breaking news

Επενέβη άμεσα ο κτηνίατρος του Δήμου Αχμέτ Ταϊφούν αλλά ήταν αργά

Οκτώβριος 23rd, 2011 | by rodopinews
Επενέβη άμεσα ο κτηνίατρος του Δήμου Αχμέτ Ταϊφούν αλλά ήταν αργά
ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΝΕΑ
0

Κυριακή βράδυ και στην ανατολική είσοδο της Κομοτηνής αναγνώστης μας – οδηγός Ι.Χ. βλέπει μία γάτα να κάθεται ακίνητη μέσα στο δρόμο. «Πάει το γατί» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε πιστεύοντας πως το άτυχο ζώο ήταν νεκρό. Ομως πλησιάζοντας παρατήρησε πως κινείται. Ομως περιέργως δεν έκανε καμία κίνηση για να γλιτώσει από τις ρόδες των αυτοκινήτων που ερχόταν κατά πάνω της και την τελευταία στιγμή έστριβαν για να την αποφύγουν.

Σταμάτησε αμέσως μπροστά της κλείνοντας το δεξί ρεύμα και με αναμένα αλάρμ και φακό έκανε νόημα στους επόμενους οδηγούς που περνούσαν από το σημείο, ορισμένοι εκ των οποίων όδευαν ακριβώς πάνω στο άτυχο ζώο. Μια προσεκτικότερη ματιά ήταν αρκετή για να καταλάβει τι είχε συμβεί. Κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο μάλλον πριν λίγα λεπτά είχε πατήσει το άτυχο ζωάκι στα δύο του μπροστινά πόδια και στο πρόσωπο. Το άτυχο ζωντανό από τα κατάγματα, τον πόνο και το σοκ που είχε υποστεί δεν έκανε καν προσπάθεια να σηκωθεί και να φύγει από το οδόστρωμα ακόμη κι όταν έβλεπε τις ρόδες των Ι.Χ. να κατευθύνονται ακριβώς πάνω του!

Σοκαρισμένος από το θέαμα ο οδηγός το έκανε στην άκρη και μη γνωρίζοντας τι άλλη βοήθεια μπορεί να προσφέρει εκείνη τη στιγμή στο βαριά τραυματισμένο ζωάκι ξεκίνησε καλώντας το 100 ώστε να δοθεί μία λύση μέσω κάποιας αρμόδιας υπηρεσίας, της Φιλοζωικής Εταιρείας ή άλλου φορέα. Λίγα όμως μόλις μέτρα πιο κάτω περιπολικό της Τροχαίας που περνούσε τον είδε να μιλά στο κινητό και επενέβη σταματώντας τον για τα περαιτέρω! Εκλεισε το τηλέφωνο στο 100 και προσπάθησε να εξηγήσει στον τροχονόμο τι είχε συμβεί ο οποίος και στο τέλος έδειξε την απαραίτητη κατανόηση.

Στη συνέχεια και μέσω μέλους της Φιλοζωικής Εταιρείας που διατηρεί πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στην πόλη πήρε το τηλέφωνο του Κτηνιάτρου του Δημοτικού Κυνοκομείου Αχμέτ Ταϊφούν ο οποίος και προς τιμήν του έσπευσε αμέσως στο σημείο. Δυστυχώς όμως για την άτυχη γάτα ήταν ήδη αργά αφού τα κατάγματα, η εσωτερική αιμοραγία αλλά και το κρύο έφεραν το τέλος της. Ο ίδιος ο Κτηνίατρος ανέφερε στον αναγνώστη πως λόγω της κατάστασης ίσως και να μην ήταν δυνατό να σωθεί αλλά αν υπήρχε λίγος χρόνος ακόμη ίσως να υπήρχε περίπτωση να γίνει κάποια προσπάθεια. Μάλιστα δεν δέχθηκε να πάρει έστω μία συμβολική αμοιβή για την επέμβασή του αφού όπως είπε για τα αδέσποτα επεμβαίνει όπου και όταν μπορεί.

Από την πλευρά μας σαν RodopiNews.gr ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αναγνώστη που ενδιαφέρθηκε αλλά και στον κτηνίατρο Αχμέτ Ταϊφούν που έκανε τα πάντα για να προσφέρει εθελοντικά την βοήθειά του. Οσο για ορισμένα δίποδα που οδηγούν τις λαμαρίνες τους με τρόπο που να μην ενδιαφέρονται τι συμβαίνει στον έξω κόσμο ευχόμαστε ένα: όσο απάνθρωποι, ασυνείδητοι και αναίσθητοι κι αν είναι ώστε να πατούν ένα ζωντανό και να το παρατάνε στη μέση του δρόμου αδιαφορώντας για την τύχη του, τόσο ευσυνείδητοι και ευαίσθητοι να γίνουν κάποια στιγμή σε σημείο που να μη μπορούν να ζήσουν με τις τύψεις τους.

Τηλέφωνα υπευθύνων της Ζωοφιλικής Κομοτηνής

6944 620973 / 6948 587887 / 6981 718640 / 6957 783355

Τηλέφωνο κτηνιάτρου Αχμέτ Ταϊφούν

6944 548268

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Αφήστε μια απάντηση