breaking news

ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (…) ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ!

Νοεμβρίου 18th, 2011 | by rodopinews
ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ (…) ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΕΣ!
Ο ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ
0

ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ;

ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΑΝ Ο ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ;

Δύο φορές χρειάστηκε να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να λάβει έγκριση το Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή το οποίο στην ουσία ανοίγει τελικά τον δρόμο για την πρόσληψη 100 εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία.

Η διαφορά αυτών των εργαζομένων από τους υπολοίπους χιλιάδες εργαζομένους στην Ελληνική Αστυνομία είναι πως σε αντίθεση με τον κοινό αστυνομικό που διακινδυνεύει τη ζωή του και που τρώει κρύα, βροχές και καύσωνες για να περιπολεί (με χαλασμένα και χωρίς βενζίνη οχήματα) ή να προστατεύει «υψηλά πρόσωπα» (ενώ για τον «χαμηλό» πολίτη δεν έχει αστυνομικούς να τον φυλάνε και οργιάζει η εγκληματικότητα) οι 100 λεγάμενοι δεν θα περιπολούν, δεν θα είναι στο δρόμο και δεν θα ασχολούνται με την προστασία του πολίτη αφού θα είναι επιστημονικό προσωπικό.

Δηλαδή με λίγα λόγια και σύμφωνα με την πρώτη προκήρυξη που είδε το φως της δημοσιότητας αλλά απορίφθηκε θα προσλάβουν οικονομολόγους, μηχανικούς, ηλεκτρονικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους (ε, καλά!), μέχρι και παπάδες! Και αναρωτιέται ο καθένας που διαβάζει αυτή την απόφαση το πόσο επείγον είναι τη στιγμή που η Ελληνική Αστυνομία είναι στα χειρότερά της, οι αστυνομικοί πληρώνονται λιγότερο από ποτέ, βάζουν κι από την τσέπη τους για αναλώσιμα των γραφείων, τα περιπολικά είναι όλο βλάβες και χωρίς καύσιμα και η εγκληματικότητα οργιάζει καθημερινά να προσληφθούν …δημοσιογράφοι και παπάδες!

Ενδιαφέρον επίσης θα είναι να μάθουμε τελικά όταν έρθει η ώρα από ποιες περιοχές της Ελλάδας θα προέρχονται αυτοί οι επιστημονικοί συνεργάτες. Γιατί τα τελευταία χρόνια, κυρίως με την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχαμε συνηθίσει στο φαινόμενο ξαφνικά από το πουθενά να ξεφυτρώνουν δεκάδες ή και εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι, όλως τυχαίως όλοι ομαδικά προερχόμενοι από την ίδια πόλη και, ω του θαύματος, με «ραβασάκια» από συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία. Στην αρχή μετεκλογικά κάποιοι δειλά τα κατήγγειλαν, ακολούθησε δικαστική διερεύνηση και τελικά το θέμα «ξεχάστηκε» (προφανώς με εντολή άνωθεν) σε κάποιο σκονισμένο συρτάρι…

Ας ελπίσουμε λοιπόν να μη δούμε το παλαιότερο έργο σε επανάληψη, όπου μάγειρες γίναν μηχανοδηγοί, παιδιά εκδοτών και καθαρίστριες γίναν ελεγκτές εισιτηρίων και …κομμώτριες και χορεύτριες γίναν εισπράκτορες. Γιατί με την αγανάκτιση που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό ορισμένοι κινδυνεύουν να γίνουν …καρπαζοεισπράκτορες!

«Τι; Θέλεις αύξηση; Η περιπολία χειμώνα πάνω στη μηχανή είναι …βαρέα και ανθυγιεινή; Πάρτα να μη στα χρωστάω!»

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Αφήστε μια απάντηση