breaking news

ΤΟ «ΤΡΑΙΝΟ» ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ «ΤΟΥΝΕΛ» ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ «ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ» ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Σεπτέμβριος 16th, 2017 | by rodopinews
ΤΟ «ΤΡΑΙΝΟ» ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ «ΤΟΥΝΕΛ» ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ «ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ» ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Υποψίες «τριγμών» στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαφαίνονται στον ορίζοντα με αφορμή την τροπολογία η οποία ετοιμάζεται να έρθει προς ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων και η υπερψήφιση της οποίας θα έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα σε συλλογικότητες εντός του ελλαδικού χώρου να ονομάζονται «τουρκικές». Ηδη οι πρώτες αντιδράσεις έχουν εμφανιστεί αν και προς το παρόν ανεπισήμως, με κορυφαία στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» του Παναγιώτη Καμμένου σε Αθήνα και Θράκη, κυρίως από την Χρύσα Ούτση και τον Παναγιώτη Σγουρίδη να αντιδρούν και να δηλώνουν πως η τροπολογία αυτή αποτελεί «κόκκινο πανί» και δεν θα ψηφιστεί από το συγκυβερνών κόμμα.

Το γεγονός της ονομασίας αυτών των συλλόγων ήταν «κόκκινο» πανί για την Ελληνική Πολιτεία εδώ και δεκαετίες καθώς η Ελληνική Δικαιοσύνη συνεχώς μπλόκαρε και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο την σύσταση συλλόγων και σωματείων με τον όρο «τουρκικό» στον τίτλο τους, παρόλο που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τις αποφάσεις του οποίου συχνά – πυκνά επικαλούμαστε, είχε καταδικάσει την χώρα μας γι αυτές τις πρακτικές.

Πεπαλαιωμένες και αναχρονιστικές πολιτικές

Σίγουρα η παρανομία είναι το τελευταίο καταφύγιο ακόμη και για κράτη που αισθάνονται πως οι αποφάσεις της κατά τα άλλα ανεξάρτητης Δικαιοσύνης δεν τους βολεύουν και γι αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα περισσότερα κράτη δεν εφαρμόζονται ποτέ αποφάσεις οι οποίες θεωρούνται ως «κερκόπορτες» που θα άνοιγαν τον δρόμο σε μη επιθυμητές πολιτικές εξελίξεις.

Μία ανάλογη κατάσταση είναι και η κατά πολλούς παράνομη απαγόρευση σε συλλόγους κυρίως από την μειονότητα της Θράκης να ονομάζονται «τουρκικοί» καθώς μέχρι και ο Αρειος Πάγος έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αφορμή γι αυτό ίσως να ήταν οι επικίνδυνες εθνικιστικές έως και αποσχιστικές εξάρσεις παραγόντων της μειονότητας την δεκαετία του ’80 οι οποίοι ακολουθούσαν κοινή γραμμή ως προς την ανακίνηση φυλετικού και εθνικιστικού μίσους, μιλώντας ανοιχτά για «ανεξαρτητοποίηση» της Θράκης και κατάληψής της από την (κατ’ αυτούς) «μητέρα Τουρκία». Η αντίδραση λοιπόν του ελληνικού «βαθέως κράτους» σε όλη αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση ήταν από την μία η θέσπιση του ορίου του 3% για είσοδο κόμματος στην Βουλή για να αποφευχθεί η πολιτική επισημοποίηση τέτοιων τάσεων και από την άλλη η απαγόρευση των ελληνικών δικαστηρίων σε συλλόγους να φέρουν τον τίτλο «τουρκικός» καθώς, η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς, αν όχι όλοι, χρηματοδοτούνται και ελέγχονται από πράκτορες και πρακτορίσκους του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Ηταν αυτή όμως η λύση; Σίγουρα όχι καθώς επρόκειτο για μία από τις συνηθισμένες κουτοπονηριές των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά ώστε να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Εχοντας αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πολίτες στο έλεος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην Θράκη μέσω του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής εδώ και δεκαετίες, οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων αυτών δεκαετιών καθώς και συγκεκριμένα στελέχη τους φέρουν βαρύτατες ευθύνες απέναντι σε αυτούς τους πολίτες, της μειονότητας αλλά και απέναντι στο Ελληνικό Κράτος το οποίο ζημίωσαν ανεπανόρθωτα με τις εγκληματικές συμπεριφορές τους.

