breaking news

O «ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ»: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οκτώβριος 8th, 2017 | by rodopinews
O «ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ» ΚΑΙ ΤΟ «ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ»: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Δημήτρης Αλικάκος, πρώην φίλος στο Facebook. Ξεκινά συζήτηση για τον Γιώργο Πασχαλίδη και αναφέρει πως ο ίδιος με το «Hellenic Hoaxes» κατάφεραν να «διώξουν» (με δύο τηλεφωνήματα και e-mails) το Tri Antropo Type Paschalidis από ένα διεθνές «σοβαρό» (όπως το αποκάλεσαν) ιατρικό συνέδριο. Ο Γιώργος Πασχαλίδης στην προκειμένη αποκαλείται ως «ο τσαρλατάνος». Αποφάσισα μετά από πολύ καιρό που βλέπω τα δημοσιεύματα του δογματικού «Hellenic Hoaxes» να συμμετέχω, καθώς θεωρούσα πως το προφίλ του Αλικάκου λειτουργούσε ευπρεπώς. Μάλλον έκανα λάθος.

Ρωτώ λοιπόν πως είναι δυνατόν ένας ψευδοεπιστήμονας και τσαρλατάνος να λαμβάνει συμμετοχή σε ένα «σοβαρό» όπως το λένε ιατρικό συνέδριο και οι ίδιοι να βρίζουν τον «τσαρλατάνο» και όχι το συνέδριο! Εθιξα ευαίσθητες χορδές και αφού μοιράστηκαν οι ρόλοι, ξεκίνησαν …οι ορδές.

Αρχικά μου την πέφτει ο γνωστός διαδικτυακός σχολιαστής Βολουδάκης. (ναι, ο Γιώργος) Το στυλ του δυστυχώς έχει παραμείνει το γνώριμο, όπως και τότε: απαξιωτικός χαρακτήρας, ειρωνείες, δήθεν μαγκιές και στο τέλος, σβήσιμο των πάντων και (για χιλιοστή φορά) μπλοκάρισμα. Κλασικός Βολουδάκης. Πάει αυτός. Ερχεται ο διαχειριστής του «Hellenic Hoaxes» και προς στιγμήν λέω «ανεβαίνουμε επίπεδο». Και πάλι λάθος! Νεύρο, ψευτοτσαμπουκάς και στο τέλος σκυλοβρίσιμο προς το πρόσωπό μου. Στην απόσυρση κι αυτός.

Την σκυτάλη παίρνει ο διαχειριστής του προφίλ, Δημήτρης Αλικάκος. Αντε λέω ανεβήκαμε ξανά level και φτάσαμε στο «μητρικό σκάφος». Και πάλι λάθος! Το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να σβήσει όσα σχόλια των προηγουμένων ήταν υβριστικά, δήθεν για να μην πέφτει το επίπεδο του προφίλ, στην ουσία για να μην υπάρχουν αποδείξεις για το επίπεδο των σχολιαστών. Επίσης μου επισημαίνει πως κανείς δεν μπορεί να μου απαντήσει για τα του συνεδρίου καθώς υπεύθυνοι για να απαντήσουν είναι μόνο οι διοργάνωτες! Τι να πω, με αποστόμωσε! Ομως για να απαντούν και να βρίζουν τον Πασχαλίδη αλλά μετά και εμένα, ήταν όλοι αρμόδιοι! Τελικά αφού είδα κι απόειδα πως σε αυτό το προφίλ διάλογος με σεβασμό και αξιοπρέπεια δεν μπορεί να γίνει, καληνύχτισα τον ίδιο και το προφίλ του, το οποίο πλέον δεν βρίσκεται στον κατάλογο φίλων του Facebook.

Είναι λυπηρό να βλέπεις κάποιους να λένε πως παλεύουν για το καλό της γνώσης και της επιστήμης με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές και προσβάλουν και την γνώση και την επιστήμη. Εχετε μπερδέψει την επιστήμη με τον δογματισμό αδέρφια! Η επιστήμη προϋποθέτει έρευνα και πειραματισμό. Επιστήμη δεν είναι η τυφλή πίστη σε κάποιο δόγμα. Και προπαντός η επιστήμη δεν χρειάζεται τσαμπουκάδες και υβριστές για να επιβληθεί. Οποιος το επιθυμεί την σέβεται, όποιος δεν θέλει απλά την αγνοεί.

Αν υπάρχουν ερωτηματικά για την θεωρία / ανακάλυψη του Γιώργου Πασχαλίδη, οι συναντήσεις του είναι ανοιχτές για το κοινό. Μπορείτε να πάτε σε αυτές και να γράψετε σε βίντεο τις απαντήσεις του ή να έρθει και ο Βολουδάκης ή κάποιος άλλος σε αυτή της Κομοτηνής και να κάνει το ίδιο. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι ο καταλληλότερος για να μιλήσω για τα του Γιώργου Πασχαλίδη αλλά όποιος και εφόσον έχει προσωπικά μαζί του (γιατί η ένταση, η μορφή και η ποσότητα των επιθέσεων που δέχεται από το «Hellenic Hoaxes» δείχνουν κάτι επί προσωπικού) ο καλύτερος τρόπος είναι να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα μαζί του ανοιχτά και όχι εξ αποστάσεως.

Ο άνθρωπος προσφέρει γνώση για την μυοσκελετική κατασκευή των ανθρώπων και πως αυτή επηρεάζει την συμπεριφορά και την νοοτροπία μας στην καθημερινότητα, η οποία είναι επιστημονικά μετρήσιμη. Οποιος την αμφισβητεί μπορεί να το κάνει με επίσης επιστημονικό τρόπο, δηλαδή με μετρήσιμα μεγέθη να αποδείξει το αντίθετο. Αρκεί βέβαια να είναι και ο ίδιος επιστήμονας και όχι διαδικτυακός σχολιαστής – παντογνώστης…

Το αν κρατάει ραβδί ή κομπολόι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο σημαντικό για κάποιους. Και οι καλόγεροι στους οποίους ορισμένοι θιασώτες και αναγνώστες του «Hellenic Hoaxes» απευθύνονται για γιατριές και «θαύματα» για τους ίδιους και για την οικογένειά τους κρατάνε κομποσχοίνι. Ποιο το κακό; Αν την βρίσκεις με αυτό πηγαίνεις, αν όχι επιλέγεις κάτι άλλο.

Δυστυχώς η Ελλάδα της κρίσης έχει αντιστρέψει τους όρους και εκεί που θα έπρεπε να γεννά διάθεση για καινοτομία και νέες ιδέες σπέρνει παντού αρνητικότητα, νεύρο και διχόνοια. Ας αφήσουμε λοιπόν την Ελλάδα της κρίσης κάποια στιγμή να αναπαυθεί οριστικά στο παρελθόν, εκεί όπου είναι η θέση της. Αλλιώς ποτέ δεν θα γεννηθεί η επόμενη Ελλάδα την οποία τόσο πολύ χρειαζόμαστε όλοι. Δογματικοί και μη.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.