breaking news

ΠΟΣΟ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Σεπτέμβριος 24th, 2016 | by rodopinews
ΠΟΣΟ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Προχθές βρέθηκα, όπως και κάθε ημέρα, στα Δικαστήρια. Ο λόγος της επίσκεψής μου μία από τα ίδια: καταγγελίες για δικαστές και εισαγγελείς, καταγγελίες για απάτες και κομπίνες. Με έχουν μάθει πλέον όλοι και όλες και αν μία μέρα δεν επισκεφθώ το κτίριο με ρωτάνε γιατί δεν πήγα. Σε λίγο αισθάνομαι πως θα μου δώσουν κάποια κάρτα για να χτυπάω. Η κατάσταση όμως προχθές ήταν διαφορετική. Για να επισκεφθείς το Μέγαρο έπρεπε να περάσεις από διμοιρίες των ΜΑΤ στην πύλη ενώ πλησιάζοντας στην κεντρική είσοδο η κατάσταση δεν διέφερε και πολύ.

Εκεί που γινόταν όμως το αδιαχώρητο ήταν στον δεύτερο όροφο. Από την στιγμή που έβγαινες από το ασανσέρ μέχρι και να φτάσεις στα διάφορα γραφεία για να διεκπεραιώσεις τις εργασίες σου, έπρεπε να σκουντάς για να ανοίξεις δρόμο. Αμέτρητοι ένστολοι και ασφαλίτες, μαλλιάδες, με τατουάζ, μούσια και ότι άλλο θεωρεί η υπηρεσία τους πως μάλλον τους προσδίδει …κύρος και ομορφιά είχαν δημιουργήσει το αδιαχώρητο. Προς στιγμήν νόμισα πως είχαν έρθει για να με εκβιάσουν πάλι με κανένα όπλο τους αλλά τελικά αντιλήφθηκα πως αυτή την φορά δεν ήθελαν να δείρουν εμένα καθώς απέξω περίμεναν δεκάδες «αντι-εξουσιαστές». Είναι αυτά τα παιδιά που φωνάζουν και δέρνονται, πολλές φορές χωρίς να φταίνε καθώς πολλά από τα επεισόδια που δημιουργούνται οφείλονται σε δράση αλητήριων αστυνομικών. Και καθώς εγώ δεν φωνάζω και δεν δέρνομαι στους δρόμους μάλλον δεν είμαι «αντι-εξουσιαστής» αλλά «με την εξουσία». Ομως ας πάμε στο θέμα της ημέρας.

Πριν από καιρό μία εισαγγελέας έκανε μία χοντρή παρανομία και όπως όλα δείχνουν ήταν εν γνώση της ενώ υπό ερωτηματικό είναι το κίνητρό της. Μία παρανομία που για καιρό ήταν καλά κρυμμένη σε σκοτεινά συρτάρια και που βγήκε στο φως εξαιτίας της δικομανίας και της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς των προσώπων τα οποία επωφελήθηκαν από αυτή την παρανομία. Δεν ήξερε η κα εισαγγελέας για τα εν λόγω άτομα; Ας ρώταγε. Η παρανομία αυτή επέτρεψε σε κάποια άτομα να επεκτείνουν μέσα σε δημόσια έκταση μία εταιρεία τους και μέσω εράνων δια τηλεφώνου και διαδικτύου να αποκομίσουν από απλούς πολίτες άγνωστο μέχρι σήμερα ποσό.

Η κα εισαγγελέας διατηρεί στενές κοινωνικές σχέσεις με έναν δήμαρχο με τον οποίο συχνά – πυκνά πραγματοποιούν κοινούς εξόδους σε καταστήματα ψυχαγωγίας. Είναι ο ίδιος δήμαρχος που και αυτός παρανόμησε με παρόμοιο τρόπο και -κατά σύμπτωση- επωφελήθηκε και πάλι η ίδια εταιρεία. Μία εταιρεία που για έναν σχεδόν χρόνο όχι μόνο λειτουργούσε αλλά και πραγματοποιούσε καθημερινούς εράνους. Μία εταιρεία που φούσκωνε τον τραπεζικό της λογαριασμό ακριβώς χάρη στις δύο αυτές παρανομίες υπέρ της, της εισαγγελέως και του δημάρχου, καθώς χωρίς τις δικές τους παρανομίες δεν θα είχε το δικαίωμα λειτουργίας και φυσικά, πραγματοποιήσεως εράνων ανά την Ελλάδα.

