breaking news

«Ενδιαφέρον» σχόλιο αναγνώστη για το θέμα της οπλοφορίας

Φεβρουάριος 6th, 2015 | by rodopinews
«Ενδιαφέρον» σχόλιο αναγνώστη για το θέμα της οπλοφορίας
ΝΟΜΟΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ
0

opla

Λάβαμε ένα (μάλλον δυσάρεστο) σχόλιο από αναγνώστη μας αυτές τις μέρες, αναγνώστη όχι και πολύ φανατικό απ” ότι φαίνεται. Σαν δημοκρατικό site που είμαστε, το αναρτούμε όχι μόνο στα σχόλια, αλλά του κάνουμε ειδικό αφιέρωμα και σε άρθρο! Μαζί με την απάντηση μας φυσικά… Ας δούμε λοιπόν τι μας λέει ο Κος Δημήτρης – συγχωρήστε ένα κάποιο υβρεολόγιο:

«Γιατί όπλο και όχι π.χ. σπρέυ, ρόπαλο, δικαίωμα χρήσης ροπάλου, μαχαιριού κλπ στο σπίτι αλλά επιμένετε συγκεκριμένα στα όπλα; Και γιατί δεν αιτήστε ταχύτερη επέμβαση της αστυνομίας σε περιπτώσεις εισβολής στην οικία κλπ. Ήδη στην Αμερική σε μερικές πολιτείες καταργούνται τα όπλα για το λόγο οτι τα χρησιμοποιούσαν οι πολίτες σε λάθος στιγμές. Αν γίνει αυτό μην ξεχνάτε οτι και η αστυνομία θα σε πυροβολεί χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί θα ξέρει οτι πιθανόν στο όχημά σου θα κρύβεται πιθανόν ένα όπλο. Είδατε στην Κρήτη που τα όπλα κυκλοφορούνε ανεξέλεγκτα πόσοι θανάτοι προκαλούνται από μπαλωθιές; Και όχι μόνο μπαλωθιές! Θα γίνουμε Αμερική. Γιατί λοιπόν να μην αιτηθούμε καλύτερη δικαιοσύνη, καλύτερους νόμους, καλύτερη και ταχύτερη αστυνομία παρά να γίνουμε αμερικανάκια; Και υπάρχουν και εναλλακτικά όπλα: μαχαίρι,ρόπαλο,σιδηρογροθιά κλπ. Το όπλο στα χέρια κάποιου που δεν γνωρίζει από όπλα και ειδικά έτσι όπως θα λειτουργήσουν τα πράγματα με την οπλοφορία θα είναι ένα μπουρδέλα. Εδώ δίνουνε άδεια security σε πρεζάκια. Αφήστε λοιπόν να λειτουργήσουνε τα πράγματα σωστότερα και μετά συζητήστε για οπλοφορία.»

… και η (αναμενόμενη, για όσους πραγματικά μας διαβάζουν) απάντηση:

Αυτήν ακριβώς την αερολογία πολεμούμε με ό,τι εφόδια έχουμε στο δικό μας site. Ας τα πάρουμε από την αρχή:

1) Οι εγκληματίες έχουν όπλα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Πυροβόλα. Το σπρέι και το ρόπαλο έχουν ακτίνα δράσης περίπου ένα μέτρο. Το πιστόλι πάνω από 25. Μαθηματικά ξέρετε.

2) Ταχύτερη επέμβαση της αστυνομίας; Με τι; Τα διαλυμένα περιπολικά; Τους κακοπληρωμένους, αγύμναστους και ανεκπαίδευτους αστυνομικούς που πληρώνουν από την τσέπη τους τα αλεξίσφαιρα, όταν οι εγκληματίες διαθέτουν πολεμικά όπλα; Να σας ενημερώσω ότι «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν»!

3) Στην Αμερική γίνεται προσπάθεια αφοπλισμού, γιατί αυτή είναι η αρχή κάθε οργανωμένης καταπάτησης δικαιωμάτων (το τελευταίο δεν ο είπαμε εμείς, τα παράπονα σας στον Μαχάτμα Γκάντι *), κάτι που ετοιμάζεται ΚΑΙ εκεί… Στατιστικά οι πολιτείες με τα λιγότερα όπλα (Σικάγο – IL) έχουν την χειρότερη εγκληματικότητα, ενώ αυτές με τα περισσότερα (Χιούστον – Τέξας) τη λιγότερη – για τους «άπιστους Θωμάδες» υπάρχει και η επίσημη στατιστική – πατήστε σχετικά ΕΔΩ.

4) Η αστυνομία δεν θα πυροβολεί, όταν με «πλήρη» οπλοφορία θα μειωθεί σημαντικά η εγκληματικότητα.

5) Αυτό που γίνεται στην Κρήτη λέγεται αλόγιστη χρήση όπλων, το καταδικάζουμε – είναι αποτέλεσμα της απαγόρευσης της οπλοφορίας και εκεί, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της Κρητικής ιστορίας(όταν οι Κρήτες την κρίσιμη στιγμή έμειναν με λίγα όπλα, λόγω της βλακώδους, προδοτικής και επικίνδυνης Αθηναϊκής νομοθεσίας και απόφασης) – σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

6) Όλοι θέλουμε «καλύτερη δικαιοσύνη, καλύτερους νόμους, καλύτερη και ταχύτερη αστυνομία»… Με τι λεφτά θα γίνουν όλα αυτά; Εν τω μεταξύ, si vis pacem para bellum.

7) Μάλλον δεν έχετε μπει σε σκοπευτήριο με 100% οπλοφορία. «Τα πράγματα θα γίνουν χαμαιτυπεία;»Καρφίτσα δεν πέφτει! Ακουμπάς κάποιον και λες αμέσως συγνώμη – όχι εγώ συγνώμη! – Δεν έχετε δίκιο, εγώ έφταιγα κ.ο.κ.

ΥΓ1. Δεν θέλουμε να οπλοφορούμε γιατί φοβόμαστε, αλλά για να μπορούμε να μη φοβόμαστε, το έχουμε αναλύσει ήδη ΕΔΩ.

ΥΓ2. Καταλαβαίνω ότι το σχόλιο του Κου Δημήτρη μπορεί να εκνευρίσει ορισμένους αναγνώστες μας. Να επαναλάβω πως το site μας είναι δημοκρατικό, και δεν πρέπει να φύγουμε εκτός ενός πολιτισμένου πλαισίου: Αν κάποιος/α αποφασίσει να απαντήσει με τρόπο άσκοπα δυσάρεστο ή να προβεί σε ύβρεις άνευ ουσίας, το σχόλιο τους θα διαγραφεί! Αν συμφωνείτε με τη φιλοσοφία του amynastospiti.gr μπορείτε απλά να κάνετε like και share στην απάντηση μας…

Του Ραξή Επιτρόπου MEng

* Ο Γκάντι συγκεκριμένα είχε δηλώσει ότι «…από όλα τα εγκλήματα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στη χώρα μου, το χειρότερο ήταν ο αφοπλισμός…»

http://www.amynastospiti.gr/endiaferon-sxolio-anagnvsth/

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.