breaking news

Γιατί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης καθυστερεί να εκπληρώσει την υπόσχεση που μας έδωσε;

Οκτώβριος 7th, 2011 | by rodopinews
Γιατί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης καθυστερεί να εκπληρώσει την υπόσχεση που μας έδωσε;
Ο ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟΣ
0

Υπάρχει ένα παλιό καλό ανέκδοτο σχετικά με ένα ζευγάρι. Ρωτά ο σύζυγος: «θα μου πεις γυναίκα με πόσους πήγες πριν από μένα;» και η σύζυγος απαντά θετικά. «Λοιπόν πες μου, θέλω να ξέρω» λέει ο σύζυγος και η γυναίκα στέκεται αμίλητη. Περνούν 5 λεπτά, τίποτε. Περνά μισή ώρα τίποτε. Εσκασε ο άνδρας και της λέει: «τι έγινε, θύμωσες που σε ρώτησα;» και η γυναίκα του απαντάει:

«Οχι, ακόμη μετράω»!

Ηταν πέρσι τέτοιος καιρός που βρήκαμε από κοντά τον πρώην υπουργό μας Ευριπίδη Στυλιανίδη. Οταν ορισμένα …ομιλούντα κασσετόφωνα της τοπικής μισθωμένης δημοσιογραφίας τελείωσαν την ηχορύπανσή τους, στο περιθώριο της βραδιάς εκείνης είχαμε μαζί του μία χρήσιμη κουβέντα. Τον ρωτήσαμε για όσα γράφονται κυρίως σε εφημερίδες των Αθηνών για τα λεγόμενα προεκλογικά ρουσφέτια που φέρεται να έγιναν από την Νέα Δημοκρατία στον κρατικό μηχανισμό του …σοβιετικού τύπου κρατιδίου μας.

Ο ίδιος είπε πως όλα αυτά εντάσσονται σε έναν πόλεμο που του γίνεται από αθηναϊκά συμφέροντα. Δεν διαφωνήσαμε. Ομως καταλήγοντας την κουβέντα μας, ο ίδιος υποσχέθηκε πως κάποια στιγμή θα μας δώσει ονόματα ανθρώπων που ευνοήθηκαν (νόμιμα όπως μας είπε) και στην συνέχεια έγιναν …πασοκότεροι του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνοντας μάλιστα θέσεις διευθυντάδων!! Ανθρώπων που όπως καταλάβαμε επί Νέας Δημοκρατίας σύχναζαν στο γραφείο του και σε άλλα γαλάζια γραφεία μέχρι που τελικά …ο σκοπός επετεύχθη και μετεκλογικά άρχισαν τις παρακομματικές βίζιτες σε πράσινα γραφεία, προφανώς για να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο.

Φυσικά μη νομίσει κανείς πως θέλουμε ξαφνικά να τα βάλουμε με όλο τον κοσμάκη που απλά βρήκε έναν τρόπο να βγάλει ένα μεροκάματο. Ούτε θα κατηγορήσουμε όσους δούλεψαν και προσέφεραν στις υπηρεσίες τους, ακόμη κι αν διορίστηκαν με τη βοήθεια κάποιου βουλευτή. Περισσότερο μας ενδιαφέρει το διακομματικό παρακράτος που διορίζεται σκανδαλωδώς σε διάφορες θέσεις, πολλές φορές ακόμη και περισσότερες της μίας και μετά κανείς δε πατά στην δουλειά του και απλά πληρώνονται από το σπίτι τους! Και περισσότερο από όλα μας ενδιαφέρει να μάθουμε ποιοι δημοσιογράφοι, εκδότες και γενικώς άνθρωποι των τοπικών ΜΜΕ είναι μέσα σε αυτά τα ονόματα που κατέφαγαν δημόσιο χρήμα και σήμερα παριστάνουν τους πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας.

Είδαμε το βράδυ της Παρασκευής τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Πεταλωτή να μιλά ζωντανά σε τοπικό κανάλι και μεταξύ άλλων να αναφέρεται σε «εκατοντάδες χιλιάδες διορισμένους τα τελευταία χρόνια και κυρίως επί Νέας Δημοκρατίας που μπήκαν στο Δημόσιο από πόρτες και παράθυρα». Σίγουρα αυτό είναι αδικία. Ομως αδικία επαναλαμβανόμενη επί δεκαετίες παύει πλέον να είναι αδικία και μάλλον γίνεται άγραφος νόμος. Με όλα λοιπόν αυτά τα γαλάζια και πράσινα παιδιά δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά να ασχοληθούμε. Ας μπήκαν όπως θέλουν στο Δημόσιο, από την πόρτα, το παράθυρο ή …την καμινάδα, ας εξαγόρασαν ακόμη και την θέση αυτή με 5 ή 10 χιλιάδες ευρώ σε κάποιο κύκλωμα παρακράτους. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να τους βρει και δουλειά των πολιτών να φροντίσουν να ζητάνε συνεχώς να βρεθούν για να σταματήσει η κλοπή δημοσίου χρήματος. Τα ονοματεπώνυμά τους βρίσκονται στα αρχεία βουλευτικών και άλλων γραφείων που τους «βοήθησαν» να εξαπατήσουν το Δημόσιο. Ιδού λοιπόν η Ρόδος.

Αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι να μάθουμε και επισήμως τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι παρακρατικοί απατεώνες της περιοχής μας πλούτισαν, απέκτησαν βίλες και αυτοκίνητα αλλά και καταθέσεις μέσα σε μία μόλις 5ετία ζώντας με τον πλέον προκλητικό τρόπο και πολλές φορές εις βάρος καθόλα νόμιμων και καθαρών πολιτών τους οποίους έβλαψαν με κάθε τρόπο κάνοντας έτσι «επίδειξη δύναμης». Και εάν μεταξύ τους βρίσκονται δημοσιογράφοι, εκδότες και άλλοι εργαζόμενοι και παρατρεχάμενοι τοπικών ΜΜΕ αλλά ακόμη και φαινομενικά άνεργοι ή και αγράμματες νοικοκυρές που με αντάλλαγμα άλλου είδους υπηρεσίες έγιναν έστω προσωρινά τρόφιμοι κάποιας δημόσιας υπηρεσίας, σε ποια ακριβώς και πόσα πήρανε. Και τα περί «μυστικών κονδυλίων» και αρχείων που δε τηρούνται είναι κούφιες δικαιολογίες που τις ακούμε «βερεσέ».

Περιμένουμε λοιπόν υπομονετικά να μας δώσει ο φίλος Ευριπίδης την λίστα με τα ονόματα αυτά. Ομως πολύ αργεί ρε παιδί μου… Γιατί λοιπόν Ευριπίδη μας αργείς τόσο να μας απαντήσεις; Μήπως …θύμωσες που σε ρωτήσαμε;

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

Αφήστε μια απάντηση