breaking news

22 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ «ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ» ΛΕΝΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Δεκέμβριος 4th, 2017 | by rodopinews
22 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ «ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ» ΛΕΝΕ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Εδώ και αρκετό καιρό κρούω έναν ακόμη «κώδωνα του κινδύνου» σε θέση με διάφορες «συλλογικότητες» που δρουν, δήθεν εθελοντικά, στην περιοχή της Θράκης.

Η πρώτη φορά ήταν όταν με τους δημοσιογράφους της μαχητικής εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» ξεσκεπάσαμε την πρωτοφανή στα χρονικά κομπίνα επίορκων αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Στρατού οι οποίοι είχαν δώσει «δώρο» ένα ολόκληρο στρατόπεδο σε μία σέχτα χρυσαυγιτών, ώστε ένας θεός ξέρει τι γινόταν εκεί μέσα. Η συγκεκριμένη κομπίνα είχε ως προσωπείο μία δήθεν «φιλανθρωπική» υποδομή και πίσω από αυτή την «βιτρίνα» γινόταν όλα τα υπόλοιπα. Η Ελληνική Πολιτεία επενέβη άμεσα, όλα τα αρμόδια υπουργεία διόρθωσαν ως όφειλαν το λάθος τους και η μόνη εκκρεμότητα που μένει είναι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διαδικασία αυτοκάθαρσης ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε δικαστές και εισαγγελείς που κακοδικούσαν συστηματικά προς όφελος της παράνομης αυτής υποδομής, την οποία στήριξαν πολιτικά και αλλιώς το κόμμα των νεοναζί «Χρυσή Αυγή» και ένας πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας από την Ροδόπη, γνωστός και ως «ο Θρακάρχης» ή ως «ο μοναδικός χριστιανός» κλπ.

Το τελευταίο διάστημα έχω επισημάνει κάτι αναλόγως επικίνδυνο και ύπουλο για τα συμφέροντα του ειρηνικού ελληνικού λαού. Προπαγανδιστές που έχουν υποστηριχθεί και προέρχονται και πάλι από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας (η οποία εδώ και καιρό αποτελεί συγκοινωνών δοχείο με το κόμμα των νεοναζί «Χρυσή Αυγή») έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να πείσουν όσο περισσότερους πολίτες μπορούν πως «συμφέρει την Ελλάδα» α) να πέσει ο Ερντογάν και β) να προβούμε μονομερώς στην αύξηση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια. Μερικά πρόσφατα παραδείγματα είναι τα άρθρα του Σάββα Καλεντερίδη, πρώην πράκτορα της ΕΥΠ και στηριζόμενο οικονομικά από τον γνωστό Δημήτρη Μελισσανίδη (γέννημα – θρέμμα της επιχειρηματικής οικογένειας Βαρδινογιάννη, εφοπλιστής και πετρελαιάς). Φυσικά δημοκρατία έχουμε και ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψής του. Αποψη όμως δεν σημαίνει μόνο να προπαγανδίζει κάποιος μέσα από τα λόγια του, όλως τυχαίως τα συμφέροντα του Α ή Β χορηγού αλλά και ευθύνη ως προς τους πολίτες που την διαβάζουν και ίσως επηρεάζονται από αυτήν. Και επειδή στο RodopiNews.gr δεν θεωρώ πως υπάρχουν αναγνώστες – σανοφάγοι, εξηγούμαι αμέσως.

Α. Ο Ερντογάν είναι ο μοναδικός ίσως λόγος που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει πόλεμος ή θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι ή δεν είναι δημοκράτης, αυτός είναι ο ηγέτης της διπλανής χώρας, με αυτόν συνομιλούμε επίσημα. Σίγουρα όμως μας συμφέρει που είναι τόσα χρόνια στο τιμόνι της Τουρκίας και ως Ελλάδα έχουμε το συμφέρον να παραμείνει πολλά χρόνια ακόμη. Ισως να μην συμφέρει πολλούς Τούρκους πολίτες όμως αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα δημοκρατίας και σε αυτό είμαστε πάντα δίπλα και μαζί με τους Τούρκους δημοκράτες αδερφούς, ώστε πολύ σύντομα η πολιτική κατάσταση εκεί να ομαλοποιηθεί το δυνατόν περισσότερο. Οχι όμως με πραξικόπημα, όπως επιχείρησαν κάποιοι άλλοι, δίνοντας το δικαίωμα στον Ερντογάν να κυβερνά σήμερα αυταρχικά.

