breaking news

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: 90 ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Δεκέμβριος 12th, 2017 | by rodopinews
ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: 90 ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ειδικότερα για την αναφορά του Τούρκου προέδρου σχετικά με την ύπαρξη τεσσάρων μειονοτικών βουλευτών και το έργο τους στην Θράκη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, δήλωσε :

Η επίσκεψη κάθε αρχηγού ξένου κράτους, όπως και του προέδρου της Τουρκίας στην συγκεκριμένη περίσταση είναι καλοδεχούμενη.

Με την Τουρκία επιδιώκουμε πρωτίστως την ειρηνική συνύπαρξη αλλά και την ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων και ευημερίας που θα αγγίζει και τους δύο λαούς.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, από την στιγμή που εκλέχθηκα το 2015, έχω καταθέσει περισσότερες από 90 γραπτές ερωτήσεις στην Βουλή, έχουμε αγγίξει στο γραφείο μου όλα τα προβλήματα της Θράκης, μη διαχωρίζοντας τους κατοίκους ανάλογα με την θρησκεία τους, έχουμε πραγματοποιήσει πάρα πολλές συσκέψεις τοπικά που μετατράπηκαν στην συνέχεια σε παρεμβάσεις μας στην Βουλή, έχω κάνει παραστάσεις ο ίδιος στα υπουργεία.

Εργαζόμαστε ισότιμα για όλους τους πολίτες και τις ανάγκες τους και θα ευχόμασταν σε αυτό το πλαίσιο η ανταπόκριση της κυβέρνησης να ήταν αμεσότερη και πιο αποτελεσματική στα αιτήματα που θέτουμε.

Το προσωπικό μου πολιτικό στίγμα σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής είναι να παλεύω χωρίς διακρίσεις για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για όλους τους συμπολίτες μου εδώ στην Θράκη και την Ροδόπη ειδικότερα. Αγωνίζομαι και διεκδικώ στην Αθήνα όσα μπορώ περισσότερα για την Θράκη και την περιοχή μου.

 

Για το θέμα της νομοθετικής μεταβολής που εισηγείται η κυβέρνηση σχετικά με την εφαρμογή του Ιεροδικείου στην Θράκη ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ανέφερε χαρακτηριστικά:

Είχα εξαρχής τοποθετηθεί για το θέμα του Ιεροδικείου και είχα μιλήσει για την ανάγκη μιας μεταρρύθμισης στον συγκεκριμένο θεσμό.

Η αποκλειστική αρμοδιότητα του Ιεροδίκη που ισχύει μέχρι και σήμερα για όσους τελούν θρησκευτικό γάμο στην Θράκη, πρέπει να αλλάξει. Είχαμε μάλιστα προτείνει την συντρέχουσα αρμοδιότητα έτσι όπως εισάγεται αυτή την στιγμή από την κυβέρνηση ενώ άλλοι τοπικοί βουλευτές εισηγούνταν την απόλυτη κατάργηση.

Θεωρώ ότι είναι θετικό βήμα η υιοθέτηση της συντρέχουσας αρμοδιότητας γιατί έτσι τηρείται απαρέγκλιτα η Συνθήκη της Λωζάνης και δεν θα θέλαμε να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η παραβίασή της.

Βέβαια, ως προς την νομοθετική ρύθμιση που εισάγεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έχουμε κάποιες προτάσεις για να γίνει αυτή η ρύθμιση καλύτερη.

Όλοι οι φορείς της Μειονότητας που κλήθηκαν στην διαβούλευση εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει στα θέματα σύγκρουσης διαδίκων σχετικά με το ισχύων δίκαιο, να υπερισχύει εντέλει ο θρησκευτικός νόμος. Αυτή την άποψη ασπάζομαι κι εγώ.

Κατά τα άλλα, σε ό,τι αφορά τις δημόσιες διαθήκες που συντάσσονται από μουσουλμάνους πολίτες και την εγκυρότητά τους, σαφώς και είναι προς την θετική κατεύθυνση.

Γενικότερα, πρέπει να πω ότι η εισαγόμενη ρύθμιση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, απλώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την τήρηση των διεθνών συνθηκών και των συμφωνιών που είναι και απαίτηση του άρθρου 28 του ελληνικού Συντάγματος.

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.