breaking news

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ «ΑΥΠΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Σεπτέμβριος 18th, 2016 | by rodopinews
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ «ΑΥΠΝΙΕΣ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Την μία απογοήτευση μετά την άλλη μας «κερνάει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενώ στην εσωκομματική μάχη αποδείχθηκε «αίλουρος» εντυπωσιάζοντας τους πάντες με έξυπνες κινήσεις καθώς με προφίλ χαμηλών τόνων κέρδισε τους αντιπάλους του, στο πολιτικό σκηνικό αποδεικνύεται συνεχώς απρόσεκτος ως και ανεπαρκής προβαίνοντας όλο και περισσότερο σε κινήσεις εντυπωσιασμού ενός πολύ «κλειστού» συντηρητικού κοινού, προς ικανοποίηση δηλαδή της εκλογικής του «πελατείας.

Οπως δήλωσε πρόσφατα ο Κυριάκος, όταν (σ.σ.: και εάν ποτέ) αναλάβει την εξουσία «θα μειώσει στο μισό το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ» (δείτε εδώ) και άρα και το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΡΤ θα μειωθεί κι αυτό ανάλογα. Το για ποιους λόγους θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο είναι εμφανέστατο: ρεβανσισμός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε ξανά την ΕΡΤ (απαλλάσσοντας την όμως από πολλά «βαρίδια») και φυσικά απέναντι στους εκεί εργαζόμενους οι οποίοι θεωρούνται ως «προπαγανδιστές της κυβέρνησης». Ταυτόχρονα με αυτές τις δηλώσεις θεωρεί πως προσφέρει καλές υπηρεσίες σε όσους είναι δυσαρεστημένοι με τον διαγωνισμό αδειοδότησης των τεσσάρων ιδιωτικών καναλιών, δηλαδή στους εργολάβους δημοσίων έργων, εφοπλιστές και άλλους τους οποίους ο προκάτοχός του είχε με μία λέξη αποκαλέσει ως «νταβατζήδες» της δημόσιας ζωής του τόπου.

Δυστυχώς ο Κυριάκος δεν ανέφερε κάτι για «αξιολόγηση» των υπαλλήλων της ΕΡΤ, ούτε για μετακινήσεις σε άλλα πόστα ή σε άλλες υπηρεσίες όπου υπάρχουν ανάγκες ή δεν είπε το εξής απλό και αυτονόητο για τον φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό χώρο από τον οποίο προέρχομαι και τιμώ: να καταργήσει ΕΝΤΕΛΩΣ το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ και αυτή ως εταιρεία που είναι να ζει από την ελεύθερη αγορά και όχι από την υποχρεωτική εισφορά των πολιτών με αποτέλεσμα να μετατραπεί με υγιή τρόπο σε έναν αυτόνομο και αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό. Το μόνο που έκανε είναι να απειλήσει τους μεν προς όφελος των δε. Μία κλασική πολιτικάντικη, παλαιοκομματική και κρατικιστική πρακτική η οποία θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να είναι μουσειακό είδος αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι.

kyriakos

Αλλά ας αφήσουμε τις σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου και την προσπάθειά του να «καλοπιάσει» εφοπλιστές, εργολάβους και ρεβανσιστές οπαδούς του και ας δούμε το πολιτικό του παρελθόν. Τότε, σε μία εποχή όχι και τόσο μακρινή, όπου ο ίδιος είχε αναλάβει ως καθήκον το «νοικοκύρεμα» του δημοσίου τομέα, μεταξύ άλλων και το ζήτημα της «αξιολόγησης» των υπαλλήλων του Ελληνικού Δημοσίου. Αναφέρομαι φυσικά στην εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Ας δούμε λοιπόν τι έπραξε τότε ο Κυριάκος.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα ιστοσελίδων τα οποία υπάρχουν μέχρι σήμερα, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε κριτική καθώς ταυτόχρονα με τις απολύσεις προσλάμβανε «αβέρτα» δικά του παιδιά (δείτε εδώ) ενώ για τις απολύσεις των μονίμων καθαριστριών (σ.σ.: κοινό του ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε πως ενδεχομένως η κίνηση αυτή να ήταν και «εσφαλμένη» και πως εξαιτίας της «πέρασε δύσκολα βράδια» καθώς «δεν κοιμόταν» (δείτε εδώ και εδώ).

kyriakos2

Σε άλλο δημοσίευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει πως «δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένος από την πολιτική των απολύσεων» (δείτε εδώ) ενώ σε κάποιο ακόμη δήλωσε πως «δεν είναι κυνηγός των απολύσεων» αλλά ούτε «υπουργός των απολύσεων» (δείτε εδώ και εδώ). Σε μία πιο καινούρια δήλωσή του, στις αρχές του καλοκαιριού του 2016, ο ίδιος, μιλώντας σε κανάλι ιδιοκτησίας κάποιου εφοπλιστή η περιουσία του οποίου δεσμεύτηκε από τις δικαστικές αρχές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως δηλώνει «όχι στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων» (δείτε εδώ) ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του και πάλι στο ίδιο κανάλι ο ίδιος έσπευσε να διαχωρίσει την «κινητικότητα» από τις απολύσεις (δείτε εδώ).

Βλέπουμε λοιπόν πως για κάποιους η λέξη «απόλυση» είναι μία λέξη που κάνει «τζιζ» ακόμη και για πολιτικούς αλλά και πολιτικούς χώρους που προεκλογικά και όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση την χρησιμοποιούν ως κεντρικό πολιτικό του σύνθημα. Ωστόσο και όσον αφορά στον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ακριβώς επειδή ο ίδιος είναι από τους ελάχιστους οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί σε αυτή την κατάσταση (και ο μόνος ως αρμόδιος υπουργός) θα έπρεπε να αφήσει κατά μέρος τους πολιτικαντισμούς και το «χάιδεμα αυτιών» εργολάβων, εφοπλιστών και ρεβανσιστών οπαδών του. Η κοροϊδία, η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, το «χάιδεμα» των αξιότιμων χορηγών και η θεοποίηση του ψέματος και της υπερβολής (του λαϊκισμού δηλαδή) δεν είναι καλές επενδύσεις για κάποιον που θεωρεί πως θα μπορούσε να είναι «ο επόμενος πρωθυπουργός».

Αν λοιπόν ο Κυριάκος θέλει να επιτελέσει το καθήκον το οποίο του ανέθεσε ο ελληνικός λαός (και τον πληρώνει καλά γι αυτό) καλό θα ήταν αντί για στείρα και ανέξοδη άρνηση και λαϊκισμό να αρχίσει να προσφέρει αξιοπρεπή και ουσιαστική αντιπολίτευση εντός και εκτός της Βουλής καθώς και τις δικές του εναλλακτικές προτάσεις. Οχι αντι-προτάσεις και αντι-θέσεις στις αντίστοιχες προτάσεις και θέσεις της Κυβέρνησης για να παριστάνει τον «σκληρό» σε πράγματα για τα οποία κλήθηκε πριν λίγο καιρό να πραγματοποιήσει και μετά ζητούσε και συγνώμη και για να «φουσκώνουν» μετά και οι αντίστοιχες δημοσκοπήσεις το ποσοστό του, δημοσκοπήσεις οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια είναι το πλέον αποτυχημένο και αναξιόπιστο μέτρο πρόβλεψης των εκλογικών προτιμήσεων των πολιτών.

Οχι άλλα λόγια του αέρα Κυριάκο. Δοκίμασε και λίγο να μας εντυπωσιάσεις με αληθινές προτάσεις και αληθινή αντιπολίτευση.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.