breaking news

Ολα είναι θέμα δικαιοσύνης: Το άρπαξε το πεντοχίλιαρο η χασοδίκισα παπατζού

Ιούνιος 5th, 2012 | by rodopinews
Ολα είναι θέμα δικαιοσύνης: Το άρπαξε το πεντοχίλιαρο η χασοδίκισα παπατζού
Ο ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ
0

Γνωστή στην πόλη της όχι τόσο για τις νομικές της δεξιότητες όσο για τον χυδαίο χαρακτήρα της αλλά και τον τεράστιο πλούτο που έχει συσσωρεύσει τα τελευταία χρόνια, όταν δεκάδες συνάδελφοί της συνωστίζονται σε υποθέσεις της πλάκας για να βγάλουν ένα απλό μεροκάματο.

Ετσι καθόλου δεν είναι να απορεί κανείς με ιστορίες που ακούει για το άτομό της, για τον τρόπο με τον οποίο φέρει εις πέρας τις κάθε φορά όλο και πιο περίεργες υποθέσεις που αναλαμβάνει αλλά και για τον πολυτελή βίο που απολαμβάνει στην βίλα σε γνωστό προάστιο της περιοχής.

Η ιστορία όμως που συνέβη και που θα σας διηγηθούμε δεν είναι καθόλου αστεία αφού κάποιοι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα ως προς το ζην και αναγκάζονται είτε να πουλάνε κοψοχρονιά τις περιουσίες τους, είτε να δανείζονται έτσι ώστε άτομα όπως και η κυρία να απολαμβάνουν ζωή χαρισάμενη με τα χρήματα των κορόιδων. Στην κυριολεξία κορόιδων όμως αφού καμία κανονική υπηρεσία δεν τους προσφέρουν παρά μόνο κοροϊδία και παπατζιλίκι!

Ετυχε λοιπόν για κάποιο αδίκημα άτομο με εμφανή προβλήματα υγείας και χωρίς δική του οικογένεια να φυλακιστεί. Και συγγενής του ατόμου να τρέχει για να τον βοηθήσει να αποφυλακιστεί. Από δω κι από κει μαθαίνει για την κυρία που όλους τους ξέρει και όλα τα καταφέρνει, ακόμη και στις πιο δύσκολες υποθέσεις. Την πλησιάζει, της εξηγεί την υπόθεση και η κυρία χωρίς να το πολυσκεφτεί του ζητά 5 χήνες, τουτέστιν 5 χιλιάδες. Ευρώ παρακαλώ, όχι δραχμές. Για την εξυπηρέτηση, διαμεσολάβηση, όπως θέλετε πάρτε το.

Οι μέρες περνούν, ο συγγενής πάει κι έρχεται και προσπαθεί να βρει τα χρήματα. Είπαμε, φτωχή οικογένεια όπως πλέον και οι περισσότερες στην χώρα μας όπου ακόμη και τα 50 ή και τα 500 ευρώ είναι υπόθεση να βρεθούν, όχι τα 5 χιλιάδες. Γύρισε όλο το σόι, κάθε φίλο και γνωστό, απαλλάχθηκε από κάτι χρυσά της οικογενείας και τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό.  Πάει λοιπόν και το δίνει στην κυρία και περιμένει.

Οι μέρες περνούν και τίποτε δεν γίνεται. Καμία ειδική διαδικασία για τον φυλακισμένο, καμία ειδική μέριμνα, όλα προχωρούν σύμφωνα με την αργή και γραφειοκρατική διαδικασία και ο συγγενής αγωνιά. Ξαναβρίσκει την κυρία, του λέει τα γνωστά παπατζίδικα πως «έχω βρει τον κατάλληλο άνθρωπο, θέλει λίγο χρόνο» κ.ο.κ. Τελικά ο φυλακισμένος καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης και τελικά αποφυλακίζεται. Από μόνος του! Και τι λέτε να έγινε;

Πάει ο συγγενής στην κυρία και της ζητά τον λόγο γιατί τόσο καιρό κι ενώ της έσταξε το φράγκο δεν έκανε τίποτε από αυτά που υποσχέθηκε και τελικά η δουλειά έγινε χωρίς την δική της βοήθεια. Και η κυρία του απαντά πως η αποφυλάκιση έγινε με δικές της ενέργειες γι αυτό και το ποσό το κρατάει στο ακέραιο και δε σηκώνει κουβέντα περί αυτού. Και μαύρα παρακαλώ!

Να λοιπόν πως γίνονται οι βίλες, τα λούσα και τα πολυτελή οχήματα. Βρίσκουμε απελπισμένους αφελείς, τους αρπάζουμε το φράγκο πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες και ζούμε εις υγείαν των κορόιδων. Και μετά κάνουμε και τους καλούς χριστιανούς με εικονίσματα και εκκλησάκια και παριστάνουμε πως ασχολούμαστε με τις φιλανθρωπίες. Οχι θα κάτσει να σκάσει!

Κουφάλα χασοδίκισα… Τα Πάντα εν Σοφία Εποίησες!

Ετσι μας τα διηγήθηκαν οι παθόντες, έτσι με κάθε επιφύλαξη και προσοχή για να μη θίξουμε πρόσωπα και καταστάσεις σας τα μεταφέρουμε. Και καλή τους ώρα όπου και νά ‘ναι και μακριά από άλλα μπλεξίματα!

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Αφήστε μια απάντηση