breaking news

ΑΜΠΝΤΟΥΛΧΑΛΗΜ ΝΤΕΝΤΕ (ABDÜLHALİM DEDE): 90 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΑΝ, 88 ΜΕ ΑΘΩΩΣΑΝ

Νοεμβρίου 1st, 2017 | by rodopinews
ΑΜΠΝΤΟΥΛΧΑΛΗΜ ΝΤΕΝΤΕ (ABDÜLHALİM DEDE): 90 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΣΑΝ, 88 ΜΕ ΑΘΩΩΣΑΝ
ΑΡΘΡΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ
0

Στις 22/9/1981 η εφημερίδα Trakya’nın Sesi (Φωνή της Θράκης) για πρώτη φορά απευθύνθηκε στους ωραίους ανθρώπους της Δυτικής Θράκης. Με μικρούς κυματισμούς η έκκληση αυτή διήρκεσε ακριβώς 36 χρόνια.

Εδώ και 15 μήνες είμαι συνταξιούχος.

Μη ματιάξει η σύνταξη μου. Προς το παρόν παίρνω 496 ευρώ. Κάνε τα ψιλά και ξόδεψέ τα…

Πλήρωνε επί σχεδόν 39,5 χρόνια περίπου 300.000 ευρώ και στο τέλος πάρε 496 ευρώ. Οι ηλικιωμένοι μας έχουν ένα ρητό που δεν πέφτει από το στόμα τους… Δόξα τον Θεό… Και εγώ δοξάζω τον Θεό. Δοξάζω τον Θεό που είμαι ακόμη όρθιος και υγιής.

Επί 36 χρόνια έγραψα κείμενα ακούγοντας την φωνή της συνείδησης μου. Έγραψα αυτό που ήξερα ως αληθή. Δεν έγραψα άρθρα κατ’ εντολή. Δεν έγραψα άρθρα έναντι χρημάτων. 90 φορές με πήγαν στα δικαστήρια. Στις 88 αθωώθηκα.

Μπροστά μου έχω:

1) Δίκη από τον Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

2) Δίκη και αγωγή 50.000 ευρώ από τον Λεβέντ Σαδικ Αχμέτ.

3) 12 Δίκες εναντίον μου από μηνύσεις από τον αυτοαποκαλούμενο εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής και από 11 ιμάμηδες του ξεχωριστά ο καθένας.

Εγώ αυτές τις αποκαλώ ΔΙΚΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ. Δίκες φίμωσης-εκφοβισμού και επιδίωξη της οικονομικής μου κατάρρευσης.

Ο Θεός είναι μεγάλος. Αλλά κοντεύω πια να φτάσω στο τέλος αυτού του ωραίου ταξιδιού μας που είχαμε επί 36 χρόνια.

Από την μια μεριά η επί 3 χρόνια ακατανόητη και παράλογη σπίλωση της εφημερίδας μας και εμού προσωπικά από τον πρόξενο της Κομοτηνής και η εισαγωγή στην μαύρη λίστα, όπως και λόγω του άρθρου που έγραψα για την στάση και την συμπεριφορά τους κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ενθάρρυνε τον Ιμπραήμ Σερίφ και τους 11 ιμάμηδες του όπως και το «εθνικό μας τέκνο» Λεβέντ Σαδίκ να μου υποβάλλουν μηνύσεις-αγωγές και από την άλλη η μήνυση που μου υπέβαλλε ο κυβερνητικός βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ λέγοντας μου «Θα σε εξαφανίσω»…

Όλα αυτά με ανάγκασαν να ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ, στο τέλος του έτους θα τερματίσω την 36 ετών δημοσιογραφία μου και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ την εφημερίδα μου.

Λυπάμαι αν άθελα μου στενοχώρησα κάποιους με τα γραφτά μου και ζητώ συγγνώμη για αυτό.

#

Σχόλιο RodopiNews.gr: ο Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ ήταν η μοναδική μειονοτική τουρκόφωνη δημοσιογραφική φωνή που το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία κατέκρινε αυτή την κίνηση εναντίον του νομίμου Προέδρου της χώρας Ερντογάν. Το «λάθος» που ίσως κάποιοι δεν του συγχωρούν ήταν πως μαζί με το πραξικόπημα κατέκρινε και όλη την «αφρόκρεμα» του τουρκισμού στην ελληνική Θράκη, προξενικούς, ψευδομουφτήδες και άλλους παράγοντες που όλοι αυτοί δεν έβγαλαν λέξη, περιμένοντας προφανώς να δούνε πως θα καταλήξει το πραξικόπημα. Είναι σαφές πως η επίσημη Τουρκική Πολιτεία δεν έχει κανέναν λόγο να διώκει τον Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ παρά μόνο να τον τιμά. Κάποιοι όμως που «εκπροσωπούν» την Τουρκία στην ελληνική Θράκη, προφανώς έχουν άλλη άποψη.

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.