breaking news

Τα στελέχη της Ντόρας στην Ροδόπη είναι ανοιχτά στον διάλογο…

Οκτώβριος 10th, 2011 | by rodopinews
Τα στελέχη της Ντόρας στην Ροδόπη είναι ανοιχτά στον διάλογο…
Ο ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ
0

…ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!

Ως γνωστόν το Facebook δεν είναι μόνο για εφήβους και συζητήσεις για καρδούλες ή για μηχανάκια. Facebook διαθέτουν σήμερα οι πάντες, ίσως πιο πολύ οι ενήλικες και μάλιστα πιο οργανωμένοι είναι αυτοί που έχουν και το ανάλογο κίνητρο ώστε να προσελκύουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας: επιχειρηματίες, πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, καλλιτέχνες… Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι μεγαλύτεροι σε ηλικία μπερδεύσουν το Facebook με κάποια κλειστή συνάντηση μεταξύ φίλων τους;

Στο Facebook ότι γράφουμε το διαβάζουν συνήθως πολλές εκατοντάδες άνθρωποι ή και χιλιάδες. Δεν είναι όλοι φίλοι και γνωστοί μας από την πόλη, το χωριό, την δουλειά, τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Είναι πολλές φορές άτομα που ίσως να ζούνε σε άλλη πόλη ή και χώρα (ορισμένοι ίσως και σε άλλο πλανήτη…) και που απλά μοιραστήκαμε μαζί τους κοινά σημεία επαφής για να επικοινωνούμε εξ αποστάσεως. Ο ένας σχολιάζει τον άλλον, γίνεται διάλογος, βρίσκονται κοινά ενδιαφέροντα κ.ο.κ. Ομως εφόσον κάποιον τον έχουμε στον κατάλογο των διαδικτυακών «φίλων» στο Facebook αυτό σημαίνει αυτόματα όχι πως γνωριζόμαστε ή συμφωνούμε σε όλα αλλά απλά πως δεχόμαστε αυτός να έχει δικαίωμα να δει τι γράφουμε και μετά να σχολιάζει. Τίποτε περισσότερο. Σε αυτό το απολύτως αυτονόητο πίστεψε συμπολίτης που «τόλμησε» να κάνει διάλογο με τα στελέχη της Ντόρας και συγκεκριμένα με την Μάγδα Γιαμουστάρη και τους διαδικτυακούς της φίλους. Ισως να τον ξεγέλασε και το όνομα του νέου κόμματος με τον όρο «δημοκρατική». Τι τό ‘θελε όμως;;

Η «πιπιλίζουσα» και «γερο-γκόλφω» …εθνομητέρα, τα «φιλελεύθερα» στελέχη της Ντόρας και ο διάλογος …επιπέδου!

Αυτή το φορά αντικείμενο σχολιασμού ήταν η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή. Αφορμή η εμφάνισή της σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων αθηναϊκού καναλιού όπου και εκτός του ότι καταφέρθηκε για άλλη μια φορά εναντίον των προνομίων που έχουν πολλοί βουλευτές αλλά και άλλοι υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί άφησε αιχμές και για οικογενειοκρατία φωτογραφίζοντας έτσι την οικογένεια Μητσοτάκη. Τα «έχωσε χοντρά» δηλαδή σε όλους. Ομως με επιχειρήματα.

Η αντίδραση των στελεχών της Ντόρας στην Ροδόπη δεν άργησε να έρθει μέσω του Facebook. Πρώτη η Μάγδα Γιαμουστάρη ξεκίνησε τον χορό γράφοντας:

«…Πιπιλή …πιπιλίζουσα ως …εκπρόσωπος του Εθνους, κατά δήλωσή της …!! Αντε να χορέψεις κανένα ταγκό… Εθνομητέρα!!!»

Η πικρία για τις δημόσιες δηλώσεις της Φωτεινής Πιπιλή είναι διάχυτη ενώ ίσως η κύρια αιτία του αρνητικού σχολιασμού να είναι το γεγονός πως με τις δηλώσεις της «έβαλε» εναντίον της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο «διάλογος» μόλις ξεκίνησε. Από τους διαδικτυακούς «φίλους» της Μάγδας Γιαμουστάρη ακολουθούν σχόλια για την βουλευτή όπως τα παρακάτω:

«…….κοπρόσκυλα, μη χάσουν την καρέκλα, βολευτάκια….»

«Πιπιλή; Ποια είναι αυτή η γερογκόλφω; Χέσ….να!»

Ε, είδε τον ολοζώντανο διάλογο λοιπόν και κάποιος άλλος συμπολίτης, εκτός κόμματος της Ντόρας και λόγω παλαιότερης γνωριμίας του με την Μάγδα Γιαμουστάρη από τα χρόνια που εκείνη υπηρετούσε τον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης είπε να συμμετέχει. Κυρίως για να διερευνήσει ποια είναι η πραγματική αιτία του φραστικού «πολέμου» των τοπικών στελεχών της Ντόρας ενάντια στην Φωτεινή Πιπιλή. Εγραψε λοιπόν τα εξής:

