breaking news

ΣΤΑ «ΑΖΗΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ο «ΑΝΤΙ-ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ» ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ – ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;

Νοεμβρίου 19th, 2016 | by rodopinews
ΣΤΑ «ΑΖΗΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Ο «ΑΝΤΙ-ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ» ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ – ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΛΠΙΔΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

«Σκιώδη κυβέρνηση» αποφάσισε να θεσπίσει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στα πρότυπα των πρωτοβουλιών του παλαιότερου αρχηγού του κόμματος και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Και μαντέψτε: σε αυτήν αλλά και στον ευρύτερο μηχανισμό στήριξης του κόμματος κανένας ρόλος δεν έχει ανατεθεί στον πρώην «ισχυρό» παράγοντα της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή αλλά και κουμπάρο του ιδίου, Ευριπίδη Στυλιανίδη!

Ο άλλοτε πανίσχυρος άνθρωπος του Καραμανλή ο οποίος σε θέματα Θράκης ξεπερνούσε σε αρμοδιότητες ακόμη και την τότε Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία, με εντολή Καραμανλή ζητούσε πρώτα την σύμφωνη γνώμη Στυλιανίδη για οτιδήποτε αφορούσε στην Θράκη, βλέπει εδώ και χρόνια τις μετοχές του στο κόμμα να κατρακυλούν: ξεκινώντας από την κυβέρνηση Σαμαρά όπου ο ίδιος αποπέμφθηκε για πρώτη φορά από το κυβερνητικό σχήμα μένοντας χωρίς χαρτοφυλάκιο και μετά, ακροβατώντας μεταξύ εκλογής και μη εκλογής ώσπου το 2015 πραγματοποιήθηκε και αυτό το σενάριο και ο ίδιος έμεινε χωρίς βουλευτική έδρα.

Ο άλλοτε «Θρακάρχης» Ευριπίδης λοιπόν για χάρη του οποίου το τουρκικό προξενείο εφηύρε και διατηρεί ακόμη στο προσκήνιο τον αντίστοιχο «Τούρκο Θρακάρχη» Μέτε (τον προξενικό διορισμένο άτυπο μουφτή Ξάνθης ο οποίος συνδιαλέγεται απευθείας με την τουρκική κυβέρνηση) εδώ και ένα χρόνο που βρίσκεται εκτός κοινοβουλευτικών καθηκόντων διαθέτει ατελείωτο χρόνο ώστε από την μία να συγγράφει βιβλία με θεωρίες για το μέλλον της Θράκης και από την άλλη να ασκεί τα επαγγελματικά του καθήκοντα ως νομικός στην εκπροσώπηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας.

Τα σενάρια που ακούστηκαν περί συμμετοχής του σε κάποιο ενδεχόμενο κυβερνητικό σχήμα ευρείας αποδοχής και συμμετοχής φαίνεται να απομακρύνονται καθώς το ίδιο συμβαίνει και στην γερμανική κυβέρνηση υπό την Αγκέλα Μέρκελ με την οποία ο ίδιος διατηρεί άριστες σχέσεις και η οποία τον στήριζε για ένα τέτοιο σενάριο και με δεδομένο την όχι και τόσο μεγάλη προτίμηση που δείχνει προς το πρόσωπό του η νέα ηγεσία του κόμματος (εξαιτίας της «χασούρας» στους μειονοτικούς ψηφοφόρους της Θράκης) πλέον ο ίδιος μόνο σε ένα μπορεί να ελπίζει: σε κάποια «εξ ουρανού» επέμβαση του κυβερνητικού εταίρου Παναγιώτη Καμμένου ο οποίος, έπειτα και από την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα περνά μία από τις καλύτερες φάσεις στην πολιτική του καριέρα.

Ομως εδώ υπάρχει και πάλι κάποιο προβληματάκι καθώς ο ακόμη και σήμερα βαθύτατα καραμανλικός Πάνος Καμμένος από την μία έχει διορίσει Θρακιώτη αντιπρόεδρο στο κόμμα του (τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και Ξανθιώτη Παναγιώτη Σγουρίδη), ενώ από την άλλη διαθέτη ήδη στέλεχος σε ρόλο «Θρακάρχη» το οποίο εδώ και πολύ καιρό έχει επωμιστεί και χειρίζεται άριστα τα θέματα της Θράκης με κύριο αυτό της παρέμβασης του τουρκικό παράγοντα στην περιοχή και αυτό δεν είναι άλλο από την δραστήρια σε αυτά τα ζητήματα πολιτευτή Ξάνθης των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», Χρύσα Ούτση.

Τι άλλη θέση μένει λοιπόν ώστε ο Ευριπίδης να «αξιοποιηθεί» σε ενδεχόμενο εκλογών; Το σενάριο το οποίο πριν λίγο καιρό είχαμε παρουσιάσει στο RodopiNews.gr που τον θέλει να κατεβαίνει υποψήφιος στην Θεσσαλονίκη ώστε να ανακόψει την δυναμική των εκεί υποψηφίων που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διατηρεί και ο ίδιος τις καλύτερες σχέσεις.

Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος λοιπόν; Στον πόλεμο και στις εκλογές όλα επιτρέπονται. Αλλωστε η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία γενικότερα είναι ένα επίσης μεγάλο πεδίο άσκησης εξωτερικής πολιτικής με το ζήτημα του γειτονικού κράτους να πρωταγωνιστεί ακόμη και σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου. Και με την στήριξη φλογερών υπερ-πατριωτών όπως ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μπορεί να «αναβαπτιστεί» και μάλιστα να «αναβαθμιστεί» από «Θρακάρχη» και …»Μακεδονάρχη»!

Αν μάλιστα αναλογιστούμε πως εκεί δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια ο ΑΝΕΛ «Μακεδονάρχης» Κώστας Ζουράρις, τότε το πεδίο δόξης για τον Ευριπίδη από την Κομοτηνή είναι λαμπρό. Και έτσι ο Πάνος θα μετανοιώσει που δεν επέλεξε να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Οσο για τον Σαμαρά, θα το αντέξει κι αυτό το «χτύπημα». Ειδικά τώρα που ως αποτέλεσμα της τουρκικής πολιτικής επιδεινώνονται οι σχέσεις μας με την Αλβανία, μπορεί να αφήσει την Θεσσαλονίκη και με τους εκλεκτούς του υποψηφίους να δώσει βάση στην παλιά του γνώριμη Ηπειρο, πλέον όχι ως «υπουργός ανοίγματος συνόρων» αλλά ως επικριτής του ανεξέλεγκτου μεταναστευτικού ζητήματος, ρόλο τον οποίο ασκεί εδώ και πολλά χρόνια.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.