breaking news

ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ

Δεκέμβριος 14th, 2016 | by rodopinews
ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Ως γνωστόν η Χρυσή Αυγή ήταν η σοσιαλιστική απάντηση στην εθνικιστική κοινοβουλευτική πτέρυγα της δεξιάς. Ετσι ενώ πριν δεκαετίες διάφοροι χουντικοί, βασιλόφρονες και άλλα αναχρονιστικά στοιχεία της ακροδεξιάς έβρισκαν (και βρίσκουν ακόμη είναι η αλήθεια) καταφύγιο στην «γαλάζια» πτέρυγα του Κοινοβουλίου ή γενικότερα στην «γαλάζια» αγκαλιά, αντιστοίχως η «πράσινη» πτέρυγα στήριζε την δημιουργία δικών της και ανάλογης ιδεολογίας «πυρήνων» ως αντιστάθμισμα. Ετσι προέκυψε η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, στα πρότυπα των Γερμανών νεοναζί «σκινχεντς». Η διαφορά βέβαια είναι πως στην Γερμανία αυτό είναι απαγορευμένο κάτι το οποίο επιχείρησε να κάνει και εδώ ο πρώην πρωθυπουργός Σαμαράς.

«Δεξιό κόμμα»

Με την απρόσμενη είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή και ειδικά μετά την δολοφονία Φύσσα και τον εγκλεισμό στην φυλακή των κορυφαίων μελών της, η νεοναζιστική οργάνωση προσπάθησε να εξωραϊστεί αλλάζοντας την «βιτρίνα» της όμως τα ντοκουμέντα για το αληθινό παρελθόν της «ακτιβιστικής» ακροδεξιάς οργάνωσης κυκλοφορούν ακόμη στο διαδίκτυο. Ενα από αυτά είναι ο ύμνος της οργάνωσης ο οποίος, υπό την μορφή στρατιωτικού εμβατηρίου (τι άλλο;) σε κάποιο σημείο αναφέρει «…χτυπάτε αλύπητα με λύσσα και φοβέρα με θάρρος ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ τα τείχη των εχθρών…». (πηγή: http://fonirodopis.gr/press/52456)

«Φιλειρηνιστές και δημοκράτες»

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε κάποια στιγμή προεκλογικής έξαρσης και πριν μπει το κόμμα του στην Βουλή, σε ομιλία του είχε αναφέρει κατά λέξη «…δεν θέλουμε τις ψήφους των γραικύλων, το αίμα των αγωνιστών θέλουμε…». Το αίμα λοιπόν που ήθελε του το έδωσαν κάποιοι με την δολοφονία δύο νεαρών οπαδών του και κάπως έτσι ο ίδιος μάλλον δικαιώθηκε. (πηγή: http://fonirodopis.gr/press/52453)

«Υπεράνω όλων η νομιμότητα»

Η Χρυσή Αυγή σήμερα, εντός Βουλής, είναι η μία από τις δύο πολιτικές δυνάμεις (*) η οποία στηρίζει έμπρακτα τις παρανομίες μίας ιδιωτικής εταιρείας που δημιούργησαν κάποια μη δημοκρατικά οικονομικά συμφέροντα στην Θράκη, ζητώντας μάλιστα από φορείς του Κράτους να παρανομήσουν προς όφελος αυτής! Ως «επιχείρημα» η Χρυσή Αυγή αναφέρει πως η εν λόγω ιδιωτική εταιρεία (εις βάρος της οποίας εκκρεμούν πλείστες και βαριές κατηγορίες έπειτα από έρευνες και αποκαλύψεις δημοσιογράφων) προσφέρει «εθνικό έργο», χωρίς βέβαια να κατονομάζει ποιο είναι αυτό. (πηγή: http://fonirodopis.gr/press/68391)

Συμπέρασμα: όποιος παίζει με την φωτιά πρώτα ζεσταίνεται και μετά, αν επιμένει, καίγεται. Το ίδιο και με το εθνικιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή το οποίο φαίνεται να εξυπηρετεί κατά γράμμα όλα όσα προκύπτουν από αποκαλύψεις περί σχεδίων ξένων υπηρεσιών για δημιουργία τεχνητού εμφυλίου κλίματος στην Ελλάδα.

neonazi2

(*: όσο για το ποια είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη η οποία στο παρελθόν έχει στηρίξει κοινοβουλευτικά την εν λόγω εταιρεία και μάλιστα από θέση κυβερνητική, θα το αποκαλύψουμε σε επόμενο editorial)

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.