breaking news

ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΙΓΩΝ

Ιανουάριος 2nd, 2017 | by rodopinews
ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΠΙΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΛΙΓΩΝ
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Σύμφωνα με τις αναφορές των παραγόντων του τουρκόφωνου μειονοτικού κόμματος της Θράκης ΚΙΕΦ (DEB) το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2015, κάποιοι άγνωστοι εισέβαλαν βίαια στα γραφεία τους στον δρόμο προς το χωριό Καρυδιά και αφού έσπασαν μηχανήματα και εξοπλισμό και βανδάλισαν τον χώρο, έκλεψαν από τον προαύλιο χώρο το τρακαρισμένο αυτοκίνητο στο οποίο είχε χάσει την ζωή του ο πρώην βουλευτής Ροδόπης και ακτιβιστής για αναγνώριση «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα, ιατρός Σαδήκ Αχμέτ. Να σημειώσουμε πως μέχρι την στιγμή της ανακοίνωσης των στελεχών του κόμματος κανείς άλλος δεν γνώριζε για το που βρισκόταν ή αν υπήρχε καν το λεγόμενο τρακαρισμένο αυτοκίνητο ενώ ελάχιστοι γνώριζαν και την ύπαρξη των νέων εγκαταστάσεων του κόμματος αυτού καθώς τα γραφεία του μέχρι και σήμερα βρίσκονται στο κέντρο της Κομοτηνής. Φυσικά όπως ήταν αναμενόμενο η Αστυνομία ανέλαβε έργο και πολύ γρήγορα ανακοινώθηκε πως, σύμφωνα με το πόρισμά της, δεν βρέθηκαν στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του ΚΙΕΦ ίχνη από γερανό ή άλλο μεγάλο όχημα το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των στελεχών του κόμματος μετέφερε το τρακαρισμένο αυτοκίνητο – ιστορικό κειμήλιο για τους θεωρητικούς περί αναγνώρισης «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.

Στις 22 Μαΐου 2016 το ΚΙΕΦ διοργάνωσε το 4ο συνέδριό του στο οποίο εκλέχθηκε ξανά πρόεδρος μέχρι το 2019 ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Κατά την διάρκεια των εργασιών του 4ου συνεδρίου ξεχώρισαν η ομιλία του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ο οποίος ευχήθηκε ο Τσαβούς να γίνει «Ντενκτάς της Θράκης» ενώ ο ίδιος ο Αλή Τσαβούς μόλις έλαβε τον λόγο όχι μόνο δεν αρνήθηκε τον τίτλο «Ντενκτάς» που του απέδωσε ο ψευδομουφτής Ξάνθης αλλά κατηγόρησε το ελληνικό κράτος ως «δολοφόνο» ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Μάλιστα πρότεινε η μειονότητα να πραγματοποιήσει πορεία «για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της». Στις 24 Ιουλίου 2016 η πορεία αυτή πραγματοποιήθηκε αλλά μόλις 9 ημέρες μετά το αποτυχημένο και αιματηρό πραξικόπημα στην Τουρκία, τα αιτήματα πλέον ήταν διαφορετικά καθώς στα πανό και στα συνθήματα κυριαρχούσαν τα αιτήματα για την δημοκρατία στην («μητέρα πατρίδα») Τουρκία. Βεβαίως από τους πρωταγωνιστές στην πορεία ήταν και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Αλή Τσαβούς λίγο καιρό αργότερα κλήθηκε από τον ανακριτή για να καταθέσει σχετικά με δικαστική υπόθεση αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ για ποια ακριβώς υπόθεση πρόκειται παρά μόνο μίλησε στην Ελλάδα και διεθνώς για «απόπειρα εκφοβισμού της μειονότητας».

Σήμερα, ένα χρόνο μετά το αρχικό γεγονός της καταγγελλόμενης κλοπής του αυτοκινήτου – μνημείου και του βανδαλισμού των νέων γραφείων (γεγονότα τα οποία συνέβαλλαν τα μέγιστα στην διαφήμιση των εγκαινίων των νέων γραφείων αλλά και του ξεκινήματος μίας νέας μορφής αγώνας των ζηλωτών της μειονότητας με ξεκίνημα τα εγκαίνια και τις δρακρύβρεχτες ομιλίες της χήρας του ιατρού Σαδήκ σχετικά με το «κλεμένο» αυτοκίνητο) ο φερόμενος και διαφημιζόμενος ως «Ντενκτάς της Θράκης» δεν έχει δώσει ακόμη εξηγήσεις για το τι πραγματικά συνέβη. Ούτε φυσικά και η θιγόμενη οικογένεια του Σαδήκ ζήτησε ποτέ εξηγήσεις από τον «Ντενκτάς της Θράκης» παρά μόνο επιμένει να απευθύνει (να προβάλλει και να διαφημίζει) κατηγορίες εναντίον του ελληνικού κράτους τόσο για τον θάνατο του Σαδήκ στο τροχαίο δυστύχημα, όσο και για την υποτιθέμενη κλοπή του κατεστραμμένου οχήματος το οποίο υποτίθεται το πήραν κάποια μέλη της οργάνωσης «Φρουροί της Θράκης».

Η Θράκη είναι εύφορη γη. Οτι σπείρεις φυτρώνει. Ακόμη και η ρατσιστική καφρίλα και ο εθνικιστικός – θρησκευτικός φανατισμός. Αρκεί να διαθέτεις βεβαίως και το κατάλληλο λίπασμα. Ξεχνούν όμως κάποιοι, τουρκόφωνοι και ελληνόφωνοι επιδοτούμενοι καλοθελητές, την παροιμία που αναφέρει πως «ό,τι σπείρεις θα θερίσεις». Γι αυτό και ορισμένοι εδώ και χρόνια δεν σταματούν να σπέρνουν το μίσος και τον φθόνο και να ξορκίζουν τα ζιζάνια περιμένοντας καρτερικά να βρέξει ευκαιρίες ώστε η σοδειά τους να φυτρώσει, ελπίζοντας πως ότι φυτρώσει θα είναι δικό τους, ως επιστάτες – υπηρέτες ξένων τσιφλικάδων.

«Εκ των μελλόντων οι σοφοί τα προσερχόμενα αντιλαμβάνονται» έγραφε πριν καιρό ο ποιητής επισημαίνοντας ωστόσο ότι «εις την οδόν έξω, ουδέν ακούουν οι λαοί». Οι λαοί όμως εκλέγουν κυβερνήσεις και με τον καιρό μαθαίνοντας από τα λάθη τους δίνουν γερά μαθήματα στους ξένους τσιφλικάδες, στα εγχώρια τσιράκια τους και στο λοιπό υπηρετικό προσωπικό. Κι αν, όπως αναφέρει μία άλλη παροιμία, «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται», είτε ο λύκος αυτός είναι γκρίζος, είτε άλλου χρώματος κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και αργά η γρήγορα όλοι επενδύουν στην αλήθεια.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

Υ.Γ.: ένα μικρό αφιέρωμα τιμής στην εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» η οποία τολμά και τα βάζει με ελληνόφωνους και τουρκόφωνους «επιστάτες» της Θράκης σημειώνοντας συνεχώς νέα ρεκόρ αναγνωσιμότητας ενώ με τους δικαστικούς της αγώνες ενάντια σε απόπειρες φίμωσης και λογοκρισίας δίνει το παράδειγμα για το πως θα έπρεπε να είναι και τα υπόλοιπα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι της Θράκης.

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.