breaking news

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΙΣ 9:45 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Νοεμβρίου 2nd, 2016 | by rodopinews
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΙΣ 9:45 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Σαν σήμερα, έναν χρόνο πριν, περίπου ίδια ώρα (09:45 το βράδυ) ξεκίνησε για το Μεγάλο Ταξίδι. Εκείνη που μου έδωσε ζωή, έφυγε έπειτα από πολλαπλές εγκληματικές ενέργειες στις οποίες δεν βρήκα λύση ώστε να διορθωθούν και βασανισμένη για εβδομάδες σε ένα σώμα το οποίο της το είχαν κομματιάσει. Εζησα σε ζωντανή τηλεφωνική μετάδοση την απώλειά της, τις φωνές του πατέρα μου, τους διαλόγους των ιατρών, την λιποθυμία του, τις κραυγές των νοσηλευτών και νοσηλευτριών, τρέχοντας σαν τρελός στην Εγνατία μήπως και προλάβω να κάνω κάτι. Δυστυχώς το λάθος το είχα κάνει πριν εβδομάδες όταν την εμπιστεύτηκα στα πλέον ανεύθυνα και ακατάλληλα άτομα τα οποία σε μία νύχτα γκρέμισαν ότι για δεκαετίες εμείς κρατούσαμε με τις λανθασμένες (;) γνωματεύσεις τους στην αρχή και με τις δολοφονικές φαρμακευτικές αγωγές τους στην συνέχεια.

Ενα χρόνο μετά, ακόμη προσπαθώ να προσγειωθώ στην πραγματικότητα. Οι ίδιοι ακόμη δεν μου έχουν δώσει τα έγγραφα που ζήτησα, ο μεν υπεύθυνος για τον φόνο της αρμόδιος ιατρός αποκρύπτει τα στοιχεία λόγω «προσωπικών δεδομένων» (…) ενώ ο δε διευθυντής του Πανεπιστημιακού (!) Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δεν μου απαντά καν στην αίτηση που είχα καταθέσει σχεδόν έναν χρόνο πριν! «Ιατρικό λάθος» το λένε. Εγώ το λέω «δολοφονία» και «σύσταση εγκληματικής ομάδας» για την απόκρυψη.

Δεν θα μπορούσα ποτέ να κατηγορήσω κάποιον ιατρό που προσπάθησε και κόπιασε έστω ένα λεπτό για μένα, ακόμη και για το λάθος του. Ανθρωπος είναι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνει κάποιο λάθος ή κάποια βλακεία. Μπορεί να νύσταζε, μπορεί να ήταν μεθυσμένος από τα μπουζούκια. Θεός δεν είμαι για να τον κρίνω. Εκ των υστέρων όλα συγχωρούνται. Η εγκληματική αδιαφορία για το καθήκον τους όμως και η δολοφονική επιλογή δεν συγχωρούνται.

Αναρωτιέμαι πόσο να κοστίζει μία ανθρώπινη ζωή. Για μένα καθόλου. Και αυτό διότι δεν μπορώ να την μετρήσω σε «κόστος», να την βάλω στην ίδια ζυγαριά με πλούτο, με υλικά αγαθά. Αρα δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης και μονάδα μέτρησης για το «πόσο;». Και ούτε μπορώ να δεχτώ «αντάλλαγμα» για μία ζημία η οποία πλέον δεν διορθώνεται. Ο νόμος βέβαια προβλέπει άλλες καταστάσεις, τις οποίες οι δολοφόνοι (και μόνον αυτοί – όχι όσοι διέπραξαν λάθος) θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Γι αυτούς ίσως κοστίσει πολλά.

