breaking news

Οι τεχνολογίες φέρνουν πωλήσεις ανεξάρτητα από τις εξαγγελίες της κάθε κυβέρνησης

Φεβρουάριος 17th, 2013 | by rodopinews
Οι τεχνολογίες φέρνουν πωλήσεις ανεξάρτητα από τις εξαγγελίες της κάθε κυβέρνησης
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
0

ob

Διαβάζω με ενδιαφέρον την παρακάτω είδηση:

http://www.zougla.gr/technology/article/anaptiksiakos-pilonas-i-psifiakes-texnologies-gia-tin-eliniki-ikonomia

Και απλά αναρωτιέμαι…

Πόσες φορές δεν έγιναν πανομοιότυπες δηλώσεις και εξαγγελίες τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα; Και πόσες φορές τηρήθηκαν τα αυτονόητα; Ούτε μισή! Τα λεφτά αντί για έρευνα και τεχνολογία πήγαν σε βαλκανέζικα ρουσφέτια αγράμματων καράβλαχων που αφού κατάφεραν και διορίστηκαν με κομπίνα στο δημόσιο, σήμερα κλείνουν γέφυρες και λιμάνια απεργώντας. Και πάλι σήμερα φτάνουμε να μιλάμε χωρίς ντροπή για τεχνολογική ανάπτυξη λες και πρόκειται για κάποια καινοτομία που μόλις ανακαλύφθηκε!

Λοιπόν, κρατήστε τις δικές μου δηλώσεις. Καμία τεχνολογική ανάπτυξη δεν θα έρθει σε καμία Ελλάδα. Οσοι σύγχρονοι και δημιουργικοί πολίτες ακολούθησαν τα σημάδια των καιρών και ασχολήθηκαν στην δουλειά τους επενδύοντας στην τεχνολογία, είδαν ήδη ανάπτυξη. Χωρίς να έχουν ανάγκη τις δηλώσεις κανενός πολιτικού. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, στην κρίση. Οσοι είναι λίγο σοβαροί θα επενδύσουν και πάλι στις τεχνολογίες και θα κερδίσουν. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν τα …νέα αναπτυξιακά μέτρα και τις άλλες παπαρολογίες του εκάστοτε παράγοντα και θα μείνουν με τις υποσχέσεις στο χέρι.

Ξεκινώντας στον χώρο του Διαδικτύου επαγγελματικά το 1999 και σε μία πόλη όπως η Κομοτηνή όπου το Διαδίκτυο αντιμετωπιζόταν σαν κάτι εξωγήινο, από τους πρώτους πελάτες που είχα ήταν άνθρωποι κάθε κοινωνικού και μορφωτικού επιπέδου. Ενα κοινό όμως είχαν: ήθελαν απλά να πουλήσουν την πραμάτια τους. Και την πούλησαν! Σήμερα, σχεδόν 15 χρόνια μετά (σχεδόν …1,5 αιώνας με τα δεδομένα της τεχνολογίας) συνεχίζω ακόμη να συναντώ υποψήφιους πελάτες – μπελάτες που μου τα κάνουν «αερόστατα» για το ΑΝ θα τους βοηθήσει μία ιστοσελίδα να πουλήσουν κάτι ή για το Α και το Β που τους είπε ο Τάδε άλλος Ιντερνετάς και τους εντυπωσίασε. Πράγματα που στην ουσία καλούνται να πληρώσουν 5 φορές παραπάνω και που απλά χοροπηδάνε στην οθόνη απλά για να τον εντυπωσιάσουν και να του πάρουν τα φράγκα!

Οσοι ήθελαν ιστοσελίδα την έκαναν και πέτυχαν. Σήμερα το διαδίκτυο έχει προχωρήσει σε άλλα μήκη και πλάτη και μία ιστοσελίδα μοιάζει σαν το πιο ξεπερασμένο μέσο για να μπεις στην αγορά. Και εάν ο κάθε Καραμήτρος έχει μείνει στις ιστοσελίδες, είναι σίγουρα μέσα στο κοινό που η παραπάνω είδηση θα το εντυπωσιάσει και σίγουρα θα βρει κάποιον «συνάδελφό» μου από τα λόγια του οποίου θα εντυπωσιαστεί και θα του ρίξει αρκετά χρήματα. Και μετά από 10 χρόνια ακόμη θα αναρωτιέται γιατί δεν προχώρησε η ιστοσελίδα του τόσα λεφτά που έριξε, αλλά μάλλον θα φταίνε …οι νέες τεχνολογίες!

Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό. Οταν λέμε πως κάποιος «επενδύει στις νέες τεχνολογίες» αυτό δεν σημαίνει πως απαραίτητα θα κάνει πλούσιο κάποιον άλλον για να πάρει ως αντάλλαγμα …χάντρες και καθρεφτάκια. Μιλάμε συνήθως για μικροποσά που μπορούν να ξεκινούν και από τα 100 ευρώ και με έξυπνες κινήσεις να φέρουν πίσω τα δεκαπλάσια! Αρκεί να ξέρεις σε ποιον τα εμπιστεύεσαι και εάν αυτός έχει την επαγγελματική εμπειρία να δώσει μία διέξοδο στην επιχείρησή σου και στις πωλήσεις σου.

Σωτήρης Μπουζάρας

www.rodopimedia.gr

Ροδόπη – Υπηρεσίες Δημοσιότητας

 

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Comments are closed.