breaking news

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Δεκέμβριος 10th, 2017 | by rodopinews
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
0

Πέρα από όσα γράφηκαν και ειπώθηκαν από χίλιους δύο, ειδήμονες και μη, πέρα από όσα επετεύχθησαν ή όχι στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα, η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Θράκη δημιούργησε ένα πολύ σημαντικό τετελεσμένο: οι πολίτες της Θράκης, ελληνόφωνοι και τουρκόφωνοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι «γύρισαν την πλάτη» και στον τουρκικό εθνικισμό του Ερντογάν αλλά και στον ντόπιο ελληνικό εθνικισμό, όπως αυτός εκφράστηκε μέσω διάφορων κατευθυνόμενων ομάδων και εκδηλώσεων.

Οσον αφορά στον Ερντογάν η επίσκεψή του την τελευταία στιγμή άλλαξε πρόγραμμα και η προσευχή στην οποία συμμετείχε δεν διοργανώθηκε στο τεράστιο Εσκί Τζαμί στο κέντρο της Κομοτηνής αλλά σε ένα περιφερειακό και μικρής χωρητικότητας τζαμί το οποίο δεν θα είχε δυσκολία να γεμίσει και με 100 άτομα. Με αυτό το «τρικ» τα 1.000 άτομα που συνωστιζόταν από νωρίς στα γύρω στενά της γειτονιάς, έμοιαζαν με …λαοθάλασσα. Στην δε επίσκεψη στο μειονοτικό σχολείο, όση προσπάθεια κι αν κατέβαλαν οι σχετικές υπηρεσίες ώστε να «απλώσουν» τον κόσμο πέρα από κάγκελα, οι φωτογραφίες είναι αποκαρδιωτικές καθώς δεν γέμισε ούτε το 1/10 της αυλής του εκπαιδευτικού ιδρύματος!

Επάνω: το προαύλιο του Μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου την στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν μιλάει στο μικρόφωνο, με ελάχιστους ακροατές. Φωτό: Σωτήρης Σκουλούδης, Zougla.gr.

Στον αντίποδα, η διαδήλωση που είχε διοργανωθεί από διάφορους αυτόκλητους «σωτήρες» της περιοχής με πάντα ακροδεξιό πρόσημο δεν κατάφερε να γεμίσει ούτε το μικρό κομμάτι του πεζοδρομίου απέναντι από το «Σπαθί» της κεντρικής πλατείας της Κομοτηνής παρ’ όλη την πρωτοφανή δημοσιότητα που είχε δοθεί σε αυτή την «πρωτοβουλία» όχι μόνο από τον εθνικιστικά κατευθυνόμενο τοπικό τύπο αλλά και από τηλεοπτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας!

Επάνω: 3 & ο κούκος στην διαδήλωση των Ελλήνων εθνικιστών, που διαφημίστηκε από τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ, λιγότερος κόσμος ακόμη και από την «Black Friday» που πριν λίγες ημέρες διοργάνωσε το Public που βρίσκεται 15 μέτρα πιο κάτω.

Αυτό και μόνο το τελευταίο αποκαλύπτει πολλά για τους αληθινούς διοργανωτές της εκδήλωσης και εκθέτει κάθε δημοκρατικό πολίτη της Κομοτηνής που έσπευσε να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων πιστεύοντας πως πρόκειται για …αυθόρμητους Ελληνες δημοκράτες που διαδηλώνουν κατά του «δικτάτορα» Ερντογάν και όχι για υποκινούμενους εθνικιστές.

Επάνω: ανυποψίαστοι περαστικοί και ηλικιωμένοι οι περισσότεροι στην αποτυχημένη διαδήλωση των «συλλογικοτήτων».

Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας της Κομοτηνής, τόσο στο ελληνόφωνο, όσο και στο τουρκόφωνο κομμάτι της αποδείχτηκε πως λειτούργησαν άριστα και ελάχιστοι ήταν αυτοί που, παρακινούμενοι από δικά τους κίνητρα ή λόγω άγνοιας, έπεσαν στην παγίδα του τουρκικού ή ελληνικού εθνικισμού.

Στην Θράκη, γνωρίζουμε πολύ καλά πια είναι η καθημερινότητά μας και ποιοι προσπαθούν με τόσο κόπο να την διαταράξουν. Η καθημερινότητα του πολίτη δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα ενός υποκινούμενου εθνικιστή και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου.

Επάνω: χριστιανοί και μουσουλμάνοι γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη στον εθνικισμό και στους εκπροσώπους του.

Επάνω: οι ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις απέναντι από τους υποκινούμενους εθνικιστές.

Επάνω: η γραφικότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Ρεπορτάζ – επιμέλεια: Σ.Μ.

Διαβάστε επίσης:

fonirodopis.gr/press/74080

 

 

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.