«Δε λέτε όμως κανείς σας τι δε σας άρεσε από αυτά που είπε ή που ακριβώς ήταν η υποκρισία!! Που διαφωνείτε; Είναι σωστό οι αποτυχόντες βουλευτές να επιλέγουν σε ποια υπηρεσία του ΕΣΥ θα γίνονται διευθυντάδες με τσαμπουκά; Στα εκατοντάδες αυτοκίνητα και τζάμπα προνόμια εκατομμυρίων σε πρώην προέδρους ανεξαρτήτων αρχών κλπ; Στα περί οικογενειοκρατίας; (Καλά, μη θυμώσει και η Ντόρα…) Στο ότι ένας βουλευτής σε νησί έδωσε πίσω το αυτοκίνητο υποκριτικά αφού δεν το χρειάζεται γιατί δεν μπορεί να πάει με αυτό σπτίι του …στο Αιγαίο;;; Δεν έδωσε όμως πίσω τα αεροπορικά εισιτήρια ..για να πάει με το πλοίο και να δείξει πως είναι «ένα με τον λαό»!!! Και τόσα άλλα.. Που διαφωνείτε;;; Πικρόχολα σχόλια όλοι μπορούμε να κάνουμε, όμως επιχειρήματα έχουμε;;;»

Για να προκαλέσει την άμεση αντίδραση της Μάγδας Γιαμουστάρη η οποία τον …άρπαξε από τα μούτρα:

«…εσύ που σμφωνείς λοιπόν με όλα όσα λέει…άντε να κάνεις τεμενάδες στον δικό της …τοίχο…Εγώ τη θεωρώ ανάξια λόγου…»

Οπότε και ο συμπολίτης που κατάλαβε με τι έχει να κάνει, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία με το παρακάτω σχόλιο:

«Συγκρατώ τα απίστευτα πολιτισμένα σας επιχειρήματά, την δημοκρατική σας συμπεριφορά και τον εν τέλει πολιτισμένο διάλογο. Να σας χαίρεται η Ντόρα και η …….φιλελεύθερη (!!!!) παράταξή της.»

Και πάνω που ετοιμαζόταν «να την κάνει» από τον «τοίχο» της Μάγδας Γιαμουστάρη στο Facebook βλέπει τα δύο σχόλιά του να διαγράφονται (προφανώς από την ίδια) με τη μία, να διαγράφεται ο ίδιος από τον κατάλογο φίλων ενώ μπλοκαρίστηκε με ανάλογη αναφορά στο Facebook ώστε να μη μπορεί ξανά να επισκεφθεί το προφίλ της Μάγδας Γιαμουστάρη! Πάνω δηλαδή ακριβώς που ο άνθρωπος είχε μείνει …καταγοητευμένος από τον πολιτισμένο διάλογο επιπέδου με επιχειρήματα, την φιλική αντιμετώπιση και τις δημοκρατικές «facebook-ικές» πρακτικές ορισμένων και ίσως να ετοιμαζόταν να γίνει και μέλος του νεοσύστατου κόμματος της Ντόρας η Μάγδα Γιαμουστάρη τον «έσβησε» από τον χάρτη!

Μα διώχνουν τέτοιους καλούς πελάτες από το μαγαζί Μάγδα μας; Και στο τέλος ποιος θα μείνει; Ενας τσοντο-blogger και μία «δημοσιογράφος» με ειδικότητα στα …οριζοντίου τύπου μεταμεσονύκτια «ρεπορτάζ»; Βέβαια θα πει κανείς «αφού αυτούς έστειλε το τοπικό παραμάγαζο της γνωστής – άγνωστης μυστικοφανερής υπηρεσίας, αυτούς έχουν οι άνθρωποι». Και δίκιο θα έχει. Στη Θράκη βρισκόμαστε…

Βέβαια η Μάγδα Γιαμουστάρη μόνο καινούριο πολιτικό στέλεχος δε μπορεί να χαρακτηριστεί αφού διαθέτει δεκαετίες εμπειρίας στην Νέα Δημοκρατία ενώ ήταν και υψηλόβαθμο στέλεχος της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Κοτσάκη. Ομως από την εποχή της «προκήρυξης του Σαββατοκύριακου» μέχρι σήμερα έχει περάσει καιρός και κάποιοι μάλλον πίστεψαν πως ο αέρας της Ντόρας έφερε την απαραίτητη «φιλελεύθερη» αλλαγή στις συνήθειες κάποιων. Είναι έτσι; Το ευχόμαστε.

Καλή επιτυχία λοιπόν στην Μάγδα Γιαμουστάρη και στα λοιπά στελέχη της Ντόρας τοπικά, στην κατά της Πιπιλή «σταυροφορία» τους. Μόνο προσέξτε καλύτερα όταν σημαδεύετε βρε παιδιά μη μας πάρουν κι εμάς τα σκάγια!

Φωτο επάνω: πολιτικοί διάλογοι προ αστυνομικής επεμβάσεως. (πατήστε για μεγέθυνση)

Φωτό επάνω: η εικόνα μετά την διαγραφή του «ενοχλητικού» συμπολίτη. Ψεκάστε – σκουπίστε – τον αποτελειώσατε! (ψηφίστε για μεγέθυνση)

Δείτε επίσης:

Η γνωστή «Προκήρυξη του Σαββατοκύριακου» (δημοτικοί υπάλληλοι με τη μέθοδο Fast Track)

Τα μεθεόρτια της Προκήρυξης…

Η Ντόρα στην Κομοτηνή, τα πανό και τα «δημοσιογραφικά» ευρω-ντοράκια

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Αφήστε μια απάντηση