breaking news

Η «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΥΠΕΡΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»

Σεπτέμβριος 12th, 2017 | by rodopinews
Η «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΥΠΕΡΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
ΠΟΛΙΤΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
0

Αγαπητοί συντελεστές του RodopiNews.gr και αγαπητοί αναγνώστες,

Η Ένωσή μας και άλλοι ιστορικοί σύλλογοι της Μακεδονίας όπως άλλωστε Περιφερειάρχες και Βουλευτές δεν προσκλήθηκαν από το «Προεδρείο», το μη εκλεγμένο, (Γκατζούλη, Γιουματζίδης, Τζορμπατζόγλου) του 12ου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων που έλαβε χώρα την Κυριακή 23/07/2012 στη Λέσχη Αξιωματικό Φρουράς Θεσσαλονίκης και ώρα 18.00.

Προσέξτε τον τίτλο «Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων», που σημαίνει όλοι!!! Τότε γιατί αποκλεισμοί; Γιατί φιμώσεις; Υπάρχουν «υπερμακεδόνες» που κρίνουν τους άλλους; Ως Έλληνες και Μακεδόνες είμαστε ελάχιστοι και αντί να επιδιώκεται η συνοχή του μακεδονικού ελληνισμού το «Προεδρείο» χωρίς κανένα ηθικό έρεισμα απαγόρευσε και το δικαίωμα ακόμα της έκφρασης!!!! Ακόμα και τη διατύπωση της ενστάσεώς μας, σχετικά με το ψήφισμα της καθιέρωσης ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Μακεδόνων, το οποίο αφορούσε ένα κομμάτι της Μακεδονίας (Ανατολική) και μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο (1916-18).

Άραγε γιατί; Και το γιατί δεν εκφράζει παράπονο, αλλά μαχητικότητα και προβληματισμό. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ, γιατί η Μακεδονία και οι αξίες της είναι και δική μας πατρίδα. Η συστηματική συκοφαντία μας δυναμώνει, που σημαίνει ότι υπηρετούμε το καθήκον μας αξιόμαχα και επομένως κάποιοι ενοχλούνται. Ας ενοχλούνται λοιπόν, εμείς συνεχίζουμε για το καλό και τα δίκαια της Πατρίδας μας.

Επίσης, θα ήθελα να σας αναφέρω, ότι ο κ. Χρυσανθόπουλος, Πρόεδρος της Ενώσεως μας, από τη δεκαετία ’90 ως Γραμματέας της τότε μητρικής Παμμακεδονικής με τον τότε Πρόεδρο Κωνσταντίνο Αργυρίου, ενώ δεν μιλούσε κανείς, ήταν εκείνος που για πρώτη φορά έθεσε το θέμα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και καταστροφής του Ελληνικού Πολιτισμού στα Σκόπια (έχει γράψει για το θέμα αυτό πάνω από 60 βιβλία και μελέτες, πάνω από 500 άρθρα στην εφημερίδα «Μακεδονία» και σε άλλα έντυπα, καθώς επίσης, έχουν γίνει δύο επερωτήσεις στη Βουλή) ως ιστορικός και δημοσιογράφος ανταποκριτής για το SBS Αυστραλίας και ράδιο SYBAN με απίστευτες ώρες με τους παλιούς Προέδρους της Παμμακεδονικής ΗΠΑ στα ΣΑΕ και με υπομνήματα στο ΥΠΕΞ και για το ίδιο θέμα έγινε επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων. Συνεχίζει να αγωνίζεται, να προσφέρει και πολλές φορές συκοφαντείται αναίτια με φανερά σημάδια φθόνου. Αντί να εκτιμάται το έργο του, η ανιδιοτέλειά του και η συνολική του προσφορά που έχει φτωχύνει για την πατρίδα με τις απίστευτες δωρεές που έχει δώσει, δέχεται τώρα αποκλεισμούς.

