breaking news

Η ΔΡΑΜΑ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΑ…

Αύγουστος 13th, 2016 | by rodopinews
Η ΔΡΑΜΑ ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΛΛΑ…
ΞΕΝΤΥ-TORIAL (ΓΥΜΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ)
0

Η Αννα Κορακάκη, χρυσή Ολυμπιονίκης με 2 μετάλλια, ξάφνιασε τους πάντες. Πρώτα απ’ όλα ανθρώπους σαν εμένα οι οποίοι δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον χώρο του Αθλητισμού και οι οποίοι πληροφορήθηκαν την ύπαρξή της μόλις πήρε το πρώτο της ολυμπιακό μετάλλιο. Ξάφνιασε όμως ακόμη και τους επαγγελματίες αλλά και τους παράγοντες του χώρου του Αθλητισμού, εγχώριους και σε διεθνές επίπεδο, καθώς «τους την βγήκε από την γωνία». Κοινώς, αν οι αθλητικοί μεγαλοπαράγοντες είχαν γνώση από πριν για το «φαινόμενο Αννα» το πιο πιθανό θα ήταν να είχαν από πριν λάβει τα «μέτρα» τους ώστε η ίδια να μην είχε καταφέρει ποτέ αυτό που κατάφερε. Οτι δηλαδή συνέβη και με την άλλη μεγάλη μας αθλήτρια, αλλά δυστυχώς χωρίς επικοινωνιακή στήριξη, την Βούλα Παπαχρήστου το 2012 η οποία αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σχεδόν σίγουρα και από ένα μετάλλιο που θα έπαιρνε και όλα αυτά για ένα ανόητο «ανέκδοτο».

Από την άλλη και ο δήμαρχος Δράμας ο οποίος προέβη σε αυτή την κατεπείγουσα όσο και αψυχολόγητη ενέργεια να γκρεμίσει τις άθλιες παράγκες οι οποίες είχαν παραχωρηθεί στην Αννα Κορακάκη ως «σκοπευτήριο» ίσως να μην κατέχει ολόκληρο το μερίδιο της ευθύνης. Δεν ήταν μόνο η γελοιότητα της παράγκας, δεν ήταν μόνο το επίπεδο του Δήμου Δράμας και της δημοτικής αρχής που μάλλον επέδειξαν πρωτοφανή νεοελληνική αδιαφορία για την μεγάλη αθλήτρια αλλά και για το όνομα της πόλης αλλά η δημοτική αρχή σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είχε και θέμα με την Πολεοδομία καθώς επρόκειτο για αυθαίρετα κτίσματα αλλά μάλλον και με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Οπότε και στα πλαίσια της γενικότερης νεοελληνικής τσαπατσουλιάς και της νοοτροπίας «βάζουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί» προέβη στην «αποφασίζομεν και διατάζομεν» κατεδάφιση των, έστω αυθαίρετων και πρόχειρων, εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα και επιπλέον να εκτεθεί η πόλη και η δημοτική αρχή και η χρυσή Ολυμπιονίκης να μην έχει που να προπονηθεί για σημαντικούς αγώνες που έχει σε λίγες μόλις εβδομάδες!

Η λύση όμως βρίσκεται εκεί, μέσα στην Δράμα και είναι απορίας άξιο πως ολόκληρη δημοτική αρχή δεν έχει ακόμη σπεύσει να καλύψει τις ανάγκες της αθλήτριας που δόξασε την πόλη. Η Δράμα, όπως ακριβώς και η Κομοτηνή, τα τελευταία χρόνια βίωσε την πλήρη εγκατάλειψη και την απογύμνωση των παραγωγικών της μονάδων. Στην βιομηχανική της περιοχή υπάρχουν δεκάδες κτίρια τα οποία θα μπορούσαν να εκμισθωθούν από την πλευρά του Δήμου ή ακόμη να ζητηθεί η χρήση τους για κάποια χρόνια δωρεάν από τις τράπεζες, για να δημιουργηθεί πολύ γρήγορα ένα Δημοτικό Σκοπευτήριο Δράμας το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να έχει και το όνομα της χρυσής μας αθλήτριας. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία η δημοτική αρχή της Δράμας να ξεπλύνει τις «αμαρτίες» τόσων ετών και, έστω εκ των υστέρων, να δείξει ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μία τέτοια υποδομή, υπό αυτές μάλιστα τις συνθήκες, κάθε μέρα θα ήταν γεμάτη με νέους και νέες που θα ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αννας Κορακάκη. Κάτι το οποίο, όπως έχει δηλώσει, είναι και το όνειρο της ίδιας.

Γιατί αργούμε λοιπόν κε δήμαρχε; Υπάρχει λόγος να αρνούμαστε στους νέους και στις νέες της πόλης μία τέτοια προοπτική;

Σωτήρης Μπουζάρας

www.facebook.com/bouzaras

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.