σχέση με τις συκοφαντικές αναρτήσεις, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι «μετά την προφυλάκισή μου δεν διαθέτω καν οπτική επαφή της σελίδας». Μόνο που ο Κασιδιάρης προφυλακίστηκε στις 10.7.2014, τρεις βδομάδες δηλαδή μετά τις αναρτήσεις εναντίον του Σταύρου!

Το Πόθεν Εσχες και η συνέντευξη της Ζαρούλια

Ακόμα πιο προκλητική είναι η ευκολία με την οποία ο Μιχαλολιάκος απαρνείται εκτός από την ιστοσελίδα της οργάνωσής του και την ίδια την εφημερίδα της.

Μέχρι το τελευταίο του Πόθεν Εσχες δηλώνει ιδιοκτήτης «ατομικής επιχείρησης» με έτος ίδρυσης το 1993, δηλαδή της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή», η οποία σύμφωνα με συνέντευξη της Ελένης Ζαρούλια ήταν αυτή που του απέδιδε τόσα χρόνια τα προς το ζην!

Αλλά και η «ταυτότητα» της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» την επίμαχη περίοδο προδίδει αυτά που θέλει τώρα να κρύψει ο «Αρχηγός», ότι δηλαδή εφημερίδα και ιστότοπος είναι υπό τον δικό του απόλυτο έλεγχο.

Επάνω: Το πρακτορείο διανομής Τύπου «Αργος» εμφανίζει έως σήμερα ως εκδότη την Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Η «ταυτότητα» άλλαξε στο φύλλο της 2.12.2014. Πλέον εμφανίζεται ως «εκδότης-διευθυντής» ο Δημήτριος Βλαχόπουλος και για πρώτη φορά υπάρχει ξεχωριστός ιδιοκτήτης, κάποιος «ΚΟΡΟΓΟΝΑΣ», αγνώστων λοιπών στοιχείων. Και ο μεν Βλαχόπουλος είναι ήδη γνωστό ότι αποτελεί το επιχειρηματικό άλτερ έγκο του Μιχαλολιάκου, συγκεντρώνοντας τη «γενική διεύθυνση», το «μάρκετινγκ», την «οικονομική διεύθυνση» της επιχείρησης «Χρυσή Αυγή», αλλά εμφανίζεται και ως εκδότης της άλλης εβδομαδιαίας εφημερίδας της («Εμπρός»), καθώς και ιδιοκτήτης της εμπορικής της επιχείρησης.

Είναι φυσικά διορισμένος από τον Μιχαλολιάκο και για τις υπηρεσίες του, σύμφωνα με την έκθεση του ΣΔΟΕ, λαμβάνει 8.634 ευρώ τον μήνα.

Πάντως μέχρι και σήμερα, στο Πρακτορείο Εφημερίδων «Αργος», ως εκδότης της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» εμφανίζεται η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Νομίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης και υπεύθυνος της ναζιστικής οργάνωσης, της ιστοσελίδας, των εφημερίδων, αλλά και της δράσης της.

#

Η Χρυσή Αυγή σβήνει τα ίχνη της

Μπροστά στον φόβο των ανακριτών η ναζιστική οργάνωση διαγράφει τις επιβαρυντικές ιστοσελίδες της. Αδικος κόπος. Η «Εφ.Συν.» τις έχει αποθηκεύσει.