Εχουμε εξελιχθεί από τότε;

Από εκείνα τα χρόνια μέχρι σήμερα τόσο η Ελλάδα, όσο και η ίδια η κοινωνία της μειονότητας έχουν εξελιχθεί και σίγουρα έχουν αλλάξει οι παράμετροι της αρμονικής αυτής συνύπαρξης. Οι τοπικοί ηγέτες της μειονότητας δεν είναι οι μειονοτικοί ηγέτες του τότε, η χώρα μας δεν βρίσκεται στην κατάσταση εκείνη τόσο σε εσωτερικό επίπεδο, όσο και στο διεθνές σκηνικό ενώ ακόμη και η Τουρκία, μάλιστα ακόμη από εκείνα τα χρόνια, έχει αλλάξει εντελώς «γραμμή» στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης καθώς ούτε αποσχιστικές λογικές στηρίζει (επισήμως) παρά μόνο μία μειονότητα με μέλη της Ελληνες πολίτες ενώ αρκετή πρόοδος έχει γίνει και στην αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των πληθυσμών της μειονότητας καθώς πλέον έχουν εξαλειφθεί οι απολυταρχικές νοοτροπίες του παρελθόντος πως δήθεν όλοι οι μουσουλμάνοι είναι με το ζόρι και Τούρκοι και ακόμη και από την ίδια την Τουρκία αναγνωρίζονται και άλλες οντότητες στο σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εκτός της τουρκογενούς, αυτής των Πομάκων και αυτής των Ρομά.

Μας ενοχλούν λοιπόν ακόμη οι ταμπέλες; Εφόσον έχουμε να κάνουμε με Ελληνες πολίτες που ζουν και αποφασίζουν ελεύθερα, ίσως όχι καθώς αν ως Ελληνικό Κράτος δράσουμε φοβικά τότε εκτός από την ταμπέλα «Τουρκικός Σύλλογος» θα πρέπει να φοβηθούμε και την ταμπέλα «Πομακικός Σύλλογος» και «Σύλλογος Ρομά» και εάν ο παραλογισμός γενικευτεί θα πρέπει να κοιτάμε με «μισό μάτι» και τους ποντιακούς, θρακιώτικους και σαρακατσάνικους συλλόγους!

Εφ’ όσον έχουμε κράτος και επιβάλλονται οι νόμοι δεν έχουμε να φοβηθούμε από καμία ταμπέλα κανενός συλλόγου καθώς ο όποιος εθνικός προσδιορισμός θα έχει να κάνει μόνο με την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα και δεν θα αποτελεί πρόσχημα για δημιουργία αυτόνομων εκβιαστικών μηχανισμών υπό τον έλεγχο τρίτων χωρών. Εχουμε όμως κράτος το οποίο να είναι σε θέση να κάνει τους νόμους σεβαστούς σε κάθε πολίτη και να μην επιτρέπει σε τρίτα κράτη να ελέγχουν την βούληση Ελλήνων πολιτών;

Αν ναι, τότε μπορούμε να το επιχειρήσουμε άφοβα. Αλλωστε οι ίδιες οι ταμπέλες δεν ήταν ποτέ ο αντίπαλός μας παρά ένα εύκολο θύμα. Αν όμως το κράτος μας είναι ακόμη «Υπό Κατασκευή», ίσως να χρειαστεί κάποια ακόμη πίστωση χρόνου ώστε να μεγαλώσει το «τούνελ» για να χωρέσει …το τραίνο της εξέλιξης. Εκτός κι αν οι ίδιοι οι μειονοτικοί πολίτες θέλουν αυτό να γίνει ακόμη πιο γρήγορα οπότε ας το πετύχουν με τον πλήρη απογαλακτισμό τους από πολιτικές και διπλωματικές υπηρεσίες τρίτων χωρών.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.