breaking news

ΕΞΥΠΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΑ – ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ;

Αύγουστος 26th, 2016 | by rodopinews
ΕΞΥΠΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΑ – ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ;
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
0

Αλλη μία ιστοσελίδα πώλησης προϊόντος που ψεύδεται και παραπλανά τον αναγνώστη είναι αυτή που βρήκα μόλις πριν λίγο στις διαφημίσεις του Facebook:

http://amazingnewtech.com/TrackR/car/GR/c-584/

Είναι στεγασμένη σε όνομα με κατάληξη .com και συνεπώς δεν είναι ανιχνεύσιμη και ελεγχόμενη από το ελληνικό σύστημα Δικαιοσύνης. Ο πρώτος λόγος για να μην αγοράσει κανείς είναι αυτός.

Συνεχίζοντας στο εσωτερικό βρίσκουμε το προϊόν με την αληθινή του ονομασία ενώ όποιος πάει να αγοράσει ανακατευθύνεται στην αμερικάνικη ιστοσελίδα για να παραγγείλει από εκεί ενώ ο σύνδεσμος αναφέρει και το username της ελληνικής ιστοσελίδας ώστε ο εγχώριος μεταπωλητής να λάβει και την προμήθεια. Μάλλον ο τελευταίος δεν εμπλέκεται τελικά πουθενά στην διαδικασία πώλησης παρά μόνο διαφημίζει το προϊόν στο Facebook, στέλνει τους πελάτες στο αμερικανικό ηλεκτρονικό κατάστημα και από κάθε πώληση εισπράττει το ποσοστό του. Δηλαδή λειτουργεί ως «κράχτης» κάτι το οποίο κατά την γνώμη μου κάνει πολύ καλά καθώς η σελίδα του είναι πραγματικά πολύ έξυπνα φτιαγμένη, με τρόπο που αξίζει συγχαρητήρια. Αν φορολογείται ή όχι κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει.

Το μενού επιλογών στο πάνω μέρος της σελίδας και όλες του οι επιλογές δεν οδηγούν εκεί που αναφέρουν αλλά στην αρχική ιστοσελίδα η οποία όπως δείχνει παρουσιάζει τεχνολογικά νέα στα αγγλικά. Αλλη μία ένδειξη πως όλα είναι στημένα ως «βιτρίνα».

Επίσης τα δήθεν σχόλια των ικανοποιημένων «πελατών» δεν είναι παρά ψεύτικες αναφορές κατασκευασμένες από τον διαχειριστή της ελληνικής ιστοσελίδας και εδώ έχουμε μία μεγάλη εξαπάτηση καθώς ενώ αρχικά στο μάτι του αδαή και ανυποψίαστου αναγνώστη μοιάζουν με σχόλια από υπαρκτούς λογαριασμούς Ελλήνων χρηστών στο Facebook με μία προσεκτικότερη αναφορά θα δει κανείς πως όλα τα σχόλια είναι απάτη. Προσέξτε τις ώρες που έγιναν τα σχόλια και θα το καταλάβετε με την πρώτη ματιά. Οση ώρα και να παραμείνετε στην σελίδα ή όσες φορές και να την επισκεφθείτε οι ώρες παραμένουν οι ίδιες.

Οι «πελάτες» που σχολιάζουν φαίνεται να λένε πάντα καλά λόγια για το προϊόν ενώ πάντα διαφορετικά ονόματα δίνουν απαντήσεις σε άλλους «πελάτες» που κάνουν ερωτήσεις  γι αυτό. Τέλος αν κάποιος επισκέπτης προσπαθήσει να σχολιάσει βγαίνει μήνυμα λάθους, μάλλον κατασκευασμένο κι αυτό. Πάντα όμως η δυνατότητα για «Like» υπάρχει ενώ η ιστοσελίδα λαμβάνει την δική σου φωτογραφία από το Facebook στην περίπτωση που εκείνη την στιγμή είσαι συνδεδεμένος.

Δεν αναφέρω πως το προϊόν δεν κάνει αυτό που υπόσχεται καθώς δεν το γνωρίζω, ούτε υπονοώ κάτι ανάλογο. Απλά η ελληνική σελίδα του εγχώριου μεταπωλητή είναι μέσα στην αδιαφάνεια και στην εξαπάτηση. Οταν προσφέρεις ένα προϊόν που κάνει ότι υπόσχεται δεν έχεις λόγους να λειτουργείς με τέτοιο τρόπο, καλυμμένος πίσω από πλήρη ανωνυμία όσον αφορά στην επαφή σου με τον πελάτη και χρησιμοποιώντας απάτες για να τον δελεάσεις. Απορώ τι να έχει να κρύψει ο Ελληνας μεταπωλητής. Τις ευθύνες του; Τα έσοδά του από την εφορία;

Το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις η εν λόγω ιστοσελίδα εκπληρώσει την «αποστολή» της (να τελειώσει το στοκ) θα εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, τόσο εύκολα και αθόρυβα όπως και εμφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος πίσω της. Σίγουρα κανείς πελάτης ίσως και στην υποθετική περίπτωση που δεν μείνει ικανοποιημένος από το προϊόν δεν θα έβρισκε συμφέρουσα την διαδικασία να το στείλει πίσω στην Αμερική καθώς η αξία του είναι σχετικά μικρή και τα έξοδα αποστολής είναι μάλλον διπλάσια από αυτήν. Αρα κάποιοι που ίσως θελήσουν να το επιστρέψουν θα προτιμήσουν τελικά να το κρατήσουν παραδεχόμενοι πως «πήραν το μάθημά τους».

Σε κάθε περίπτωση προσωπικά τέτοιες ιστοσελίδες τις αποφεύγω κατά κανόνα καθώς θέλω να γνωρίζω που δίνω τα λεφτά μου και σίγουρα δεν θα ήθελα να δίνω λεφτά σε κάποιον διαδικτυακό ανώνυμο «κουκουλοφόρο». Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής στο διαδίκτυο είναι την ειλικρίνεια και την διαφάνεια, πράγματα που στην συγκεκριμένη σελίδα δυστυχώς απουσιάζουν.

Το αποθηκευμένο αρχείο με την ιστοσελίδα: (δεξί κλικ – αποθήκευση προορισμού ως…)

trackr

Σωτήρης Μπουζάρας

www.rodopimedia.gr

Ροδόπη – Υπηρεσίες Δημοσιότητας

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.