Ο πρώτος που είχε προαισθανθεί τη χτεσινή εξέλιξη με το αίτημα άρσης της ασυλίας και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ήταν η ίδια η ναζιστική οργάνωση. Μπορεί η ηγεσία της εντός και εκτός Κορυδαλλού να φωνάζει για «πολιτικές διώξεις», αλλά είναι αυτή που γνώριζε από πρώτο χέρι τα στοιχεία που θα συναντούσαν στην έρευνά τους οι δικαστικές αρχές. Και αυτά τα στοιχεία είναι που οδηγούν και τους υπόλοιπους βουλευτές της οργάνωσης στην πόρτα των ανακριτριών.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη. Είναι γεγονός ότι η πραγματική ηγεσία της Χρυσής Αυγής συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με την κοινοβουλευτική της ομάδα. Ο Αρχηγός με την παντοδυναμία που διέθετε μέχρι το 2012 είχε φροντίσει εξαρχής να προωθήσει τα στελέχη που εμπιστευόταν στον στενό πυρήνα αυτής της ιδιότυπης οργάνωσης που συνδυάζει την πολιτική δράση με την εγκληματική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις περιφέρειες όπου ανέμενε να βγουν βουλευτές φρόντισε οι «εκλεκτοί» του να βρίσκονται πρώτοι στη λίστα, για να μην κινδυνέψουν από τη σταυροδότηση (π.χ. ο Κασιδιάρης στο υπόλοιπο Αττικής). Και όπου το κόλπο δεν πέτυχε, φρόντισε ο Αρχηγός να παραιτηθεί ο εκλεγόμενος για να προαχθεί ο εκλεκτός. Αυτό συνέβη με τον Σιώη που παραιτήθηκε υπέρ του Ματθαιόπουλου με αντίτιμο την πρόσληψή του στη Βουλή, από όπου τέθηκε πρόσφατα σε προσωρινή αργία.

Το νέο πρόσωπο…

Εδώ και λίγες μέρες οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να απαλλαγούν από όσα τους βαρύνουν. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να εμφανιστούν ως νέο κόμμα με το όνομα «Εθνική Αυγή», εμφανίζονται τώρα να διεκδικούν ένα νέο πρόσωπο μακριά από το ναζιστικό τους παρελθόν. Σε μια ατομική κίνηση απελπισίας δύο γνωστά «δυναμικά» στελέχη της οργάνωσης, ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Ρήγας, μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη για τον νομό Αχαΐας Γεωργία Κοκκότη και τον πολιτευτή Ανδρέα Νικολακόπουλο, φωτογραφήθηκαν μπροστά στο μνημείο των Καλαβρύτων και έβγαλαν μια πρωτοφανή ανακοίνωση: «Η Χρυσή Αυγή, κόντρα σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού, τίμησε με την παρουσία των μελών της τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας».

Η μετάλλαξη…

Μεταμορφώθηκαν, λοιπόν, σε αντιναζιστές οι χρυσαυγίτες; Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η πρόσφατη μετάλλαξη είναι μόνο για «δικαστική» χρήση και ακολουθεί τη γραμμή του ίδιου του Αρχηγού που δεν δυσκολεύτηκε να απαρνηθεί τα εθνικοσοσιαλιστικά του πιστεύω μπροστά στους ανακριτές, ενώ προς τους οπαδούς του κραύγαζε «Ζήτω η νίκη» (Sieg Heil). Διαθέτουμε σήμερα μια πολύ σοβαρή απόδειξη για τη μεθόδευση αυτή. Μέχρι σήμερα η οργάνωση διέθετε έναν επίσημο ιστότοπο, αρκετές ιστοσελίδες τοπικών πυρήνων, αλλά και ένα ιστολόγιο, στο οποίο συγκεντρώνονταν τα «ιδεολογικά κείμενα», αυστηρά προσανατολισμένα στην αναπαραγωγή του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού. Από προχτές το ιστολόγιο αυτό, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών» (ideology-studies.blogspot.com), είναι μπλοκαρισμένο. Για την ακρίβεια, αν επιχειρήσει κάποιος μη χρυσαυγίτης να το επισκεφτεί, θα συναντήσει την επιγραφή «Η πρόσβαση σε αυτό το ιστολόγιο επιτρέπεται μόνο σε προσκεκλημένους αναγνώστες». Με άλλα λόγια, το ιστολόγιο απευθύνεται μόνο στους μυημένους.

