breaking news

ΓΡΑΨΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΣ «ΗΓΟΥΝΤΑΙ» ΞΕΝΟΦΕΡΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;

Δεκέμβριος 18th, 2016 | by rodopinews
ΓΡΑΨΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΣ «ΗΓΟΥΝΤΑΙ» ΞΕΝΟΦΕΡΤΗΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Είναι γεγονός πως κάθε λαός που βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης (της όποιας κρίσης) συνήθως «γεννάει» νεοεμφανιζόμενους ρήτορες και ηγέτες όπως και νέες πολιτικές ομάδες, κυρίως προς ικανοποίηση του πάθους και της αγανάκτησης της δοκιμαζόμενης μερίδας των πολιτών.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια γεμίσαμε όχι μόνο από καθοδηγούμενους (πολλές φορές και από τις μυστικές υπηρεσίες) «αγανακτισμένους» αλλά και από κάθε λογής ηγέτες και ηγετίσκους (πρώην αριστερούς καλλιτέχνες που μεταμορφώθηκαν σε ακροδεξιούς σε μία ημέρα, ορφανούς «σελέμπριτις» των ΜΜΕ της διαφθοράς που ελλείψει ευρωπαϊκών και νατοϊκών κονδυλίων πλέον ψάχνουν για πιο «λαϊκό» target group όπως και κάθε μορφής, φύσης και χρηματοδότησης πολιτικούς, οικονομικούς έως και …γεωστρατηγικούς αναλυτές) με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τον στείρο αντιδραστικό λόγο (λογοδιάρροια), το ταξικό μίσος εναντίον των κάθε λογής κυβερνώντων (δεξιών, σοσιαλιστών ή αριστερών), την προτροπή του κοινού σε αψυχολόγητες ενέργειες, πολλές φορές και σε ωμή και τυφλή βία εναντίον συγκεκριμένων ομάδων αλλά και την στοχοποίηση αυτών που οι ίδιοι θεωρούν ως «υπεύθυνους για την κρίση».

Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως η Ελλάδα της κρίσης γέννησε ακόμη και τα λεγόμενα «κόμματα του διαδικτύου», ορισμένα εκ των οποίων προέκυψαν και κοινοβουλευτικά, όπως η Χρυσή Αυγή των ανένταχτων αφελών εθνικιστών και ακραίων δολοφονικών νεοναζιστών και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του καραμανλικού νεοδημοκράτη Καμμένου και φίλα προσκείμενων απολιτίκ καλλιτεχνών και άλλων «λαϊκών» προσωπικοτήτων από τον χώρο της ευρείας κατανάλωσης.

Μέσα σε όλο αυτό το χάος ανυπαρξίας πολιτικού λόγου και σκέψης και στην άβυσσο παραπλάνησης των πολιτών μέσω λαϊκιστικών μεθόδων που ανάγονται στην εποχή του Γκαίμπελς και του Στάλιν, εμφανίζονται συνεχώς νέα παρακλάδια των ίδιων ενδοκοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών συνιστωσών της αληθινής «Νέας Τάξης Πραγμάτων» (της διάλυσης του κοινωνικού ιστού μέσω της διάδοσης διχαστικών ιδεών και κινημάτων) που χρησιμοποιώντας τα δωρεάν εργαλεία που προσέφερε στην ανθρωπότητα το φιλελεύθερο και προοδευτικό κομμάτι της αμερικανικής κοινωνίας όπως οι ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων, τα μέσα προβολής πολυμέσων, τα ιστολόγια – blogs κ.ο.κ. Ενα πραγματικά οξύμωρο ως και παρανοϊκό δεδομένο της εποχής, τα εργαλεία που δημιουργήθηκαν για την διάδοση της γνώσης και της ανθρωπιάς να χρησιμοποιούνται από ορισμένους για την εγκαθίδρυση εμφυλιοπολεμικού κλίματος και φασισμού σε κοινωνίες όπως η ελληνική.

Στο αχανές Youtube.com λοιπόν, μέσα σε χιλιάδες δημιουργίες ανωνύμων πολιτών συναντά κανείς κάθε λογής προπαγανδιστικό και παραπλανητικό βίντεο. Οπως το παρακάτω, από τον χρήστη «Hellenic Frenzyness».

Το εν λόγω βίντεο παρουσιάζει μία «ανάλυση» υπό την μορφή προφητείας για όσα «θα γίνουν» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τα ελληνοτουρκικά θέματα είναι ως γνωστόν ψυχώσεις ανθρώπων αποκομμένων από τον υγιή προοδευτικό και παραγωγικό κοινωνικό ιστό που συχνάζουν κυρίως σε εθνικιστικές συναθροίσεις κομμάτων υπό την «πατριωτική» ταμπέλα και εκκλησιαστικών οργανώσεων που αναπολούν τα χρόνια της Χούντας. Σε αυτό το κοινό λοιπόν το βίντεο παρουσιάζει την «πρόβλεψη» πως κάποιοι θα «σπρώξουν» την Ελλάδα να προεκτείνει τα χωρικά της ύδατα (μέσω της οριοθέτησης της ΑΟΖ στο Αιγαίο) και έτσι να προκαλέσει εισβολή της Τουρκίας με αποτέλεσμα έναν …πόλεμο στα γρήγορα!

Για να μην πολυλογώ, η Τουρκία θα καταλάβει, λέει, δύο νησιά με …εντολή του Βατικανού (!) και μόνο για μία ημέρα (!!), αμέσως οι Ρώσοι θα εισβάλλουν στην Τουρκία με χιλιάδες πλοία, υποβρύχια, αεροπλάνα και τανκς και εκεί πολεμώντας με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα την διαλύσουν και αμέσως μετά στην Ελλάδα θα αναλάβει στρατιωτική διοίκηση με πρόεδρο τον απόστρατο Δημήτρη Γράψα και αντιπρόεδρο τον επίσης απόστρατο Φραγκούλη Φράγκο!

