breaking news

Η προβολή των τοπικών παραγωγών και δημιουργών από την Περιφέρεια …και οι 7 νάνοι!

Ιούλιος 4th, 2012 | by rodopinews
Η προβολή των τοπικών παραγωγών και δημιουργών από την Περιφέρεια …και οι 7 νάνοι!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
0

Το πόσοι γραμματείς και φαρισαίοι έχουν καλοβολευτεί σε πανάκριβες δερμάτινες πολυθρόνες του δημοσίου και «παράγουν έργο» το ξέρουμε όλοι. Τοπικά δεν είναι λίγες οι φορές που υπηρεσίες αυτοδιοικητικές όπως παλαιότερα η Υπερνομαρχία και σήμερα η Περιφέρεια έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα για τους περίεργους διορισμούς κομματικών φίλων  (και εχθρών…) του κάθε ισχυρού ενώ άλλα τόσα είναι τα δημοσιεύματα για τα τεράστια ποσά που σπαταλώνται ακόμη και στον καιρό της κρίσης για έργα που είναι υπό συζήτηση το πόσο εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον ή το προσωπικό συμφέρον κάποιων…

Ενας μόνιμος καημός κάθε έντιμου και δημιουργικού πολίτη αυτού του τόπου ήταν πως οι πόρτες των «αρμοδίων» ήταν πάντα κλειστές για το δικό του αίτημα ενώ παρέμεναν σταθερά ανοιχτές για τον κάθε πανάσχετο κομματάνθρωπο για κάθε μορφής κομματικές ακολασίες. Προφανώς αυτό συνέβαινε σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου κάθε φορά στην διοίκηση των οργανισμών αυτών ήταν όχι άνθρωποι που ήθελαν να προσφέρουν αλλά άνθρωποι που ήθελαν απλά να ξαναεκλεγούν / ξαναδιοριστούν στην θέση τους. Γι αυτό και τα κάθε λογής ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, όχι μόνο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου αλλά ακόμη και σε κάθε πανάσχετο άτομο που με ένα blog κατάφερνε να πείσει κάποιον προφανώς τεχνολογικά και επικοινωνιακά πανάσχετο πως μπορεί να τον προβάλει στις εκλογές!

Οσοι πρόλαβαν να καταναλώσουν άφθονο χρήμα όμως πρόλαβαν αφού ο καιρός της κρίσης ήρθε και πλέον τα χρήματα περιορίστηκαν αρκετά. Οχι εντελώς, ούτε βεβαίως κόπηκαν οι ακολασίες (κάθε άλλο μάλιστα) απλά τώρα κάποιοι αναγκάστηκαν να ξεχάσουν παλιές συνήθειες και να κάνουν στην άκρη. Ετσι λοιπόν άρχισαν να εμφανίζονται ατομικές πρωτοβουλίες που με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου καταφέρνουν να προσφέρουν τόσα, όσα δεν προσέφεραν όλα τα προηγούμενα έτη τόσες άλλες καλοπληρωμένες πρωτοβουλίες. Και μία από αυτή βρίσκεται στην παρακάτω ομάδα του Facebook:

http://www.facebook.com/groups/390964510939224/

Σε αυτήν εδώ την ομάδα με τίτλο «Προϊόντα ετικέτας ευρείας κατανάλωσης από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» ο Κώστας Κατσιμίγας και άλλοι γνωστοί και λιγότερο γνωστοί χρήστες του Facebook από την περιοχή μας συλλέγουν και δημοσιεύουν τοπικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης τα οποία παράγονται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και μπορεί κανείς να βρει στα ράφια των μαγαζιών. Πρόκειται για μία εξαιρετικά έξυπνη όσο και χρήσιμη κίνηση που από τη μία καλύπτει το κενό που υπήρχε στο θέμα αυτό ενώ από την άλλη δείχνει το πόσο κάποιοι αγαπούν και στηρίζουν τόσο τον τόπο τους όσο και τον μόχθο του τοπικού παραγωγού και δημιουργού.

Η αλήθεια είναι πως στην ομάδα αυτή βρήκαμε εξαιρετικά χρήσιμες καταχωρήσεις και προτείνουμε σε όλους να την επισκεφθούν για να γνωρίσουν εξαιρετικά προϊόντα της ντόπιας παραγωγής που αξίζει να προτιμούν ως καταναλωτές. Και επίσης διαπιστώσαμε πως αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία στο διαδίκτυο έκανε όλα όσα δεν έκαναν στρατιές καλοδιορισμένων κομματανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν για την προβολή της Περιφέρειας …μία τρύπα στο νερό κι ας κόστισε αυτή εκατομμύρια!

