breaking news

Τεράστιο «Πιτ Μπουλ» έσπειρε τον πανικό στην Καβάλα και το χάος στις δημόσιες υπηρεσίες

Μάρτιος 2nd, 2011 | by rodopinews
Τεράστιο «Πιτ Μπουλ» έσπειρε τον πανικό στην Καβάλα και το χάος στις δημόσιες υπηρεσίες
ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΝΕΑ
1

ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ!

Σκηνές από κωμωδία που παραλίγο να γίνει τραγωδία αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές ενεργοί πολίτες που έδωσαν λύση στο πρόβλημα εξελίχθηκαν το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Καβάλας. Αιτία του πανικού που επικράτησε ένας τεραστίων διαστάσεων σκύλος «πιτ μπουλ» ο οποίος ξέφυγε από το διαμέρισμα του ιδιοκτήτη του και περιπλανώμενος στους δρόμους της πόλης κατέλειξε στο πολυσύχναστο παζάρι, στην παραλιακή οδό της Καβάλας.

Εκεί ξεκίνησε την δράση του ξεσπώντας με μανία σε 4 συνολικά μικρά σκυλάκια που συνοδευόταν από τους ιδιοκτήτες τους για βόλτα. Να σημειωθεί πως τα παραλιακά της Καβάλας είναι πολυσύχναστα μέρη, τόσο από πεζούς, ποδηλάτες και περιπατητές, όσο και από ιδιοκτήτες κατοικιδίων που τα βγάζουν για βόλτα. Ολα τα μικρά σκυλάκια που δέχθηκαν την επίθεση του τεράστιου σκύλου στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για παροχή των πρώτων βοηθειών αφού τα σημάδια που τους άφησε η επίθεση του τεράστιου δολοφονικού σκύλου ήταν εμφανή.

Το τεράστιο «πιτ μπουλ» ξεκίνησε τις επιθέσεις από το στενό των Goody’s, πέρασε απέναντι στο παζάρι όπου δημιούργησε πανικό ενώ στη συνέχεια ανενόχλητο (!) συνέχισε την …βόλτα του στον παραλιακό πεζόδρομο με κατεύθυνση προς την ιχθυόσκαλα Καβάλας. Ολο αυτό το διάστημα οι πολίτες βλέποντας τον μανιακό σκύλο να επιτίθεται και να κομματιάζει μικρά σκυλάκια, αν και φοβόμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα και γι αυτό το λόγο μη έχοντας την δυνατότητα να επέμβουν, κάλεσαν αρχικά την Αστυνομία η οποία και κατεύθασε στον χώρο. Η συνέχεια όμως έχει ενδιαφέρον…

Η Αστυνομία μη θεωρώντας πως είναι αρμόδια για τέτοιου είδους περιστατικά (αν και ο τεράστιος σκύλος ήταν εν δυνάμει απειλή και για τους ανθρώπους) ζήτησε την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (!) η οποία και με τη σειρά της αφού και αυτή θεώρησε πως δεν είναι αρμόδια κάλεσε την Δημοτική Αστυνομία Καβάλας. Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας θεωρώντας και αυτή πως είναι αναρμόδια για το θέμα ζήτησε την συνδρομή του Δημοτικού Κυνοκομείου ενώ στο τέλος όλοι μαζί αποφάσισαν (!) πως είναι όλοι αναρμόδιοι για το θέμα!

Τι γινόταν όμως κατά τη διάρκεια της απίστευτης αυτής διαδικασίας όπου δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούσαν ο ένας να ρίξει την ευθύνη στον άλλον κάνοντας …δημόσια διαβούλευση; Πολυ απλά ο τεράστιος δολοφονικός σκύλος συνέχιζε να επιτίθεται σε ανθρώπους και μικρά κατοικίδια, ξεσκίζοντας με τα δόντια του και τα παντοδύναμα σαγόνια του τα δεύτερα και σκορπίζοντας τον πανικό στο κέντρο της πόλης! Μέσα λοιπόν στον απίστευτο αυτό χαμό, οι επίσης απίστευτοι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι αποφάσισαν πως αρμόδιοι για το θέμα είναι μάλλον δύο απλοί πολίτες – μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου της Καβάλας τους οποίους και κάλεσαν! Οι εθελοντές κατέφθασαν στον χώρο κι αφού εντόπισαν τον σκύλο στον χώρο της ιχθυόσκαλας τη στιγμή που είχε επιτεθεί σε ένα ακόμη μικρό σκυλί, τον ακινητοποίησαν χρησιμοποιώντας ειδική τεχνική, του πέρασαν φίμωτρο και τον μετέφεραν στο Δημοτικό Κυνοκομείο της Καβάλας όπου και βρίσκεται σε κλουβί.

Να σημειωθεί εδώ πως τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου της Καβάλας «Αίσωπος» δεν είναι ούτε αστυνομικοί, ούτε πυροσβέστες, ούτε κτηνίατροι αλλά εθελοντές πολίτες και γι αυτή τους την προσφορά δεν πληρώνονται φυσικά από κανέναν, ούτε καν από το Δήμο Καβάλας (η φιλοζωική πολιτική του οποίου είναι μάλλον …επιπέδου άλλης Ηπείρου, νοτίως της Ευρωπαϊκής) αλλά όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση ομάδας εθελοντών πολιτών πληρώνουν κι από την τσέπη τους τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου τους όπως ενοίκιο γραφείων, έξοδα, στειρώσεις ζώων κ.ο.κ.

Κι όλα αυτά τα αναφέρουμε για να αντιληφθεί ο αναγνώστης το μέγεθος της αθλιότητας με όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί μίζας, ΜΚΟ, διαφθοράς στον δημόσιο τομέα κλπ όπου η μαύρη τρύπα κατέφαγε τα εκατομμύρια του ελληνικού λαού για να γίνουν βίλες και καταθέσεις στην Ελβετία για κάποιους λήσταρχους ενώ σε περιπτώσεις πολιτών που προσφέρουν για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής μας, όχι μόνο δεν υπάρχει φράγκο αλλά τους αναγκάζουμε να πραγματοποιούν την εθελοντική τους προσφορά και με δικά τους έξοδα!

Οσο για τον Δήμο Καβάλας και το χάος που επικρατεί σε ορισμένες υπηρεσίες του, πλέον το ζήτημα έχει γίνει παράδοση. Λεπτομέρειες ωστόσο θα έχουμε τις επόμενες ημέρες.

Δείτε επίσης:

http://rodopinews.gr/?p=15031

http://rodopinews.gr/?p=14743

 

Σχόλια αναγνωστών

comments

One Comment

  1. jenny christidou says:

    για μια ακομα φορα αισχος στην πολη μας και στις αναρχες αρχες της…..

Αφήστε μια απάντηση