Μαζί όμως με τον λογαριασμό της εν λόγω εταιρείας φαίνεται πως φούσκωναν και τα μυαλά των ιδρυτών της και έτσι δεν άργησε πολύ να φτάσει η ώρα όπου η εταιρεία αυτή άρχιζε να διαφημίζεται με πολυτελή δημοσιεύματα σε πανάκριβες εφημερίδες των Αθηνών. Μάλλον οι έρανοι είχαν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Το ενδιαφέρον του κοινού, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, έπεσε επάνω τους. Και όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποιοι είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως πραγματοποιούν αυτό το τρομακτικό έργο που λένε πως γίνεται, λες και τόσα χρόνια κανείς άλλος δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο ώστε να αξίζει τέτοιας πολυτελούς προβολής σε ΜΜΕ του Κέντρου.

Κάποιοι διατύπωσαν δημόσια τα ερωτήματά τους και δεν άργησαν να καταλάβουν πως οι υπεύθυνοι της εταιρείας, αυτοί που επωφελήθηκαν από τις παρανομίες που αναφέρονται πιο πάνω, δεν καταδέχονται να ανοίγουν διάλογο με «κοινούς θνητούς» καθώς ανήκουν σε άλλη «τάξη». Το μόνο που έκαναν λοιπόν ήταν να φορτώσουν με δεκάδες μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα τους «κοινούς θνητούς» που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους «ημίθεους – Φαραώ» και να «διαβάλουν» έτσι το κύρος της πυραμίδας τους. Κάπου εκεί ήταν που ξεκινά μία δικαστική διαδικασία που μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει.

Ο πρώτος δικαστής δεν μπήκε καν στον κόπο να φροντίσει να καλέσει τους αντίδικους της εν λόγω εταιρείας και όταν αυτοί εμφανίστηκαν μαθαίνοντας τυχαία πως εκείνη την ημέρα δικάζονται, πραγματοποίησε εναντίον τους μία απαράδεκτη κακοδικία. Στα ίδια χνάρια και η δεύτερη δικαστής ενώ η τρίτη, επικύρωσε την όλη κακοδικία με μία απόφαση – σκάνδαλο. Και όλα αυτά ενώ το Ελληνικό Κράτος παρενέβη και ανακαλύπτοντας τις παρανομίες, διέταξε όχι μόνο τον έλεγχο δημάρχου και δικαστικών για τον ρόλο τους στα πεπραγμένα της εν λόγω εταιρείας αλλά και το πλήρες κλείσιμο του παραρτήματος της εν λόγω εταιρείας καθώς εκτός από παράνομο, έπειτα από ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών αποδείχθηκε πως τελικά ήταν και ακατάλληλο για τον σκοπό που υποτίθεται πως επιτελούσε.

Σήμερα, οι τρεις δικαστές ελέγχονται από τον Αρειο Πάγο για κακοδικία, δύο εισαγγελείς από τους 3 αυτοεξαιρέθηκαν από την υπόθεση ενώ η τρίτη εισαγγελέας φεύγει από την πόλη τις επόμενες ημέρες με δυσμενή μετάθεση. Ο δήμαρχος αντιμετωπίζει πειθαρχικό έλεγχο για την παρανομία του αλλά και ποινικό καθώς υπάλληλοί του πλαστογράφησαν απάντηση, όταν ρωτήθηκαν σχετικά για την παράνομη αδειοδότηση απαντώντας πως δεν υπήρξε ποτέ. Οσο για τους εκπροσώπους της εν λόγω εταιρείας, αυτοί τα έχουν βάλει με όλους, στρατό, αστυνομία, εκκλησία, τον τοπικό μητροπολίτη και φυσικά τον δήμαρχο καθώς θεωρούν πως όλοι είναι απέναντί τους και με δημόσιες ανακοινώσεις τους αναφέρουν πως δεν τους ενδιαφέρουν οι αποφάσεις των αρχών του Κράτους τις οποίες γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και αυτοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Οσο για τους «κοινούς θνητούς» που ετόλμησαν να αμφισβητήσουν την θεόσταλτη εξουσία των «Φαραώ» από την γνωστή «πυραμίδα» έχουν μείνει με μία δικαστική απόφαση – σκάνδαλο στο χέρι και με μια μόνιμη έκφραση απορίας ζωγραφισμένη στο πρόσωπο σχετικά με τον ρόλο ορισμένων κρατικών λειτουργών και αιρετών αρχόντων της περιοχής.

Πόσο μ’ αρέσει το Φθινόπωρο. Οταν τα φύλλα πέφτουν και το μόνο που απομένει είναι η γυμνή αλήθεια.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.