Βεβαίως δεν ξέρω πως θα δεχτεί αυτό το βίντεο ο σημερινός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Πάνος Καμμένος (ο οποίος ως γνωστόν χρηματοδοτεί αναλόγου είδους και φύσης ουφοεθνικιστικές ιστοσελίδες και ομάδες διαδικτύου) και πως ο ίδιος θα σχεδιάσει να «αναχαιτίσει» την δημοτική άνοδο των δύο εν δυνάμει αποστράτων «ανταγωνιστών» του. Είμαι όμως σίγουρος πως τέτοιου είδους παραμυθολογίες συναντούν ευρεία αποδοχή στα «κατακαημένα» λαϊκά – απολιτίκ στρώματα με αποτέλεσμα να τα αποκοιμίζουν ακόμη περισσότερο με κάθε προοπτική νοητικής ανάνηψης για αυτούς τους ανθρώπους να φαντάζει ως άπιαστο όνειρο.

fragos_grapsas

Μέσα λοιπόν σε ένα λήθαργο αδιαφορίας για κάθε τι υγιές συντελείτε ή πρέπει να συντελεστεί στην ελληνική κοινωνία και υπό την επήρεια βαρέων και τοξικών ουφοεθνικιστικών ιδεοληψιών, το κοινό αυτό «ζει ανάμεσά μας» χωρίς να σκέφτεται και χωρίς να παράγει υγιή πολιτική σκέψη και φυσικά χωρίς να έχει ουδεμία συμμετοχή στα κοινά, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάθε Κυριακή των εκλογών και να κάνει δώρο την συνεισφορά του στην εκλογή του κάθε λαϊκιστή και συνεπώς εχθρού της ανάπτυξης σε αυτή την χώρα. Η συμπαγής αυτή άβουλη «μάζα» τροφοδοτεί τα εγκεφαλικά της κύτταρα με φαντασιώσεις περί πολέμων, όπλων, ξανθών υποστηρικτών, αεροπλάνων, υποβρυχίων κ.ο.κ. χωρίς τον πραγματικό έλλογο συλλογισμό περί του πως όλα αυτά θα μπορούσαν να αποκτηθούν με μία οικονομία για κλάματα και με ένα αντίστοιχο κοινό για εντελώς πολλά κλάματα.

Οπως τα μπούτια κοτόπουλου που «μεγαλώνουν» με σωλήνες σε εργαστήρια παραγωγής τροφίμων στις ΗΠΑ ώστε όταν έρθει η ώρα να πωληθούν ως «κρέας κοτόπουλο» σε δημοφιλείς αλυσίδες γρήγορου φαγητού. Οπως τους «απλούς πολίτες» που αγοράζουν περιοδικά Life Style με ακριβά ρολόγια, ρούχα, αυτοκίνητα και σούπερ κορμιά τροφοδοτούμενοι με την φαντασίωση κάποια στιγμή να τα αποκτήσουν όλα αυτά και μετά ρίχνουν 2 πίτσες απ’ όλα και πάνε για ύπνο στην φτωχή γκαρσονιέρα.

Ενας λαός που υπάρχει αλλά δεν ζει, ένας λαός που μιλάει για όλα αλλά ποτέ δεν σκέφτεται για τίποτα, ένας λαός που τα δίνει όλα για το «χθες» και για το «αύριο» χωρίς να έχει καμία επαφή με το «σήμερα».

Μα πόσο πιο χαμηλά;

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

Υ.Γ.: βεβαίως και φαντάζομαι από τώρα τους απόστρατους Γράψα και Φράγκο να ρίχνουν μούντζες στο εν λόγω προβοκατόρικο βίντεο το οποίο βεβαίως ως μοναδικό αποτέλεσμα έχει να «κάψει» τις πιθανές πολιτικές τους φιλοδοξίες για συμμετοχή σε οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση. Νόμιμη κυβέρνηση όμως και όχι χουντική και διορισμένη από ξένες χώρες, όπως εντελώς προσβλητικά αναφέρει το εν λόγω βίντεο για τους δύο υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Η μήπως αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός τέτοιων ουφοεθνικιστικών δημοσιευμάτων, δηλαδή να «κάψουν» πιθανούς αντιπάλους κάποιων πολιτικών προσώπων τα οποία και βρίσκονται πίσω από αυτά; Σας προβλημάτισα καθόλου ή ακόμη …ονειρεύεστε;

Υ.Γ.2: δεν είναι μόνο το «Hellenic Frenzyness» το οποίο εμφανίστηκε το τελευταίο διάστημα ως «μάνα εξ ουρανού» αλλά υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα κανάλια στο Youtube.com όπως τα «Demotivator» και «Ορθοδοξία εν Οψη«. Βεβαίως οι youtubers που ανεβάζουν ουφοεθνικιστικό, θρησκόληπτο και κινδυνολογικό υλικό είναι αμέτρητοι, όμως τους τελευταίους μήνες αυτά είναι τα 3 κανάλια τα οποία πρωταγωνιστούν και διατηρούν όχι μόνο την αριθμητική υπεροχή αλλά και την ποιοτική δείχνοντας πως από πίσω βρίσκεται κάποια οργανωμένη προσπάθεια κάνοντας τους «μπλόγκερς του χιλιάρικου» (διαδικτυακά κατοικίδια της Ν.Δ.) και τα «συριζοτρόλ» (αντιστοίχως) να δακρύζουν από συγκίνηση αλλά και να σκάνε από ζήλια.

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.