Φυσικά εμείς δεν έχουμε πρόσκληση, αλλά η «Εφ.Συν.» είχε φροντίσει εγκαίρως να αποθηκεύσει όλο αυτό το υλικό. Και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι η ηγεσία της οργάνωσης έχει δίκιο που το έκρυψε. Γιατί το περιεχόμενό του εκθέτει ανεπανόρθωτα όλους τους όψιμους «αντιναζιστές» της οργάνωσης. Πρόκειται για ένα ιστολόγιο φανατικά προσκολλημένο στον ναζισμό, με ύμνους στον Χίτλερ, τον Γκέμπελς και τη δράση των Ταγμάτων Εφόδου. Αρκούν μερικά παραδείγματα από τα εκατοντάδες που έχουμε στη διάθεσή μας:

– Υπάρχει ειδικό κείμενο για τη σβάστικα ως «αιώνιο σύμβολο», όπου εξαίρεται ο ρόλος της στο χιτλερικό κίνημα: «Η επιλογή της Σβάστικα ήταν πιθανώς μια σημαντικότατη απόφαση που ελήφθη, γιατί χωρίς την δύναμη αυτού του αρχαίου συμβόλου, το γερμανικό έθνος δεν θα μπορούσε πιθανώς ποτέ να έχει επιτύχει το εξαιρετικό επίπεδο συνεκτικότητας που το έκανε ικανό να τραντάξει τον 20ό αιώνα. Είναι μια ισχυρή κατάθεση στην έμφυτη δύναμη της Σβάστικα ότι στη Γερμανία σήμερα παραμένει παράνομο να επιδειχθεί ή να πωληθεί αυτή η εικόνα με οποιαδήποτε μορφή. Είναι σαν οι αρχές να αναγνωρίζουν πρώτες ότι έχει μια παράξενη δύναμη αυτό το σύμβολο».

Τα σύμβολα…

– Ως σύμβολο της οργάνωσης αναφέρεται βέβαια ο μαίανδρος, αλλά δεν παραλείπεται η εξήγηση ότι η τέλεια μορφή του μαιάνδρου είναι ο «διπλός μαίανδρος, δηλαδή η σβάστικα».

– Από κοντά και η προβολή του γνωστού συμβόλου των νεοναζί, του κέλτικου σταυρού: «Πολλές φορές το Κίνημά μας χρησιμοποιεί το σύμβολο, το οποίο είναι γνωστό σαν κέλτικος σταυρός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αρχέγονο Ελληνικό σύμβολο. […] Tο σύμβολο χρησιμοποιείται από τους Λευκούς Εθνικιστές ανά τον κόσμο».

– Τα ίδια και για τον χαιρετισμό: «Ο λεγόμενος ναζιστικός χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν Δωρικός χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ηλιο».

– Για τον τρόπο ζωής των χρυσαυγιτών υποβάλλεται ως πρότυπο το δόγμα του Dr. Walther Gross, υπευθύνου του Γραφείου Φυλετικής Πολιτικής του NSDAP, ο οποίος λέει μεταξύ άλλων και τα εξής ανατριχιαστικά: «Το ανερχόμενο Γερμανι- κό Ράιχ, απέραντα ισχυρό και προστατευμένο από το ξίφος, τώρα και στις ερχόμενες δεκαετίες χρειάζεται οικογένειες με αμέτρητα παιδιά απ’ το καλύτερο Γερμανικό αίμα για να γεμίσουν τα κενά που ανοίγουμε».

– Και για τις γυναίκες υπάρχει «εθνικοσοσιαλιστική» πρόβλεψη: «Κοιτώντας τη βάση της Εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας βλέπουμε τρεις λέξεις: Καθήκον, Αίμα, Τιμή. Η ευγονική προέρχεται από το Αίμα. […] Η έννοια του Καθήκοντος είναι αυτό που κάνει τον φεμινισμό απορριπτέο άνευ συζητήσεως, γιατί το πρώτιστο Καθήκον που πράττει κάποιος για το Εθνος του είναι αυτό που έχει ορίσει η Φύση και για τα δύο φύλα, δηλαδή η τεκνοποιία και τη σωστή διαπαιδαγώγηση των τέκνων αυτών. Δύο οι βασικοί πυλώνες του Εθνικοσοσιαλισμού η Αξιοκρατία και η Φύση ή μάλλον μόνο ένας η Φύση, αφού οι δύο προηγούμενοι ουσιαστικά είναι ένας. Ούτε στο παρελθόν, ούτε στο μέλλον πρόκειται να προδοθεί η Φύση και το Εθνος προκειμένου να εξυπηρετηθούν φεμινιστομαρξιστικά εκτρώματα».

