breaking news

«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ» ΛΕΕΙ Η ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μάρτιος 17th, 2011 | by rodopinews
«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ Η ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ» ΛΕΕΙ Η ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
1

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΙΣ «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ»

Δημοσιεύουμε επιστολή της Ταξιάρχου ε.α. Αθηνάς Πετροπούλου σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμά μας το οποίο βρίσκεται στην διεύθυνση:

http://rodopinews.gr/?p=16388

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς: RodopiNews.gr

ΕΝΤΑΥΘΑ

Την 5-3-11 στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα αναρτήσατε δημοσίευμα με τίτλο «ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ».

Στο εν λόγω δημοσίευμα εμπεριέχονται ανακρίβειες που αφορούν στο πρόσωπό μου, οι οποίες με θλίβουν βαθύτατα ως άνθρωπο αλλά κυρίως ως αξιωματικό και έχουν σχέση με την αποστρατεία μου από την Ελληνική Αστυνομία, την οποία όπως πιστεύω υπηρέτησα με ήθος και συνέπεια επί 31 συναπτά έτη.

Συγκεκριμένα και κατά τα γραφόμενά σας «Αποστρατεύεται όπως ήταν άλλωστε η επιθυμία της η αναπληρώτρια ……… Αθηνά Πετροπούλου», δηλαδή το άρθρο παρουσιάζει την άποψη πως η αποστρατεία ήταν επιθυμία μου! Σας απαντώ πως αν είχα τέτοια επιθυμία, υπήρχε εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για μένα η ευχέρεια της αποστρατείας μου, κατόπιν αιτήσεώς μου.

Στη συνέχεια επικαλούμενοι πληροφορίες σας αναφέρετε πως «επέλεξα» την αποστρατεία μου (!!) για να βρίσκομαι στο πλευρό της οικογένειάς μου και των δύο γιων μου που είναι επίσης αστυνομικοί! Σε αυτό σας απαντώ πως τα παιδιά μου από τη φύση αλλά και τον τόπο της εργασίας που τα ίδια επέλεξαν αποδεικνύουν καθημερινά την αυτάρκεια και την αυτοδυναμία τους.

Αναρωτιέμαι αληθινά από πού αντλήσατε όλες αυτές τις πληροφορίες σας, διότι αυτές φαίνεται να προέρχονται από κακοηθέστατες έως άκρως κακοπροαίρετες πηγές τις οποίες εσείς ατυχώς και ευελπιστώ μόνο από αμέλεια δεν φροντίσατε να διασταυρώσετε, όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση αφού πιστεύω ότι θέλετε να υπηρετείτε την έγκυρη ενημέρωση.

Προς αποκατάσταση των πραγμάτων στην ορθή τους βάση σας γνωστοποιώ ότι η αποστρατεία μου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε απόφαση του αρμοδίου Συμβουλίου Κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. και σε καμία περίπτωση δεν στηρίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον σε δική μου επιθυμία.

Αντίθετα το «πλούσιο» όπως εσείς αποκαλέσατε βιογραφικό μου (πτυχίο Νομικής, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, Μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας κ.α. που δε νομίζω ότι επί του παρόντος χρήζουν κάποιας απαρίθμησης) αναδεικνύει την επιθυμία μου να πληρώ ουσιαστικά και τυπικά όλες εκείνες της ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ προϋποθέσεις για τις ανώτερες βαθμίδες της υπηρεσιακής μου εξέλιξης. Όμως όπως φάνηκε δεν λήφθηκε υπόψη ο αγώνας αυτός, που ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ήταν μακροχρόνιος, κοπιαστικός και το κόστος σε προσωπικό, οικογενειακό και οικονομικό επίπεδο αρκετά βαρύ αλλά με διαδικασίες δίχως εξαρτήσεις και προσκυνηματικές διαδρομές.

Παρακαλώ λοιπόν προς αποκατάσταση της αλήθειας και άρση κάθε αδικίας προς το πρόσωπό μου όπως αναρτήσετε σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση με τον ίδιο τρόπο την παρούσα επιστολή μου αμέσως μετά την παραλαβή της από εσάς.

Με τιμή,

Αθηνά Πετροπούλου

Από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να επανορθώσουμε όπως άλλωστε έχουμε υποχρέωση αλλά και να συμπληρώσουμε την απορία μας για τα κριτήρια με τα οποία οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζουν για τις προαγωγές και τις αποστρατείες συναδέλφων τους. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν πρόκειται για αξιωματικούς με ήθος αλλά και πλούσια κατάρτιση όπως στην προκειμένη περίπτωση. Εκτός κι αν όλα αυτά για κάποιους δεν είναι το κορυφαίο κριτήριο.

Ποιος άραγε θα κρίνει τους κριτές;

 

Σχόλια αναγνωστών

comments