breaking news

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Ιανουάριος 22nd, 2017 | by rodopinews
ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ) ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

«Συνωστισμός» από αστυνομικούς υπαλλήλους του Τμήματος Ασφαλείας Ροδόπης αλλά και υπηρετούντες σε άλλους τομείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης παρατηρήθηκε πριν λίγες ημέρες σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής. Αν και θα μπορούσε κανείς να δώσει πολλές ερμηνείες στο γεγονός η πραγματικότητα διαψεύδει τυχόν ανεδαφικές δικαιολογίες καθώς στο χρονικό διάστημα της συγκέντρωσης τόσων πολλών αστυνομικών σε μία συγκεκριμένη δικαστική αίθουσα εκδικαζόταν μία πολύ συγκεκριμένη υπόθεση, η τελευταία της ημέρας: αυτή με μηνυτές παράγοντες εθνικιστικών συμφερόντων της Χρυσής Αυγής εναντίον δημοσιογράφων.

Η υπόθεση αφορά σε οικονομικές, επιχειρηματικές και όχι μόνο δραστηριότητες ατόμων του ακροδεξιού αυτού χώρου οι οποίες και σχολιάστηκαν κατά καιρούς αρνητικά από συγκεκριμένους δημοσιογράφους της Θράκης οι οποίοι και τελικά κατέληξαν κατηγορούμενοι. Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης είναι το όλο παρασκήνιο καθώς οι ανήκοντες σε αυτό τον χώρο μηνυτές φέρεται να έχουν στην διάθεσή τους ως μάρτυρες κατηγορίας ανθρώπους από αμφισβητούμενα μοναστήρια αλλά και εν ενεργεία στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα τουλάχιστον εκ των οποίων έχει καταγγελθεί από τους κατηγορούμενος για ψευδορκία!

Αυτό ωστόσο που εξέπληξε τους πάντες ήταν η μαζική εμφάνιση ασφαλιτών και άλλων αστυνομικών την ημέρα και ώρα της συγκεκριμένης δίκης οι οποίοι όπως φάνηκε συνόδευαν και στήριζαν ηθικά την συγκεκριμένη πλευρά των μηνυτών ενώ δεν έλειψαν και σχόλια εναντίον των δημοσιογράφων που προφανώς δεν χαίρουν ιδιαίτερης δημοφιλίας στον χώρο της τοπικής αστυνομίας.

Μία άλλη δίκη με ανάλογο ενδιαφέρον είναι αυτή της Τρίτης 24 Ιανουαρίου 2017 στην οποία κατηγορούμενος είναι ο επικεφαλής ανάλογης εθνικιστικής οργάνωσης από την Λάρισα ο οποίος πριν από καιρό μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του κατέφθασε στην Θράκη όπου και όλοι μαζί επιδόθηκαν σε τρομοκράτηση και ξυλοδαρμό φιλήσυχων μουσουλμάνων και σε επεισόδια στην περιοχή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο σκοπός της επίσκεψης της ομάδας ακροδεξιών ταραχοποιών στοιχείων τότε, πριν πολλά χρόνια, δεν ήταν άλλος από την …υποστήριξη της ομάδας των μηνυτών των δημοσιογράφων της πρώτης υπόθεσης!

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως των υποθέσεων είναι πως όσες φορές πολίτες κατήγγειλαν αστυνομικούς για έκνομες ενέργειες μέχρι και για χοντρές παρανομίες, οι ανώτεροί τους στην Ροδόπη έσπευσαν να διενεργήσουν «απαλλαχτικές» Ε.Δ.Ε. ώστε να «ξεπλύνουν» τους / τις υφισταμένους τους κάτι το οποίοι δείχνει σαφέστατα τις πολιτικές επιρροές και τα κίνητρα των επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση ερωτηματικά γεννά η περίεργη σιωπή των τοπικών ελληνόφωνων και τουρκόφωνων ΜΜΕ απέναντι στις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εθνικιστών, αστυνομίας και σε ορισμένες περιπτώσεις και κάποιων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών με σκοπό την λογοκρισία και την «τιμωρία» των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν παρανομίες των εθνικιστών. Μοναδική εξαίρεση ένα συγκεκριμένο ΜΜΕ της Κομοτηνής το οποίο …συνεχάρη τους εθνικιστές για την τόλμη τους!

Παράλληλες δομές; Παράλληλο κράτος; Κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως νόμοι και κρατικές υπηρεσίες σε πολλές περιοχές της Θράκης λειτουργούν κατά μικρή ή μεγάλη παρέκκλιση από το ελληνικό αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο, λες και η περιοχή μας είναι αποικία κάποιας άλλης, ίσως γειτονικής, χώρας. Κάτι το οποίο ίσως να ήθελαν πολλοί εθνικιστές και συμπαραστάτες τους στον χώρο της αστυνομίας και όχι μόνο. Γιατί ίσως σε τέτοια καθεστώτα ταιριάζουν περισσότερο.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.