breaking news

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ «ΑΝEΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

Μάιος 28th, 2017 | by rodopinews
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ «ΑΝEΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»
ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ
0

Ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD).

O Αχμέτ μετέφερε ευχές για επιτυχίες προς την διοίκηση του παραρτήματος που έχει επικεφαλής τον ειδικό καρδιολόγο Δρ. Αλή Εμίν Λατίφ και είπε: Ο σκοπός όλων μας είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους μας. Τον BTTDD θέλουμε συνέχεια να τον βλέπουμε δίπλα μας. Μακάρι να κάνουμε από κοινού ωραίες εργασίες.¨ Ο Αχμέτ κάλεσε την διοίκηση του παραρτήματος Προύσας του BTTDD στην τελετή ομαδικού σουνέτ που θα γίνει στο χωριό Φιλλύρα στις 8 Ιουλίου.

O Δρ. Εμίν Λατίφ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και είπε: ¨Το να βλέπουμε εδώ σε αυτή την στέγη, εσάς τον ένα από τους τρεις δημάρχους που μπόρεσε και εξέλεξε η μειονότητα μας, για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Επιθυμούμε να αναπτύξουμε κοινά σχέδια που αναπτύξουν τις σχέσεις του δήμου Αρριανών με τους εδώ Τούρκους της Δυτικής Θράκης, όπως και τις σχέσεις των δύο χωρών. Επιθυμούμε επίσης να αναπτύξουμε σχέσεις με τον δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καντί και με τον δήμαρχο Μύκης Τζεμίλ Καμπζά. Ως νέος και επικεφαλής της δυναμικής σας ομάδας, σας ευχαριστούμε για το θερμό σας ενδιαφέρον. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνατε παράδειγμα για την περιοχή εκεί. Εμείς είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε κάθε καθήκον. Το τηλέφωνο μας είναι 24 ώρες ανοιχτό¨. Ο Εμίν Λατιφ πρόσθεσε πως ενώ για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης συμβαίνουν σημαντικές εξελίξεις στην Τουρκία, στην Ελλάδα υπάρχει μια αντίστροφη κατάσταση.

http://www.bttdd.org.tr/haberler/subelerden-haberler/bttdd-bursa-subesi-kozlukebir-belediye-baskanini-agirladi.html

Μετάφραση: http://tourkikanea.gr/2017/05/ridvanahmet/

NEOI ΣΥΜΒOΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ BTTDD

Την Δευτέρα 22/5/2017 σε συνεδρίαση του νέου Δ.Σ, του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, καθορίστηκαν οι νέοι σύμβουλοι του Γενικού Προέδρου για την νέα περίοδο.

Αυτοί οι οποίοι κατά την 54η περίοδο θα αποτελέσουν τους συμβούλους του Γενικού Προέδρου δικηγόρου Νετσμεττίν Χουσείν και μαζί με το Δ.Σ. θα συμβάλλουν τόσο στον Εθνικό Αγώνα Δυτικής Θράκης όσο και στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων των Τούρκων Δυτικής Θράκης που κατοικούν στην Τουρκία, είναι ο πρώην Γενικός Πρόεδρος χειρούργος Δρ. Ερόλ Κασίφογλου, o βετεράνος της κοινότητας μας οδοντίατρος Ρετζέπ Ουστούν, ο καθηγητής Δρ. Ομέρ Ντεβετζίογλου, οι οποίοι μαζί με τον Αχμέτ Κοτς που από το 2011 έχει διατελέσει πρόεδρος παραρτήματος, μέλος Δ.Σ. και μας έχει στηρίξει σε πολλά θέματα (ιδίως στα οικονομικά) θα συνεχίσουν να συμβάλλουν ως σύμβουλοι.

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/genel-baskan-danismanlari-devam-ediyor.html

Σχετικά με τους νέους σύμβουλους με πρόχειρο ψάξιμο βρήκαμε τις κάτωθι φωτογραφίες:

Ερόλ Κασίφογλου, ο πρώτος από αριστερά σε επίσκεψη του 2015 στον τότε υπουργό Υγείας Μουεζζίνογλου.

Αύγουστος του 2015. Το πλάνο είναι από επίσκεψη που έκανε τότε στα κεντρικά γραφεία του ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ συλλόγου ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Ο κ. Ρετζέπ Ουστούν είναι ο κύριος στα δεξιά.

Ομέρ Ντεβετζίογλου. Γεννήθηκε το 1952 στην Κομοτηνή. Φοίτησε στο λύκειο αρρένων της Κομοτηνής και αργότερα 1970-1976 στην Ιατρική Θεσσαλονίκης. Από το 1977 και μετά μένει και εργάζεται στην Τουρκία. Πατέρας δύο παιδιών. Γνωρίζει αγγλικά και ελληνικά.

Αχμέτ Κοτς . Πρόσφατα υποψήφιος για υποψήφιος βουλευτής με το φασιστικό ΜΗΡ. Οι φωτογραφίες του τα λένε όλα… Στην πρώτη φωτογραφία εικονίζεται με την σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨.