Ομως επειδή όλα δεν είναι τόσο απλά, κάποιες φωνές διαφορετικές δίνουν το στίγμα ορισμένων παθογενειών εξαιτίας των οποίων τόσα χρόνια η τοπική παραγωγή δεν κατάφερε να αποκτήσει την θέση στα ράφια που της αξίζει. Ενα λοιπόν σκληρό αλλά και αληθινό σχόλιο που γράφτηκε είναι το παρακάτω το οποίο με τρόπο ίσως υπερβολικό περιγράφει μία κατάσταση έτσι όπως όλοι την γνώριζαν αλλά κανείς δε την ανέφερε τόσα χρόνια:

Εχω γνωρίσει μέσω της ομάδας εξαιρετικά τοπικά προϊόντα τα οποία, χάρη σε αυτήν κάποια στιγμή μόλις καταφέρω να τα εντοπίσω στο ράφι θα τα προτιμήσω. Εχω διαπιστώσει όμως και κάτι ακόμη. Πως από τη μία ορισμένες επιχειρήσεις με πανάξια προϊόντα επικοινωνιακά βρίσκονται ακόμη στον μεσαίωνα χωρίς να κάνουν τον κόπο να διατηρούν μία ιστοσελίδα (τόσο πολύ μας σέβονται ως καταναλωτές;) ενώ κάποιες άλλες που διαθέτουν αυτή είναι είτε σε κακό χάλι, είτε έχει φτιαχτεί από την εποχή …του Κολοκοτρώνη! Δεν είναι λοιπόν άσπρο – μαύρο πως «οι κακοί και ξενομανείς καταναλωτές δεν προτιμάνε τα τοπικά τους προϊόντα» κλπ κλπ καθώς για τα τα προτιμήσουμε θα έπρεπε πρώτα να γνωρίζουμε την ύπαρξή τους! Και πως αυτό να συμβεί όταν κάποιοι μίζεροι φραγκοφονιάδες δεν δίνουν ούτε μισό ευρώ σε κάποιον, έστω να τους κατασκευάσει μία αξιοπρεπή επαγγελματική παρουσία στο Facebook!!! Και όσοι έκαναν κάποτε το «έξοδο» να φτιάξουν μία σελιδούλα, παραμένει εδώ και 15 χρόνια η ίδια αφού έτσι δείχνουν πόσο οι άνθρωποι αυτοί κατέχουν από επικοινωνία. Από την άλλη και η ίδια η Περιφέρεια, ως άντρο κομματικής ακολασίας και στέκι ρουσφετολογικού οργίου, πέρα από το να δημιουργεί έντυπα, καταλόγους και άλλες υποδομές τις οποίες κανείς μας ποτέ δεν είδε (αρκεί να κατευθυνθούν τα φράγκα σε κομματικούς ημετέρους για την κατασκευή και να διοριστούν τα γνωστά – άγνωστα τεμπελχανεία σε θέσεις που δήθεν είναι για «προβολή») ποτέ δεν ήταν ικανή ως οργανισμός να στηρίξει αληθινά τον άξιο και δημιουργικό συμπολίτη παρά κάθε μορφής αεριτζή και αρπακολατζή που με κοινοτικά και άλλα τζάμπα εκατομμύρια τόσα χρόνια κατάφερνε να γίνεται «μάγκας» ενώ δυο φραγκοδίφραγκα για τον σωστό και τίμιο δημιουργό ποτέ δεν υπήρξαν. Αν εξαιρέσω αυτό εδώ το γκρουπ, δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτε άλλο τόσο από την Περιφέρεια όσο παλαιότερα και από την Υπερνομαρχία που να προσέφερε όντως βοήθεια στον σωστό παραγωγό και δημιουργό. Και αυτό φυσικά δεν πρόκειται για έργο της Περιφέρειας αλλά για ατομική πρωτοβουλία του Κώστα Κατσιμίγα. Πιστεύω πως αν αύριο το πρωί εξαφανιζόταν ως διά μαγείας όλα τα γραφεία με όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας σε κάποια μαύρη τρύπα του τριγώνου των Βερμούδων, ελάχιστοι καθημερινοί και παραγωγικοί άνθρωποι θα το καταλάβαιναν… (Ελπίζω ο Κώστας να είναι εκτός γραφείου εκείνη τη στιγμή, σε καλοκαιρινές διακοπές…)

Επισκεφθείτε την ομάδα στο Facebook:

http://www.facebook.com/groups/390964510939224/

Σωτήρης Μπουζάρας

www.rodopimedia.gr

Ροδόπη – Υπηρεσίες Δημοσιότητας

 

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Αφήστε μια απάντηση