Β. Η αύξηση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από τα 6 στα 12 μίλια αποτελεί με νόμο «αιτία πολέμου» για την Τουρκική Δημοκρατία. Αμα γουστάρουμε να κάνουμε πόλεμο και θεωρούμε πως θα νικήσουμε, ας αναλάβει κάποιος την ευθύνη να εκλεγεί πρωθυπουργός και να το κάνει. Αν δεν γουστάρουμε όμως, καθόμαστε σε αυτά που έχουμε και κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε τα κοιτάσματα του Λυβικού και του Ιονίου Πελάγους (γιατί για τα κοιτάσματα γίνεται ο ντόρος, όχι για τα μίλια) προς όφελος της Εθνικής Οικονομίας και μετά βλέπουμε για το Αιγαίο. Προς το παρόν ο μοναδικός πολιτικός ηγέτης κόμματος που έχει ως γραμμή κάτι τέτοιες αλλοπρόσαλλες και δοσιλογικές θέσεις είναι ο ηγέτης του κόμματος των νεοναζί Μιχαλολιάκος (το «συγκοινωνών δοχείο» της Νέας Δημοκρατίας, που λέγαμε πιο πάνω). Οπότε κάποιοι δήθεν ελληναράδες που προπαγανδίζουν όλως τυχαίως τα ίδια ακριβώς πράγματα, ας μη ντρέπονται και ας φορέσουν το φασιστόσημο της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» δημοσίως, στο πέτο ή και στο μέτωπο, δεν έχει σημασία.

Εφόσον λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ορισμένα βασικά ζητήματα, πως δεν θέλουμε πτώση του Ερντογάν και πολεμική ένταση, ας δούμε την πιο πρόσφατη πρωτοβουλία διαφόρων «συλλογικοτήτων» της Θράκης.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση των 22 συλλογικοτήτων, ο Ερντογάν θέλει σε λίγες ημέρες να έρθει στην Θράκη «μόνο για να φανατίσει, για να ‘’γκριζάρει’’ την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή και για να ενισχύσει τα πιο ακραία μειονοτικά στοιχεία». Προφανώς ο σούπερμαν – Ερντογάν, του οποίου η υγεία δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, θα τα πραγματοποιήσει όλα αυτά με κάποιο μαγικό ραβδί μέσα σε λίγες ώρες που θα παραμείνει στην Θράκη για κάποιες επίσημες επισκέψεις και για προσευχές σε τζαμιά. «Μα μία μόνο λέξη του Ερντογάν αρκεί για να δώσει γραμμή στους εγκάθετους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής», φαντάζομαι να απαντούν οι ακροδεξιές συλλογικότητες, οι οποίες φαντάζομαι πως αποτελούνται από αγνούς και αμόλυντους …ευπατρίδηδες. Αφού λοιπόν μία λέξη και ένα νεύμα αρκούν ή έστω μία απλή δήλωση στα ΜΜΕ, τότε γιατί κάνει τον κόπο και έρχεται στην Θράκη αυτοπροσώπως και δεν κάνει το νεύμα αυτό σε κάποιο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι, από αυτά που ο «φασίστας Ερντογάν» ελέγχει και από αυτά που βλέπουν μέσω δορυφορικών πιάτων σχεδόν όλοι οι τουρκόφωνοι πολίτες της Θράκης; Μήπως το «γκριζάρισμα» της Θράκης το πραγματοποιούν κάποιοι άλλοι και όχι ο Ερντογάν (που δεν μπορεί να βάλει τάξη στην χώρα του, ούτε καν να «γκριζάρει» τις κουρδικές περιοχές) και οι ακροδεξιές συλλογικότητες, όπως και κάποιες άλλες «εθνοσωτήριες» καταστάσεις, εφευρίσκουν συνεχώς τέτοιου είδους παραμύθια, ώστε να κερδίζουν πολιτικά ή και αλλιώς;

Δεν θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα επιχειρήματα των 22 συλλογικοτήτων τα οποία κινούνται στο ίδιο στυλ. Μπορεί ο Ερντογάν να είναι για εμάς ο χειρότερος. Είναι θέμα όμως εξωτερικής πολιτικής του τι είδους καλές ή κακές σχέσεις θέλουμε να έχουμε με μία γειτονική χώρα και ευτυχώς δεν εξαρτάται από τα κέφια των οποιονδήποτε ακροδεξιών και πάνω από όλα είναι στο χέρι του γειτονικού, αδερφού κατ΄εμέ, λαού να αποφασίσει τι θα κάνει μέσα στην χώρα του, με τον ηγέτη του. Εμείς ως Ελλάδα έχουμε ξεκάθαρη στάση, δεν γίναμε πιόνι των Αμερικανών ώστε να «βοηθήσουμε» στην πτώση του, όπως και δεν γίναμε κάποτε των Γερμανών που δεν θέλουν την Τουρκία στην Ευρώπη, βοηθάμε ως οφείλουμε σαν ευρωπαϊκή δημοκρατία όσους μεμονωμένους πολίτες το ζητήσουν, δεν του δώσαμε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ήρθαν βόλτα με το τουρκικό μαχητικό ελικόπτερο, δεν του κάνουμε τα περισσότερα από τα χατίρια που ζητάει και ως εκεί.