Διότι κανείς κακοποιός του κοινού ποινικού δικαίου δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την όποια επιστημονική του ιδιότητα, όσα λεφτά ή στήριξη και εάν έχει. Διότι καμία επαγγελματική συντεχνία ή κλίκα δεν μπορεί να λειτουργεί ως οργάνωση μαφίας λειτουργώντας υπογείως και με τρόπο παρακρατικό ως προς την εξαπάτηση του πολίτη και των Αρχών του κράτους διά της άρνησης, της συγκάλυψης και της απόκρυψης. Διότι κάποιοι που αποδεδειγμένα και τεκμηριωμένα είναι επικίνδυνοι για τις ζωές των ανθρώπων και έχουν πράξει κάτι τέτοιο σε έναν ηλικιωμένο, δεν πρέπει να αφήνονται ελεύθερο για να το πράξουν και σε έναν νέο, σε ένα μικρό παιδί.

600.000 νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό για να ζήσουν την ζωή τους μακριά από αυτήν ακριβώς την Ελλάδα. Την Ελλάδα της αναξιοκρατίας, την Ελλάδα της ολιγαρχίας, την Ελλάδα της κλίκας και της συντεχνίας, την Ελλάδα των ατιμώρητων επαναλαμβανόμενων εγκλημάτων. Αναρωτιέμαι πόσες άλλες χιλιάδες έχουν «φύγει» ακριβώς επειδή έμειναν και έζησαν σε αυτήν την Ελλάδα.

Μία έστω προφορική ανάληψη των ευθυνών τους θα ήταν για μένα αρκετή ώστε να αφήσω στην άκρη ότι συνέβη και να θεωρήσω πως είναι άνθρωποι με συνείδηση που θα προσπαθούσαν ειλικρινά στο εξής να μην επαναληφθεί το «λάθος» τους. Οι συνεχιζόμενοι εμπαιγμοί όμως, η επί μονίμου βάσεως προσβολή της νοημοσύνης μου και η «συνωμοσία των γελοίων» ώστε να αποκρύψουν, όπως νομίζουν, το αυτονόητο δεν μου αφήνουν περιθώρια άλλης αντίδρασης. Και εφόσον δεν βρισκόμαστε στην Αγρια Δύση ώστε να «λύσουμε τις διαφορές μας», ψάχνω εγώ μέσα μου να λύσω τις «διαφορές» μου με τον Δημιουργό και αφήνω αυτούς τους υπανθρώπους να λύσουν τις διαφορές τους με το Κράτος και τον Νόμο. Και όταν έρθει ο καιρός να πληρώσουν την πλήρως κοστολογημένη ποινή τους, θα την πληρώσουν εκεί που πρέπει ώστε να «ισοφαριστεί» το έγκλημά τους με ένα αντίστοιχο καλό. Και όσο για μένα, θα συνεχίσω να ψάχνω για την ισορροπία μου μακριά από τέτοιες δοσοληψίες καθώς ούτε τα μούτρα των εγκληματιών θέλω να βλέπω, ούτε φυσικά και τα λεφτά τους. Και αυτό δεν ισχύει μόνο γι αυτή την περίπτωση αλλά και για κάποιους άλλους εγκληματίες.

dromos

Τις δυνάμεις του Σύμπαντος δεν τις ελέγχεις, σε ελέγχουν και κάθε φορά σε σπρώχνουν σε μονοπάτια που εκείνες επιλέγουν. Αυτό που μπορείς να ελέγξεις είναι να μην χάνεις τον καιρό σου διαβαίνοντας τα μονοπάτια αυτά δίπλα σε κακόβουλους, άδικους και ανάξιους ανθρώπους και να μην ανέχεσαι να επηρεάζεσαι από τα ελαττώματά τους. Ας φροντίζουμε λοιπόν ώστε για κάθε κακό που διαπράττουν κάποιοι, να προσπαθούμε να το «ισοφαρίσουμε» με ένα αντίστοιχο δικό μας καλό. Μόνο και μόνο για αντίδραση. Και στο τέλος ίσως ο κόσμος μας να αλλάξει. Απλά να μην αφήνουμε τέτοιες συμπεριφορές να ξεχνιούνται. Είτε πρόκειται για το δικό μας σπίτι, είτε για το σπίτι του γείτονα.

Καλή υγεία σε όλους και όλες και εύχομαι κανένα κακό να μην βρεθεί στον δρόμο σας.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.