Υπέρτατη αξία η φυλή

Ακόμα και το λεγόμενο «μεταναστευτικό», στην πραγματικότητα είναι δευτερεύον για τη Χρυσή Αυγή, μπροστά στον εξοντωτικό ρατσισμό: «Η Φυλή υπέρτατη Αξία του Κινήματός μας. Αυτή καθορίζει την έννοια της εθνικότητος. Πολιτισμός, ομογλωσσία, ομοθρησκεία δεν είναι παρά δευτερεύοντα εποικοδομήματα, που βρίσκουν την πνευματική τους ολοκλήρωση μόνο μέσα στην κοινότητα των ομαίμων ατόμων. Αυτή η θέση έναντι της Φυλής μάς διαφοροποιεί καίρια από τους παντός είδους «εθνικόφρονες». Η αντίθεσή μας στην (λαθρο)μετανάστευση δεν έγκειται μόνον στις παρενέργειες που αυτή προκαλεί (εγκληματικότης και τα συναφή). Προτεραιότητα για μας αποτελεί η αποφυγή της φυλετικής αλλοίωσης του πληθυσμού».

– Ο πυρήνας της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής περιγράφεται σε εκτενές κείμενο με τίτλο «Φυλετικός Ιδεαλισμός». Σύμφωνα μ’ αυτό, «ο Εθνικοσοσιαλισμός πιστεύει στην διαφορετικότητα των Φυλών και επιθυμεί τη διαφύλαξή τους – ως μέγιστο θεϊκό νόμο! Και όχι την εξαφάνισή τους μέσα από το μπαστάρδεμα (αυτή την εθελοντική γενοκτονία), το οποίο αποτελεί πλέον και φανερά, ιδεολογική σημαία τόσο του δημοκρατικού φιλελευθερισμού, όσο και του μαρξιστικού μπολσεβικισμού. Ο Φυλετικός Ιδεαλισμός σημαίνει και την ευημερία της Λαϊκής Κοινότητος».

– Ακόμα και στην οικολογία, πρότυπο για τη Χρυσή Αυγή είναι η πολιτική του Τρίτου Ράιχ.

Φυσικά όλα αυτά συνοδεύονται από φωτογραφίες του Χίτλερ, του Γκέμπελς, άλλων ηγετών του NSDAP, καθώς και προπαγανδιστικές αφίσες του χιτλερικού κόμματος. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όλα αυτά δεν σβήστηκαν μια και καλή, αλλά παραμένουν προσβάσιμα στους «μυημένους». Σημάδι ότι ακόμα και σήμερα, το βασικό συνεκτικό στοιχείο της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής παραμένει ο φανατικός και «εφαρμοσμένος» εθνικοσοσιαλισμός.

………………

Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης επί των βουλευτών του μορφώματος

Η άρση της ασυλίας που ζήτησαν οι ανακρίτριες για το σύνολο των βουλευτών της Χ.Α. ανοίγει τον δρόμο για την απόδοση κακουργηματικών κατηγοριών σε όλους.

Η ενοχή «πλανάται» πάνω από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μετά το αίτημα των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου να αρθεί η βουλευτική ασυλία για το σύνολο των βουλευτών του νεοναζιστικού μορφώματος.

Στο ανακριτικό αίτημα διατυπώνονται συμπληρωματικές κατηγορίες για τους ήδη υπόδικους βουλευτές και τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ περιγράφονται ως δράση της οργάνωσης ενέργειες που «στοχεύουν στην διά της βίας επικράτηση των αρχών και των θέσεών της».

Υπό κατηγορία βρίσκονται για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης -σύμφωνα με το αίτημα για άρση της ασυλίας- η σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα Ελένη Ζαρούλια, καθώς και οι Νίκος Κουζήλος, Μιχάλης Αρβανίτης-Αβράμης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Παράλληλα, ζητείται εκ νέου η άρση της ασυλίας του Μιχαλολιάκου, καθώς και των Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ευστάθιου Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου, προκειμένου να τους απαγγελθεί κατηγορία για «κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών» με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης. Στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής θα αποδοθεί επιπλέον κατηγορία για κατοχή όπλου, στον Ν. Μίχο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατά τις έρευνες εντοπίστηκε να κατέχει 2,4 γραμμάρια ινδικής κάνναβης) και στον Χρήστο Παππά για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς εντοπίστηκαν στο σπίτι του δύο βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830.