Θέλουμε, όπως προπαγανδίζουν οι …Νεοδημοκρατοχρυσαυγίτες, να ρίξουμε τον Ερντογάν και να αυξήσουμε τα χωρικά ύδατα σε 12 μίλια ώστε να έχουμε κάθε τρεις και λίγο πολεμικές εντάσεις, από τις οποίες θα κονομάνε οι εμπόροι όπλων και οι πετρελαιάδες ως ευνοούμενοι κάποιων πολύ συγκεκριμένων ελληνικών κομμάτων; Βεβαίως όλοι αυτοί που προπαγανδίζουν την πτώση του Ερντογάν και τα 12 μίλια δεν εξηγούν επακριβώς τι αυτό σημαίνει για την επόμενη μέρα των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας παρά τους αραδιάζουν κάποιες εθνικοπατριωτικές μπούρδες περί εθνικής δήθεν υπερηφάνειας και άλλα παραμύθια, τα οποία ούτε οι ίδιοι μάλλον δεν πιστεύουν αλλά λόγω κομματικών επιλογών, επιμένουν να μας τα «σερβίρουν» ως βαδυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις γεωπολιτικού ενδιαφέροντος.

Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τα ψέματα και τις προχειρότητες και πολύ περισσότερο κάποιοι το κομματικό τους συμφέρον και ας γράψουν δημοσίως ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αλήθεια για αυτά τα ζητήματα. Σε θέματα πολιτικά και διμερή μεταξύ δύο χωρών δεν χωράνε ούτε πολιτικά, ούτε εφοπλιστικά, ούτε άλλα συμφέροντα παρά μόνο τα συμφέροντα των δύο ειρηνικών λαών οι οποίοι, όταν δεν επηρεάζονται από κυρίως οικονομικά συμφέροντα πατριδοκάπηλων πολυεθνικών, δεν έχουν τίποτε ακριβώς να χωρίσουν. Και οι οποιεσδήποτε συλλογικότητες δεν εκφράζουν κανέναν λαό, καμία Θράκη (ως «Συντονιστική Επιτροπή Θράκης» υπογράφουν) παρά μόνο τα συμφέροντα τα δικά τους και των οποιωνδήποτε τυχόν χορηγών τους. Αυτό να γράψουν στην ανακοίνωσή τους.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

Υ.Γ.: Οσον αφορά στον ρόλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πασιέντζας – παράρτημα Κομοτηνής, η οποία κάθε τρεις και λίγο στηρίζει τέτοιου είδους «πρωτοβουλίες» και παρασκηνιακά παρεμβαίνει στην δημόσια ζωή του τόπου αλλά μάλλον και σε δικαστικές υποθέσεις δήθεν για τα «εθνικά συμφέροντα», είναι γνωστός σε όλους. Και μόνο μια ματιά σε ορισμένες «συλλογικότητες» της εν λόγω «πρωτοβουλίας» φτάνει για να καταλάβει κάποιος με νοημοσύνη άνω αυτής ενός νηπίου πως και γιατί διοργανώθηκε και αυτή η θεατρική παράσταση. Γι αυτό ας αφήσουν κάποιοι τα τυχόν παράπονα και ας τα στείλουν απευθείας …στους πολιτικούς, πνευματικούς, ίσως και κάτι παραπάνω χορηγούς τους.

Υ.Γ.2: Δεν υποστηρίζω πως οι δύο χώρες μεταξύ τους δεν έχουν διαφωνίες, απλά θεωρώ πως δεν προέρχονται από την ελεύθερη βούληση των λαών αλλά από συμφέροντα τρίτων χωρών και πολυεθνικών. Δεν υποστηρίζω πως πρέπει να έρθει ο καθένας στην Θράκη, είτε ο Ερντογάν, είτε κάποιος Ελληνας επίσημος και να διχάζει και να διαιρεί τον ντόπιο πληθυσμό με μηνύματα μίσους. Απλά θεωρώ πως πρώτοι στον διχασμό και στις παρακρατικές συνωμοσίες δεν είναι οι Τούρκοι και ο Ερντογάν αλλά οι ντόπιοι και ελληνόφωνοι προβοκάτορες που κερδίζουν πολιτικά ή αλλιώς από το όποιο εμφυλιοπολεμικό κλίμα και γι αυτό σπέρνουν τον φόβο και την διχόνοια. Και θεωρώ επίσης και το έχω αποδείξει πως η ανομία και το παρακράτος στην Θράκη έχουν …dna ελληνικό και όχι τουρκικό. Γι αυτό δεν θέλω να προκαλούμαι δημοσίως ως πολίτης από τα παραμύθια κανενός.

Υ.Γ.3: Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «συλλογικότητες» εδώ: http://fonirodopis.gr/press/73818

Υ.Γ.4: Τι σχέση είχαν και έχουν ακόμη ορισμένες από αυτές τις συλλογικότητες με το πολιτικό γραφείο γνωστού πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, όψιμου εθνικιστή, γνωστού και ως «ο Θρακάρχης» ή ως «ο μοναδικός χριστιανός» κλπ.;

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.