Όλους αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να τους δεχόμαστε κάθε φορά που έρχονται στην Ελλάδα ; Τι άλλο πρέπει να κάνουν δηλαδή για να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι;

Μετάφραση: http://tourkikanea.gr/2017/05/bttdd-93/

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Ο κ. Οζτζάν Μεχμέτ είναι δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιάσμου. Προφανώς οπαδός της Γαλατά Σεράι, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος στο FΒ έχει σπουδάσει γυμναστής στην Θεσσαλονίκη και εργάζεται (!) στην ΠΕΚΕΜ (Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας της Δυτικής Θράκης). Εμείς γνωρίζουμε πως η ΠΕΚΕΜ είναι ο φορέας υλοποίησης των σχεδίων που έχει η Τουρκία αναφορικά με την εκπαίδευση της μειονότητας. Να ευχηθούμε τουλάχιστον να τον πληρώνουν καλά τον κ. Μεχμέτ.

Ας δούμε και μερικές φωτογραφίες του τουρκόψυχου αυτού δημοτικού συμβούλου.

Από το πρόσφατο φεστιβάλ κερασιού του δήμου Ιάσμου. Εδώ βράβεύει τον προέδρο της ¨Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨ Νετζάτ Αχμέτ. Τώρα γιατί βράβευσε τον Αχμέτ που πρόσφατα ανέλαβε πρόεδρος, αγνοούμε…

Την ίδια στιγμή το φεστιβάλ παρακολουθούσε από κάτω ο σταθμάρχης της ΜΙΤ (δεύτερος από αριστερα), που όπως μαθαίνουμε είναι φίλος του κ. Οζτζάν Μεχμέτ.

Τέλη Απριλίου παραβρέθηκε σε συνέδριο που οργανώθηκε στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης με τίτλο ¨Τουρκική Κουλτούρα στα Βαλκάνια: Δυτική Θράκη¨. Μαζί με γνωστούς τουρκόψυχους από την ελληνική Θράκη. Κοράι Χασάν, Φεχίμ Αχμέτ κ.α.

24/4/2017

Μαζί με υποπρόξενο Οτζάκ, ψευδομουφτή Σερίφ, πρόεδρο του DEB και άλλους σε μεβλίτ που οργανώθηκε στο χωριό Δοκός της Ροδόπης.

Ο κ. Μεχμέτ είναι παντρεμένος με την κ. Τζιντέμ Ασάφογλου που είναι συντονίστρια δημοσίων σχέσεων του DEB. Εδώ σε γεύμα μαζί τους είναι ο κ. Αϊντίν Αχμέτ που είναι Γ.Γ. του DEB.

Σε σχόλιο του της 21/5, μεταξύ άλλων λέει πριν από τον αγώνα Φενέρμπαξέ-Ολυμπιακού, πως ¨Αυτού του είδους οι επιτυχίες είναι σημαντικές για τις αξίες της μητέρας πατρίδας (Τουρκίας εννοεί φυσικά)… Στον τελικό εύχομαι ολόψυχα επιτυχία στην Φενέρμπαξέ¨.

Τελικά προφανώς ο τουρκισμός είναι προσοδοφόρος για κάποιους…

Πηγή: http://tourkikanea.gr/2017/05/ozcanmehmet/

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ BTTDD ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ¨ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

Επίσκεψη της ποδοσφαιρική ομάδας Ένωση Γιακά στο παράρτημα Προύσας.

Η ηγεσία της ομάδας Ένωση Γιακά που σχημάτισαν τα χωριά Αγιοχώρι, Νέδα, Ήπιο και Στροφή, με επικεφαλής τον πρόεδρο Ερντί Σερίφ και ποδοσφαιριστές επισκέφτηκαν το παράτημα Προύσας του Συλλόου Αλληλεγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD).

Ο πρόεδρος του παραρτήματος ο Αλή Εμίν Λατίφ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και είπε πως ¨Με τις αθλητικές σας δραστηριότητες, συμβάλλετε στην ενότητα και την ομοψυχία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, στην ειρήνη και την φιλία. Σας συγχαίρω και εύχομαι επιτυχίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά την συμβολή των χωριών σας με πρώτη την Νέδα στον δίκαιο αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η επίσκεψη σας στον σύλλογο μας, μας χαροποίησε ιδιαίτερα.¨

Ο Ερντί Σερίφ-πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Ένωση Γιακά, ενημέρωσε σχετικά με το ποδοσφαιρικό σωματείο. Ο Σερίφ ανέφερε πως αγωνίζονται στην Β΄ τοπική κατηγορία και πρόσθεσε πως ¨Συνεχίζουμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες κατά τον τρόπο που συνάδει στην Δυτική Θράκη. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την θερμή σας υποδοχή¨.

Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πρόεδροι των συλλόγων αντήλλαξαν δώρα. Στην συνάντηση παρόντες ήταν επίσης ο Νο 2 πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας Χασάν Αλή Τσαβούς, o ταμίας Γκιοκχάν Τσομπάνογλου, ο Χουσείν Χατζίογλου-μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου, ο υπεύθυνος οργανωτικού Ζεκεριά Οσμάν και το μέλος του τμήματος νεολαίας Χακάν Οσμάν.

http://www.bttdd.org.tr/haberler/subelerden-haberler/yaka-birlik-futbol-kulubunden-bttdd-bursa-subesine-ziyaret.html

Μετάφραση: http://tourkikanea.gr/2017/05/top-11/

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.