breaking news

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ιούλιος 9th, 2017 | by rodopinews
Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
0

Η κατάσταση που επικρατεί στα τουρκόφωνα ΜΜΕ της Θράκης, είναι λίγο – πολυ γνωστή σε όλους: το σύνολο των ΜΜΕ, είτε πρόκειται για χάρτινες εφημερίδες, είτε για ενημερωτικές κι άλλες ιστοσελίδες, είτε για ραδιοφωνικούς σταθμούς ζει στον δικό του «μεσαίωνα» και το επίπεδο «δημοσιογραφίας» που ασκείται από αυτά είναι επιπέδου Βορείας Κορέας ή και λίγο χειρότερο. Το «λιβανιστήρι» στο «αφεντικό» (βλ. Τουρκική πολιτική ηγεσία) πάει σύννεφο και καλύπτει σχεδόν το 90% της «δημοσιογραφικής» ατζέντας, ενώ το υπόλοιπο 10% συνήθως καλύπτεται από αλλοίωση ειδήσεων και παρουσίασή τους όπως συμφέρει στο «αφεντικό» αλλά και επιθέσεις σε εγχώριους και μη «αντιπάλους» του «αφεντικού». Δηλαδή ένα πράμα για το οποίο ακόμη και ένας Βορειοκορεάτης θα κοκκίνιζε από ντροπή. Οχι όμως ένας «Ελληνότουρκος Θρακιώτης» ο οποίος γεννήθηκε και ζει στην ευρωπαϊκή Ελλάδα. Η ντροπή εδώ περισσεύει.

Στα πλαίσια αυτά της στρατευμένης (με ξένη χώρα και ξένες μυστικές υπηρεσίες) «δημοσιογραφίας» που προσφέρουν οι μειονοτικοί συμπολίτες μας στο κοινό τους ήταν και η κάλυψη σε δημόσια έργα που ανέλαβε και έφερε σε πέρας ο Ελληνικός Στρατός σε τουρκόφωνο μειονοτικό χωριό της Κομοτηνής. Τα έργα αυτά είχαν αντιπλημμυρικό χαρακτήρα καθώς η κατάσταση στα ημιορεινά και ορεινά χωριά της Θράκης γενικότερα, θυμίζει …τα βάθη της Ασίας. Το ποτάμι του Κάλχα, χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή, κάθε χειμώνα πλημμυρίζει και γίνεται επικίνδυνο για κατοίκους και διερχόμενα οχήματα καθώς δεν υπάρχει γέφυρα για τους διερχόμενους παρά μόνο μία απαξιωμένη διάβαση «ιρλανδικού τύπου» και τα οχήματα περνούν μέσα από το νερό. Τα έργα αυτά κράτησαν αρκετές ημέρες και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, όπως και πάρα πολλά έργα του Ελληνικού Στρατού στα μειονοτικά χωριά της Θράκης εδώ και τόσα χρόνια, τα οποία δεν διαφημίστηκαν παντού.

Την ίδια «τύχη» λοιπόν είχαν και αυτή την φορά τα πρόσφατα έργα του Κάλχα καθώς κανένα τουρκόφωνο μειονοτικό ΜΜΕ δεν ενδιαφέρθηκε να τα προβάλλει προς ενημέρωση του κοινού του. Βλέπεις ένα έργο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων μήκους 300 μέτρων που ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες και καλύπτει ολόκληρο των κάθετο άξονα του χωριού το οποίο σώζει από τις πλημμύρες μάλλον δεν αποτελεί είδηση διότι μάλλον τέτοια έργα γίνονται προφανώς κάθε μέρα, ιδιαίτερα στα χωριά της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας των τουρκόφωνων «δημοσιογράφων» και εκδοτών.

Το γεγονός στηλίτευσε με χαρακτηριστικό τρόπο η ηλεκτρονική εφημερίδα TourkikaNea.gr:

http://tourkikanea.gr/2017/06/es-3/

Την σιωπή ανέλαβε να σπάσει για λογαριασμό της μειονότητας ο δημοτικός σύμβουλος Ερτζάν Κιοσέ ο οποίος για λογαριασμό της δημοτικής αρχής του Γιώργου Πετρίδη την οποία και εκπροσωπεί, ανέλαβε την διαμεσολάβηση προς την εφημερίδα για την προβολή του έργου στο οποίο συμμετέχει και η Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής. Ετσι και η απαραίτητη διαφήμιση της δημοτικής αρχής προς το τουρκόφωνο κοινό έγινε και η «αξιοπρέπεια» των τουρκόφωνων «δημοσιογράφων» προς το παρόν σώθηκε.

Η μετάφραση της είδησης:

http://tourkikanea.gr/2017/07/es-4/

Για να μην θεωρηθεί πως «θίγουμε» κάποια συγκεκριμένη μερίδα δημοσιογράφων της Θράκης, ως RodopiNews.gr εδώ και πολλά χρόνια είμαστε το μοναδικό μέσο το οποίο αναφέρεται στον ρόλο ΚΑΙ των ελληνόφωνων «δημοσιογράφων» που αποτελούν παπαγαλάκια ελληνικών μυστικών και φανερών υπηρεσιών, μάλιστα μισθοδοτούμενοι από πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης υπό τον «φερετζέ» της …προάσπισης των εθνικών συμφερόντων (της τσέπης τους). Το ελληνικό και το τουρκικό παρακράτος συνεργάζονται άψογα στην Θράκη στήνοντας προβοκάτσιες έτσι ώστε να διατηρούνται τα ανήθικα προνόμιά τους και φυσικά η επιδοτούμενη καλοπέρασή τους. Καμία μομφή λοιπόν προς τους τουρκόφωνους και Τούρκους δημοσιογράφους ή «δημοσιογράφους». Ελληνες και Τούρκοι πράκτορες μια χαρά περνάνε στην Θράκη!

Ρεπορτάζ: Σ.Μ.

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.