Οι αποκλεισμοί δεν είναι μόνο προσωπικοί, αλλά αποκλείεται συνολικά όλη η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας (η οποία φέρνει την επωνυμία «Ελλάδος-Αυστραλίας» προς τιμή της υπέροχης ομογένειας στην Ήπειρο της Ωκεανίας που στην κυριολεξία κρατά Θερμοπύλες) υφίσταται από τη δεκαετία του ΄90 με εθνικούς αγώνες για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Διοργάνωσε τα συλλαλητήρια του 1992-94 και παραχώρησε το Έφιππο Τμήμα της για τους εορτασμούς των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας και συμμετέχει στις εθνικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας διατηρεί στη Θεσσαλονίκη αίθουσα-εκθετήριο στην οδό Κλαυθμώνος 37 στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στα Κάστρα κοντά στον Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων, φιλοξενώντας 420 εκθέματα από την ιστορία της Μακεδονίας μας, με τίτλο «ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ». Είναι αδελφοποιημένη με την αντίστοιχη Παμμακεδονική Αμερικής και συνεργάζεται με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών. Η Ένωσή μας έχει προβεί σε πλήθος περιοδικών εκδόσεων, εφημερίδων και βιβλίων σχετικών με το εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Επίσης, οι αποκλεισμοί αφορούν και κομμάτια της Μακεδονίας μας, όπως εκείνων της Κεντρικής και Δυτικής. Συγκεκριμένα το «συνέδριο» ή καλύτερα η σύναξη αντί να θέσει ως θέμα τη γενοκτονία των Μακεδόνων γενικά και διαχρονικά την περιόρισε χρονικά (1916-1918) και σε μία συγκεκριμένη περιοχή, εκείνη της Ανατολικής Μακεδονίας. Εύλογα τα ερωτήματα και οι καχυποψίες. Σε τι αποσκοπούν όλοι αυτοί οι αποκλεισμοί και ποιούς σκοπούς εξυπηρετούν.

Με ιδιαίτερη τιμή

Κυριακή Κλειαρά

Αντιπρόεδρος & Διευθύντρια

Γραμματείας Δημοσίων Σχέσεων

Υ.Γ. Η σύναξη, γιατί περί συνάξεως και συντεχνίας πρόκειται, εφόσον έγινε χωρίς να κληθούν αποκλείοντας, εκτός της δικής μας Ενώσεως για παράδειγμα τη Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών, καθώς και άλλους Συλλόγους της Μακεδονίας μας με μακραίωνη ιστορία, ενώ η φερόμενη και λεγόμενη «Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης» είναι ανύπαρκτη και ανενεργής και συμμετείχε παραδόξως στο Συνέδριο.

Έτσι, χωρίς να ενημερωθούμε, στη χώρα μας, στην πόλη μας, στη Λέσχη Φρουράς της Θεσσαλονίκης μας, σαν υπάρχουν μυστικά από τους άλλους Μακεδόνες αποκλείστηκε η ιστορικότερη Παμμακεδονική της Ελλάδας, η οποία όπως σας προανέφερα υφίσταται από τη δεκαετία του ΄90.

Βέβαια, στη σύναξη αυτή έγινε δεκτή μετά βαΐων και κλάδων η παρουσία της «Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων». Η Ομοσπονδία αυτή δημιουργήθηκε το 2014 και έχει απίστευτη παντοειδή υποστήριξη και οικονομική βοήθεια, ειδικά από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, προσπαθώντας να εξοβελίσει οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια, παρουσιάζοντας τον Πρόεδρό της ούτε λίγο ούτε πολύ ως τον Μεσσία της Μακεδονίας.

Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να είναι και η «Ομοσπονδία» αυτή, αν ήμασταν όλοι εκεί μαζί και όταν λέω όλοι μαζί εννοώ όλοι, χωρίς κανένα αποκλεισμό. Επίσης, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα αν η «Ομοσπονδία» αυτή δεν χρησιμοποιούσε τον διακριτικό τίτλο «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος», τίτλο που μπορεί να φέρει νομίμως μόνο η Ένωσή μας.

Διαβάστε επίσης:

Παμμακεδονική: καταγγελίες

Παμμακεδονική: η Μακεδονική γενοκτονία

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.