breaking news

ΚΚΕ – ΚΝΕ: ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Νοεμβρίου 11th, 2017 | by rodopinews
ΚΚΕ – ΚΝΕ: ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ
ΕΛΛΑΔΑ & ΚΟΣΜΟΣ
0

Στο λαϊκό αγώνα ενάντια στη χούντα, και στα διδάγματα από αυτόν, αναφέρεται το φυλλάδιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που απευθύνεται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αφορμή τα 44 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

«Δεν πρέπει ποτέ το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ να στραφεί ενάντια στο λαό. Μαζί με το λαό και τη νεολαία να βροντοφωνάξουμε, «έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις»», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο φυλλάδιο, που ολόκληρο έχει ως εξής:

«Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνονται 44 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Την κορύφωση του αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών που επιβλήθηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 21 Απρίλη 1967.

Η χούντα υπηρέτησε το καπιταλιστικό σύστημα και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Η στρατιωτική δικτατορία ήταν καθεστώς της αστικής τάξης, διώξεων, βασανιστηρίων, δολοφονιών, εξορίας και φυλακίσεων. Αυτό το απέδειξε από την πρώτη μέρα.

Η χούντα επιβλήθηκε με πρόσχημα τότε τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Πάντα ο αντικομμουνισμός είναι προπομπός αρνητικών εξελίξεων για το λαό, τότε και σήμερα.

Τα συνθήματα «Εξω οι βάσεις», «Εξω το ΝΑΤΟ», που ήταν κυρίαρχα στο Πολυτεχνείο, είναι και σήμερα επίκαιρα.
Η χούντα υπηρέτησε πιστά τους καπιταλιστές. Την περίοδο της δικτατορίας τα κέρδη των καπιταλιστών αυξήθηκαν, ενώ το λαϊκό εισόδημα παρέμεινε καθηλωμένο. Πάντα η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής.

Πηγή έμπνευσης και πάλης του λαού και της νεολαίας ήταν η αγωνιστική στάση ενάντια στη χούντα. Ιδιαίτερα η αδιάλλακτη στάση των κομμουνιστών με την παράνομη δουλειά, καθώς και η ακλόνητη στάση τους στις φυλακές και τις εξορίες. Η ίδρυση της ΚΝΕ το 1968 έδωσε ώθηση στον αντιδικτατορικό αγώνα. Η Αντι-ΕΦΕΕ και άλλες αντιδικτατορικές οργανώσεις, η πάλη του λαού, συνέβαλαν αποφασιστικά στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Είναι ζωντανά επίσης αγωνιστικά παραδείγματα αγωνιστών, αξιωματικών του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και των φαντάρων και ναυτών που αντιστάθηκαν στη χούντα.

Αποτελεί δίδαγμα ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και σήμερα να είναι απέναντι από το λαό. Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του λαού να παλεύει για να ζήσει καλύτερα, χωρίς ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν το λαό και φουσκώνουν τις τσέπες των λίγων. Αυτή είναι η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της ΝΔ.

Αποτελεί δίδαγμα και ανάγκη να απομονωθούν η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και οι νοσταλγοί της χούντας. Γυρίστε την πλάτη σας σε όσους και φέτος θα μιλήσουν για τα «καλά» της χούντας και θα υμνούν τους δικτάτορες. Η χούντα ήταν ένα διεφθαρμένο καθεστώς, σάπιο μέχρι το μεδούλι. Εξέφραζε με τον εθνικισμό και τον αντικομμουνισμό την καταστολή του λαού μας και το μίσος για τους άλλους λαούς. Το έγκλημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% της Κύπρου έχει τη σφραγίδα τόσο της χούντας, όσο και των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ. Δε θα επιτρέψουμε σήμερα, 50 χρόνια μετά την επιβολή της χούντας, να γίνονται στα στρατόπεδα οι φαντάροι έρμαια στην προπαγάνδα νοσταλγών της χούντας. Καταγγείλτε τέτοιες προσπάθειες, οργανώστε τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, απομονώστε τις φασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις όπου εμφανίζονται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί περιφέρει στα στρατόπεδα τα υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής, στο όνομα της δήθεν «εθνικής ενότητας» (όπως πρόσφατα στην άσκηση «Παρμενίων»). Οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες, γιατί είναι φασίστες. Οι πολιτικοί τους πρόγονοι είναι οι συνεργάτες των ναζί, οι κουκουλοφόροι της Κατοχής, οι βασανιστές της χούντας.

Στηριχτείτε, εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ Το Πολυτεχνείο ζει.

Το συμφέρον του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, βρίσκεται στους κοινούς αγώνες με το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Η ίδια πολιτική που εξοντώνει το λαό χτυπάει και εσάς, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δεν πρέπει ποτέ το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ να στραφεί ενάντια στο λαό.

Μαζί με το λαό και τη νεολαία να βροντοφωνάξουμε, «έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις».

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.