Οι δύο ανακρίτριες θεμελιώνουν το αίτημά τους στις καταθέσεις των 115 μαρτύρων που έχουν εξεταστεί, στο κατασχεθέν υλικό από τα σπίτια των βουλευτών και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και από τις απολογίες των κατηγορουμένων. Σύμφωνα με το αίτημα, από το υλικό της ογκωδέστατης δικογραφίας προκύπτει ότι «η Χρυσή Αυγή φέρεται να διαθέτει κάθετη ιεραρχική δομή με βάση την οποία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια, με κατανομή καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που αφορούν στη διάδοση των θέσεων και των ιδεών της και στην εκπαίδευση των μελών της».

Τα βίντεο και τα έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους οι ανακρίτριες μαρτυρούν τον τρόπο και τη δράση της οργάνωσης, απεικονίζουν τον αρχηγό και τους βουλευτές να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ όσον αφορά τη στρατιωτική δομή της οργάνωσης γίνεται επίκληση των στοιχείων που δείχνουν τις ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής να μετέχουν σε παρελάσεις με στρατιωτικό βηματισμό, να προχωρούν συντεταγμένα και να φορούν τα ίδια ρούχα με σήμα τον μαίανδρο και άλλα σύμβολα. Παράλληλα, οι ανακρίτριες κάνουν αναφορά στις μαρτυρικές καταθέσεις στις οποίες περιγράφεται η δράση της οργάνωσης σε συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα, οι επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Συνεργείο» και «Αντίπνοια», η δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κ.ά.

Με ύβρεις αντέδρασε χθες μετά το αίτημα των δύο ανακριτριών για την άρση της ασυλίας ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έκανε λόγο για «αλήτες που λυμαίνονται το δικαστικό σώμα για να κλείσουν στη φυλακή όλους τους βουλευτές μας». Σε μια ολιγόλογη ανακοίνωση περιορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ως «απάντηση» στην προκλητική δήλωση Κασιδιάρη, όπου σημείωσε: «Πρόκειται ασφαλώς για λυπηρή απόδειξη καινοφανούς αντίληψης της λειτουργίας των πολιτειακών θεσμών -μεταξύ των οποίων και της Δικαιοσύνης- από εν ενεργεία βουλευτές. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες».

………………………

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι

Τα χουλιγκανικά ορμέμφυτα των χρυσαυγιτών μετέτρεψαν χθες τη Βουλή σε αρένα. Προπηλακίστηκαν Μιχελάκης – Σηφουνάκης.

Toν παλιό… καλό εαυτό τους, μετά την αναγκαστική «αυτοσυγκράτηση» που προηγήθηκε, ξαναβρίσκουν οι χρυσαυγίτες βουλευτές, αντιμετωπίζοντας σαν πεζοδρόμιο Ολομέλεια και περιστύλιο, ειδικότερα ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Αφορμή χθες το μεσημέρι για το χιλιοπαιγμένο μονόπρακτο στάθηκε η εισαγγελική παραγγελία που επίκειται για άρση της βουλευτικής ασυλίας των εκπροσώπων της οργάνωσης. Τα «σπασμένα» πλήρωσαν ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, οι οποίοι, ενώ συνομιλούσαν έξω από την είσοδο της Ολομέλειας που οδηγεί στα υπουργικά έδρανα, δέχτηκαν τις φραστικές επιθέσεις των Ηλ. Κασιδιάρη, Αρτ. Ματθαιόπουλου, Πολ. Ζησιμόπουλου και Ν. Μίχου, που με τις γνωστές γηπεδικές εκφράσεις τους («αρ.. θα σας γ…, λαμόγια, κλέφτες») θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο Ν. Σηφουνάκης, ωστόσο, επέμεινε να τους ζητήσει τον λόγο της αναίτιας συμπεριφοράς τους, βέβαια εις μάτην… Αντιθέτως, ο Ηλ. Κασιδιάρης επανέλαβε απλώς, κυρίως προς τους παρόντες στο περιστατικό, τα περί «εκτροπής», «κατάλυσης του πολιτεύματος» και «εσχάτης προδοσίας», προειδοποιώντας μάλιστα για άλλη μια φορά ότι «αυτό δεν θα περάσει έτσι».

Τους ίδιους τόνους διατήρησαν και κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, με τον Αρτ. Ματθαιόπουλο να αναφωνεί προς τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες «χαρείτε τώρα που μπορείτε γιατί ο Μάιος έρχεται…». Υποστήριξε στη συνέχεια πως δεν ευσταθεί καμία από τις κατηγορίες που βαραίνουν τη Χρυσή Αυγή και επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Δεν παρέλειψε ακόμη να καταφερθεί εναντίον της Αριστεράς που «μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει και γι’ αυτό δεν μιλά για τις αυθαιρεσίες που γίνονται εις βάρος μας». Και κατέληξε λέγοντας πως «όπως και να ’χει, η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά θα πέσει. Η Χρυσή Αυγή θα είναι πρώτη τον Μάιο και επιτέλους η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη».

Ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης αντέδρασε πάντως με αμηχανία, επιχειρώντας να αποκλιμακώσει την ένταση, αφού έσπευσε να διαβεβαιώσει τους χρυσαυγίτες πως η Βουλή μέχρι στιγμής δεν έχει παραλάβει τη σχετική εισαγγελική παραγγελία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Μ. Βορίδης, στη συνέχεια από βήματος υπενθύμισε πως η Βουλή δεν είναι χώρος συζήτησης ποινικών υποθέσεων, όπως άλλωστε και από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκης.

#

Σχόλιο RodopiNews.gr

Ασχετο με όλα τα παραπάνω που αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί το πρόσφατο άρθρο μας:

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

Συγκεκριμένα και έπειτα από παράδοση ογκώδους φακέλου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, λίγες ημέρες μετά, η αντίδικός μας και «επιστημονική συνεργάτης» του κόμματος των νεοναζί «Χρυσή Αυγή» κα Χαρίκλεια Νικοπούλου, ιδρύτρια της εταιρείας «Κιβωτός Δόμνας Βιζβίζη» και συνεργάτιδα σε αυτήν με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγό, έσπευσε να εξαφανίσει σχεδόν το σύνολο των γραπτών της στο διαδίκτυο, τα οποία, σύμφωνα με τον φάκελο που παραδώσαμε στην κα Εισαγγελέα, συνιστούσαν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Φυσικά από το διαδίκτυο τίποτε δεν σβήνετε οριστικά ενώ έχουμε φροντίσει από πριν να κρατήσουμε αντίγραφα. Ωστόσο είναι ενδεικτικό το πόσο συντεταγμένα λειτουργεί η δικαζόμενη ως εγκληματική οργάνωση των νεοναζί «Χρυσή Αυγή» τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Οσον αφορά στις δίκες της «Χρυσής Αυγής» στην Ροδόπη που έχουμε ξεκινήσει πριν περίπου 1,5 χρόνο, συνεχίζονται με τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αλλά και αυτές που ακολουθούν να είναι σοκαριστικές για το κύκλωμα υποστήριξης αλλά και «κάλυψης» των δραστηριοτήτων των νεοναζί σε δημόσιες υπηρεσίες όπως ο Στρατός, η Αστυνομία, η Εκκλησία και φυσικά η Δικαιοσύνη.

Σ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

ΜΙΣΗ ΝΙΚΗ – ΜΙΣΗ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ “ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΚΙΒΩΤΟΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ” ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ “ΜΑΣΟΝΟΣ”, ΑΠΛΑ ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΩΣ “ΔΩΡΕΑ”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ” (;) ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΗΣ

ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ… – Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: “ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ”

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Η ΔΡΑΓΩΝΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ

350.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ” – ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.